Κυνήγησε πρωτίστως την ουσία (κριτική Πάους)

Σε 3 αλλαγές προχώρησε ο Αντρέ Πάους, με την ελπίδα η Ανόρθωση να δείξει ένα καλύτερο αγωνισιτκό πρόσωπό. Καλοί οι βαθμοί, ωστόσο βασική επιδίωξη αυτοί να συνοδεύονται με καλές εμφανίσεις.

Ο Χόλγκερσον για πρώτη φορά έμεινε εκτός και θέση στην άμυνα πήραν οι Βικτόρ και Λαίφης. Αριστερά προτιμήθηκε ο Σβέχλεν αντί του Νούχου, μιας και ο Γκανέζος προωθείται πιο συχνά με αποτέλεσμα να μένει κενό πίσω. Με αυτό τον τρόπο ο Πάους, ήθελε να εξουδετερώσει όσο πιο πολύ γίνεται τα άκρα της ΑΕΛ. Δεν μπορούμε να πούμε πως τα κατάφερε, ο Λέο κράτησε τη θέση του, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο τα περισσότερα ρήγματα προήλθαν από αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή, ο Μαϊσουράτζε για τέταρτο σερί παιχνίδι είχε επωμιστεί το ρόλο της σκούπας. Ο Πάους για ακόμη μια φορά εμπιστεύτηκε τον Αμπουρτζάνια ως βασικό, ωστόσο ο Γεωργιανός δεν τον δικαίωσε. Ο Άμπου δεν κατάφερε σε κανένα σημείο, να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Τσίρειο, αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις, λάθος ή ετεροχρονισμένες επιλογές και καθόλου σωστό μοίρασμα του παιχνιδιού.

Στην επίθεση επανήλθε ο Αβραάμ αντί του Μακρή, ωστόσο με την μπάλα να μην ανεβαίνει ορθόδοξα μπροστά, ο επιθετικός από την Αραδίππου ήταν απομονωμένος.

Το τέρμα στην εκπνοή του ημιχρόνου, βοήθησε περισσότερο στη διαχείριση από τον Πάους. Η ομάδα δεν βλεπόταν στο α’ ημίχρονο, ωστόσο ήταν μπροστά στο σκορ. Οι επιλογές ήταν δύο, είτε να επιδιώξουμε το δεύτερο τέρμα, είτε να προφυλάξουμε το σκορ. Ο κόουτς επέλεξε το δεύτερο και στο τέλος δικαιώθηκε.

Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που δεν σκοράρει συχνά, με την Ανόρθωση να μην είχε κανένα νόημα να αφήσει κενά,  να επιδιώξει το δεύτερο τέρμα και να θέσει εν αμφιβόλω το προβάδισμα της. Η ομάδα μας περιορίστηκε στις αντεπιθέσεις, στις οποίες όμως θέλει ακόμη δουλειά, μιας και σε όσες προϋποθέσεις μας δόθηκαν, δεν καταφέραμε να εκδηλώσουμε σωστά την αντεπίθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι αλλαγές του Πάους. Με εξαίρεση τον Πελέ που μπήκα στη θέση του απογοητευτικού Αμπουρτζάνια, ο Μακρής μπήκε και έδωσε περισσότερα τρεξίματα αλλά και μονομαχίες, ενώ ο Μαραγκός με την εμπειρία του μπόρεσε και κέρδισε πολύτιμο χρόνο.

Για ακόμη μια αγωνιστική, ο Πάους έπαιξε με τη φωτιά, ωστόσο ποιος εάν τον ρωτούσαν μέχρι το Σάββατο στις 19:00, εάν δεχόταν η Ανόρθωση να φύγει με το διπλό από το Τσίρειο με 1-0, θα απαντούσε αρνητικά. Πολύ πιθανώς κανένας!

Γενικότερα ο Πάους ήταν διαβασμένος πριν το παιχνίδι, μπορεί να κριθεί μόνο στην επιμονή του στον Αμπουρτζάνια. Στην πορεία το παιχνίδι βγήκε στην Ανόρθωση, οπότε έχοντας την ουσία στο χέρι, δεν είχε κανένα νόημα να ρισκάρει για να ικανοποιήσει τα απαιτητικά μάτια του κόσμου της Ανόρθωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ