Σαν σήμερα: Η μαγική πάσα του Νικολάου και το ζόρικο 2-0 (βίντεο)

Τι κι αν είναι γιορτάρες μέρες, υπήρχαν χρονιές που αυτή τη βδομάδα γινόντουσαν παιχνίδια.

Μια χρονιά από αυτές, ήταν και το 2008-09, εν μέσω διοικητικής αστάθειας και του προδιαγραφόμενου διχασμού που ακολούθησε, η Ανόρθωση αντιμετώπιζε τη Δόξα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, με μοναδικό σκοπό και στόχο τη νίκη, που θα τη διατηρούσε σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Ομόνοια.

Η Ανόρθωση κάθε άλλο παρά έθελξε με την απόδοση της, ωστόσο κατάφερε να επιβληθεί της Δόξας του Πάμπου Χριστοδούλου με 2-0. Το πρώτο τέρμα για την ομάδα μας, πέτυχε ο Χαουάρ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ το 2-0 σημειώθηκε από τον Φρούσο μετά από μια μάγικη πάσα του Νικολάου που έβγαλε μόνο από τα πλάγια τον Σκοπελίτη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θυμηθείτε τα γκολ της βραδιάς εκείνης.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το ρεπορτάζ του παιχνιδιού, όπως είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα protathlima.com

Η Ανόρθωση χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση κατόρθωσε με σκόρ 2-0 να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Δόξας και έτσι να παραμένει σε θέση βολής από την κορυφή. Το λογαριασμό στο σκοράρισμα για την Ανόρθωση έδωσε στο 33’ με εύστοχο πέναλτι ο Χαουάρ ενώ το τρίποντο κλείδωσε ο Φρούσος στο 71’.

Πέταξε την ευκαιρία από νωρίς να προηγηθεί…

Η Ανόρθωση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε πρόθεση να επιβάλει την κυριαρχία της ώστε να αποβάλει την πίεση με ένα γρήγορο προβάδισμα. Πράγμα που μπορούσε να το έκανε σε πράξη στο 9’ όταν ο Χαουάρ βρήκε ωραία τον Σόσιν ο οποίος από πλεονεκτική θέση καθυστέρησε τόσο που επέτρεψε στους αμυντικούς της Δόξας να απομακρύνουν τον κίνδυνο.
 
Η Δόξα είχε θράσος…

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια και έτσι της Δόξας που σιγά σιγά… ξεθάρρευαν πραγματοποίησαν στο 11’ και την πρώτη καλή τους ευκαιρία όταν ο Στυλιανού με κεφαλιά από ιδανική θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Νάγκι. Ο αργός ρυθμός που αναπτυσσόταν η Ανόρθωση έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Δόξας να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και με αξιώσεις διεκδικούσε ακόμα να προηγηθεί και στο σκόρ. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν κυριολεχτικά το γκόλ στο 15’ και πάλι με τον προωθημένο Στυλιανού όμως η κεφαλιά του έπειτα από φάουλ του Μαρκάσα εξουδετερώθηκε αυτή την φορά από την ετοιμότητα του Νάγκι.
 
Βρήκε τον τρόπο με πέναλτι…

Ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα του Τιμούρ Κεσπάγια θα είχε μια δύσκολη νύχτα απέναντι στην σκληροτράχηλη Δόξα το κερδισμένο πέναλτι του Χαουάρ σε ανατροπή από τον Ριμπέιρο στο 33’ έμελε να δώσει και τέλος στην επιθετική ανομβρία των γηπεδούχων . Έτσι ο Ιρακινός επιθετικός από την βούλα του πέναλτι παρά την προσπάθεια του Σοάρες δεν είχε πρόβλημα να ευστοχήσει και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Με το πέρας του χρόνου η υποτονική παρουσία της Ανόρθωσης δεν άλλαξε και θα μπορούσε να πληρωθεί ακριβά στο 42’ εάν ο Νάγκι δεν ενεργούσε σωτήρια στο επικίνδυνο σούτ του Ελευθερίου μετά από σέντρα από τον Μαρκάσα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου που βρήκε την Ανόρθωση με το 1-0 μπροστά στο σκόρ.

Μια ανάσα από την ισοφάριση…

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη καλή φάση άνηκε στην Ανόρθωση όμως δεν επέφερε αποτέλεσμα με την κεφαλιά του Νικολάου από θέση βολής μετά από σέντρα του Οτσόκολιτς να φεύγει ελάχιστα από την εστία του Σοάρες. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έψαξαν με αξιώσεις την ισοφάριση ωστόσο ο Μαρκάσα αρχικά στο 52’ αλλά και δυο λεπτά αργότερα με επικίνδυνα σούτ δεν μπόρεσε να φανεί εύστοχος. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έδειξε να πατά καλύτερα και στο 61’ έφτασε μια ανάσα να ισοφαρίσει όμως για άλλη μια φορά ο Νάγκι δήλωσε παρών σταματώντας πρώτα ασταθώς το σουτ του Αντρέ και μετέπειτα του Σερτζιάο.

Καθάρισε ο Φρούσος…

Ένας συνήθεις ύποπτος και ο λόγος για τον Νίκο Φρούσο ήρθε να κάνει το καθήκον του στο σκοράρισμα θέτοντας στο 71’ γερές βάσεις νίκης αφού δεν είχε καμία δυσκολία προ κενής εστίας μετά από ιδανική πάσα του Σκοπελίτη να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Σοάρες. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε καθώς από την μια οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν διάθεση να ξεφύγουν από την μετριότητα ενώ της Δόξας αδυνατούσαν να αντιδράσουν για να ξαναμπούν στην διεκδίκησει θετικού αποτελέσματος. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Ανόρθωση με το υπέρ της 2-0 πήρε μια σημαντική νίκη που την διατηρεί στις προνομιούχες θέσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σκόρερ: 33’ Χαουάρ, 71’ Φρούσος

Ανόρθωσης: Νάγκι, Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης, Σόσιν(46’ Νικολάου), Λεϊβακαμπέσι, Χαουάρ, Λαμπάν, Κωνσταντίνου, Μπαρτόν(62’ Φρούσος), Γεωργίου(35’ Οτσόκολιτς)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ