Η προπαγάνδα κάνει ζημιά

 

Γεια σας Ανορθωσιάτισσες και Ανορθωσιάτες μου, καλό τελευταίο μήνα του 2015 να έχουμε όλοι. Την προηγούμενη φορά που τα είπαμε, το θέμα μας ήταν ένα απλό υστερόγραφο. Τώρα το κάναμε κύριο γιατί παίρνει διαστάσεις.

Όμως πριν μπούμε σε αυτά, επιτρέψτε μου να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά. Αυτή η εβδομάδα έχει κυκλωμένη στο ημερολόγιο την Πέμπτη 10 του μήνα. H ομάδα μας στο φούτσαλ δίνει τον πιο σημαντικό αγώνα της, σύντομης, ιστορίας της μέχρι τον επόμενο. Πέρσι με ΑΠΟΕΛ παίξαμε στα όρια το κύπελλο σε ημιτελικό. Φέτος μπορεί να παίξουμε το πρωτάθλημα και για αυτό το Κίτιον πρέπει να μαζέψει όσους παραπάνω γίνεται. Όλοι εκεί.

Στα δικά μας τώρα. Στο κυπριακό ποδόσφαιρο Άγιους κανείς δεν πρέπει να ψάχνει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν. Ούτε στην ομάδα μας διεκδικούμε τέτοιους τίτλους. Για αυτό, η όλη προπαγάνδα που βγαίνει από διάφορους κύκλους, πάντα επηρεάζει και θα επηρεάζει. Πέρσι, την είχαμε πληρώσει ακριβά προς το τέλος του πρωταθλήματος γιατί σέρνονταν διάφορες φήμες για παίκτες μας που επηρέασαν ακόμα και τους ίδιους στα παιχνίδια. Δε χάσαμε την Ευρώπη μόνο για αυτό, όμως ήταν ένας από τους παράγοντες που έκαναν ζημιά.

Το 2012-13, επίσης δε χάσαμε μόνο για αυτό τον τίτλο, αλλά πάλι η ομάδα επηρεάστηκε από μια… αυτο-εκπληρούμενη προφητεία πως ελέω προεδρικών εκλογών μας είχαν τάξει το πρωτάθλημα και μας ευνοούσαν οι πάντες και τα πάντα. Το τι τελικά ίσχυσε, το θυμάστε όλοι σας καλά νομίζω.

Φέτος, έχει αρχίσει και πάλι μια κουβέντα γύρω από εύνοια που τυγχάνει και καλά η Ανόρθωση με αφορμή τους τελευταίους αγώνες. Σφυρίγματα βέβαια έχουν πάρει κι άλλοι, για μένα η Ανόρθωση είναι περίπου στα ίσια της, όμως καλλιεργείται ένα κλίμα όπου και πάλι υποβόσκουν τα κομματικά. Μη σας παραξενεύει, στη Νήσο Κύπρο αυτοί είμαστε και θα είμαστε.

Εμείς βέβαια, καλούμαστε να προστατεύσουμε την ομάδα μας από όλα αυτά. Να αποκτήσουμε πρόσβαση στα ΜΜΕ με τρόπο ώστε να υπάρχει από εκεί προστασία είναι ανέφικτο. Όμως μπορούμε και πρέπει να υψώσουμε ασπίδα προστασίας προς την ομάδα ώστε να μείνει ανεπηρέαστη από φήμες που θα τη δηλητηριάσουν. Είτε για διαιτησία, είτε για προσυνεννοημένους αγώνες, θυμηθείτε αυτόν με τον Ολυμπιακό το 2013 π.χ. Αργότερα θα ακούσετε και πολλά για παίκτες μας όπως έγινε και πέρσι.

Επίσης, αυτό μας έκανε πολύ ζημιά σε προηγούμενα χρόνια, είναι βασικό να μη δίνει δικαιώματα η ομάδα με την εικόνα της μέσα στο γήπεδο. Οι του ΑΠΟΕΛ, έδιναν δικαιώματα εδώ και μια τριετία και για αυτό όλοι έχουμε τη γνώμη μας για το πώς πήραν τους τίτλους. Φέτος είμαστε μεν πρώτοι, αλλά ελάχιστα είναι τα ματς που έπεισε με την απόδοσή της η ομάδα. Όταν όλα τα ματς πάνε στην τρίχα, λογικό είναι να τους ακούς όλους να φωνάζουν για κάθε φάση.

Αν είναι να διεκδικήσουμε αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει τα γύρω γύρω να μας απασχολήσουν άμεσα και να βρεθούν τρόποι να βοηθηθεί η ομάδα. Είναι κρίμα να φανεί πως μπορούμε, αλλά να μας την κάτσουν πάλε.

Υ.Γ: Αν αναρωτιέστε γιατί τόσο κακό και φωνές όταν παίζουμε με τη συγκεκριμένα ομάδα που παίζαμε, πρέπει να πάτε 40 χρόνια πίσω. Δε θα πούμε κάτι παραπάνω, οι ξύπνιοι κατάλαβαν.

Υ.Γ: Για ένα φίλο που ρώτησε: Φέτος στο ανδρικό βόλει, ήρθαν νωρίς οι ξένοι και ένας διεθνής κεντρικός που μας έκαναν να πιστέψουμε πως τα περσινά δε θα τα ξαναδούμε. Μέσα στα γήπεδα όμως, η πραγματικότητα είναι πως η όλη λειτουργία της ομάδας είναι απλά προβληματική. Δυστυχώς πρέπει να παραδεχθούμε πως το πρωτάθλημα ήδη χάθηκε και είναι κρίμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ