Μιτόσεβιτς στο Anorthosis24: «Μπορεί μέχρι τέλους η Ανόρθωση»

Τα επιτεύγματα του ως προπονητής της Ανόρθωσης, πάμπολλα. Από το 1996 που ανέλαβε μέχρι και το 2001 που αποτέλεσε παρελθόν πανηγύρισε με την ομάδα μας 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1997-2000), 3 ασπίδες (1998, 1999, 2000) και ένα ντάμπλ (1998) συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναγέννηση της Μεγάλης Κυρίας. Υπό τις οδηγίες του δημιουργήθηκε και μεγαλούργησε μια από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία, ομάδα της Ανόρθωσης με παικταράδες όπως ο Γιώτης Εγκωμίτης, ο Πανίκος Πούνας, ο Γιαννάκης Οκκάς,ο Νίκος Παναγιώτου αλλά και οι Σίνισα Γκόγκιτς.

Για τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς ο λόγος με την κάμερα του anorthosis24 να τον εντοπίζει έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη. Ζητήσαμε από τον 65χρονο, σήμερα, προπονητή των τίτλων, να μας πει λίγα λόγια για την νίκη επί του Άρη,το πρωτάθλημα γενικότερα αλλά και να κάνει μια σύγκριση της Ανόρθωσης επί ημερών του και σήμερα.

Όλα όσα μας είπε:

-Κύριε Ντούσαν, καλωσορίσατε καταρχήν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», δεύτερο σας σπίτι. Πως είδατε το παιχνίδι;

-Εντάξει ήταν γενικά ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις. Ήταν λίγο αγχωτικό για τους φιλάθλους της Ανόρθωσης αλλά εγώ περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ξέρω πως παίζει ο Άρης φέτος, είδα τα 3-4 τελευταία του παιχνίδια. Είναι πολύ φορμαρισμένη ομάδα, πολύ καλή ομάδα και σημασία έχει που πήρε η Ανόρθωση 3 πολύ σημαντικούς βαθμούς και τώρα της δίνεται η ευκαιρία να μείνει ψηλά.

-Το πρωτάθλημα γενικά και την πορεία της Ανόρθωσης πως τη βλέπεται;

-Η Ανόρθωση φέτος είναι πιο δυνατή από πέρσι έτσι βλέπω. Έχει ρόστερ, πολύ καλούς παίκτες στον πάγκο και μπορεί νομίζω να παλεύει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

-Θα την θεωρούσατε φαβορί;

-Φαβορί δεν είναι, φαβορί είναι ο ΑΠΟΕΛ αλλά σίγουρα είναι δεύτερο φαβορί η Ανόρθωση και  ίσως η ΑΕΚ. Εντάξει, ο Απόλλων είναι ψηλά αλλά νομίζω φέτος θα έχουμε ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

-Από κει και πέρα, είσαστε ο προπονητής των τίτλων, 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα με σας. Μπορείτε να συγκρίνετε την Ανόρθωση του τότε με την Ανόρθωση του σήμερα;

-Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση γιατί στην εποχή μου παίξαμε μόνο με 3 ξένους, τώρα είναι πολύ διαφορετικά, έχει πάρα πολλούς ξένους αλλά εμείς και με αυτούς τους 3 ξένους είχαμε πάρα πολύ δυνατή ομάδα και παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, πήραμε τίτλους. Εντάξει, τώρα είναι λίγο πιο δύσκολο για Ανόρθωση γιατί τα τελευταία χρόνια δυνάμωσαν και οι άλλες μεγάλες ομάδες και είναι δύσκολο να πάρεις το πρωτάθλημα. Θέλω να πω, εμείς, τότε, ήμασταν πολύ πιο δυνατοί…

-Ήμασταν οι κυρίαρχοι, νομίζω συμφωνείτε…

-Ναι, και τώρα είναι δύσκολο για μια ομάδα να κάνει έτσι διαφορά όπως έκανε η Ανόρθωση τότε και να πάρει 4 πρωταθλήματα. Ήταν πολύ μεγάλο πράγμα…

-Και ένα σχόλιο, τέλος, για τον κόσμο που σας αγαπά;

– O κόσμος της Ανόρθωσης βοήθησε και σήμερα πάρα πολύ, ειδικά μετά που ακυρώθηκε το πέναλτι. Νομίζω από εκείνη τη στιγμή ο κόσμος βοήθησε πραγματικά βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα και ίσως ήταν ένας λόγος που κέρδισε σήμερα η Ανόρθωση.

-Και ένα μήνυμα που θα ήθελε να στείλει ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς προς τους φίλους της Ανόρθωσης;

-Να μείνουν κοντά στην ομάδα, να έχουν λίγη υπομονή γιατί φέτος η Ανόρθωση είναι πολύ δυνατή και νομίζω όσο περνάει ο καιρός θα παίζει πιο σταθερά. Αλλά θέλει στήριξη από τον κόσμο.

Δείτε εδώ βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μιτόσεβιτς:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ