Φαλξ στο anorthosis24: «Μπορούμε να πετύχουμε!» (βίντεο)

Ειλικρινέστατος και ξεκάθαρος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στο anorthosis24 ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας, Σταν Φαλξ στα πλαίσια του Blue Day.

Ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της Μεγάλης Κυρίας μέχρι στιγμής παραδεχόμενος πως μπορούν και επιδιώκουν να βελτιώσουν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας.

Διαβάστε επίσης τι λέει για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και πότε να αναμένεται η πρώτη ανακοίνωση. Αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια, τέλος, τόσο στον τρόπο που δουλεύει η ομάδα αλλά και στους οπαδούς εκφράζοντας το τέλος της σεζόν να είναι…σπέσιαλ.

Όλα όσα μας είπε:

-Κύριε Φάλξ, το πρώτο μέρος του 2015 έφυγε, τα σχόλια σας για τη σεζόν μέχρι τώρα;

-Πιστεύω είναι όπως ελπίζαμε να είναι. Φυσικά υπάρχουν ψηλές προσδοκίες από το ξεκίνημα της σεζόν, ήρθαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές αλλά πιστεύω, γενικά, η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές ατομικά τα πήγαν καλά. Είχαμε πολλά καλά αποτελέσματα, δεν χάσαμε ακόμα αλλά μπορούμε να πούμε πως είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από τους πόντους που έχουμε αλλά ξέρουμε πως πρέπει και μπορούμε να βελτιωθούμε σε μερικά πράγματα. Πιστεύω απόλυτα πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό και ατομικά οι ποδοσφαιριστές αλλά και η ομάδα σαν σύνολο.

-Να υποθέσω, δηλαδή, ότι περιμένετε περισσότερα όσο αφορά την απόδοση της ομάδας;

-Αν θέλεις να παίξεις, ας πούμε, για τον τίτλο ή για τρόπαια ή για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη πρέπει να έχεις σταθερότητα, κάναμε 5-6 νίκες στη σειρά και αυτό είναι φυσικά πολύ καλό αν κοιτάξεις τα αποτελέσματα. Αλλά φυσικά, θέλουμε να κάνουμε και παιχνίδια όπως με την Νέα Σαλαμίνα που η απόδοση ήταν πολύ καλή. Έτσι, ψάχνουμε την ισορροπία σε αυτό, δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση όλοι στο τεχνικό επιτελείο και είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να το πετύχουμε.

-Ο Ιανουάριος είναι πολύ κοντά, το μεταγραφικό παράθυρο ανοίγει. Τα σχόλια σας γι’αυτό ως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας;

-Νομίζω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και θέλουμε να το διατηρήσουμε έτσι δεν θέλουμε να φέρουμε τον λάθος ποδοσφαιριστή. Έτσι ίσως έρθουν 1 ή 2 ποδοσφαιριστές. Ξεψαχνίζουμε τώρα κάποιους στόχους, έχουμε κάποιες ιδέες αλλά δεν αποφασίσαμε τελεσίδικα κάτι ακόμα. Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά το υλικό που έχουμε τώρα είναι πάρα πολύ καλό, πάντα όμως προσπαθούμε να βελτιώνουμε πράγματα.

-Να μην περιμένουμε ανακοινώσεις δηλαδή τις επόμενες μέρες;

-Όχι, όχι τις επόμενες μέρες. Μπορούμε να υπογράψουμε ποδοσφαιριστές νομίζω μετά την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, πριν από αυτή την ημερομηνία όχι. Ίσως μέχρι τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας να φέρουμε 1 ποδοσφαιριστή. Δεν αποφασίστηκε ακόμα.

-Και μια ευχή όσο αφορά τη νέα χρονιά για την ομάδα και τους οπαδούς ;

-Για να είμαι ειλικρινής, σέβομαι τους οπαδούς μας πολύ, ειδικά όταν είδα πόσοι ταξιδεύουν με την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια… είναι πραγματικά εκπληκτικοί… δεν το περίμενα έτσι είμαι χαρούμενος και ευγνώμων για την υποστήριξη που μας έδωσαν οι οπαδοί. Το παιχνίδι που έρχεται είναι εντός έδρας με την Ομόνοια θα είναι πιθανόν γεμάτο το γήπεδο. Πραγματικά απολαμβάνω τον ενθουσιασμό και το πάθος των οπαδών. Πρέπει να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν μέχρι το τέλος της περιόδου και ελπίζω να έχουμε ένα μεγάλο πάρτι στο τέλος της σεζόν, κάτι να πανηγυρίσουμε.

-Και μια ερώτηση για σας. Απολαμβάνετε τη ζωή στη Κύπρο;

-Ναι, από τη πρώτη μέρα, πραγματικά απολαμβάνω τη ζωή εδώ. Ο σύλλογος δουλεύει πολύ επαγγελματικά, είναι πολύ καλή η συνεργασία και με τον Φραγκέσκο, και τον Αντρέα και τον Πρόεδρο. Μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις πολύ γρήγορα, είναι ευέλικτος ο τρόπος δουλείας και περνούμε πολύ καλά στο τεχνικό επιτελείο. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, περνούμε πολλές ώρες μαζί αλλά το απολαμβάνουμε. Όλα είναι πολύ καλά.

-Σαν επίλογος, μια ευχή για το νέο έτος;

-Εύχομαι σε όλους τους φίλους της Ανόρθωσης, πρώτα από όλα φυσικά ένα υγιές 2016. Τους εύχομαι χαρά και τύχη και όσο αφορά τα παιχνίδια μας να γιορτάσουμε κάτι σπέσιαλ στο τέλος της σεζόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ