Στο Ισραήλ για το καλύτερο

Νέες ευρωπαϊκές εξετάσεις δίνει την Τετάρτη στις 20:30 η Ανόρθωσις στο πλαίσιο του CEV Τσάλεντζ Καπ πετοσφαίρισης Ανδρών. Η ομάδα της Αμμοχώστου αγωνίζεται με την ισραηλινή Χάποελ Κφαρ Σαβά στον επαναληπτικό αγώνα του «Θεμιστόκλειου» της περασμένης Τρίτης όπου οι Ισραηλινοί κέρδισαν με 3 -0. Η ομάδα του Μάριου Κοντού έχει δύσκολη αποστολή αφού καλείται να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα κερδίζοντας είτε με 3 -0 είτε με 3 -1 ώστε να οδηγήσει τον αγώνα στο χρυσό σετ.

Οι «κυανόλευκοι» μετά τη νίκη της Παρασκευής επί του Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών πάνε με τα καλύτερα δεδομένα στο Ισραήλ. Η αναχώρηση είναι ορισμένη για το απόγευμα της Τρίτης στις 17:00 και η ομάδα θα καταλύσει σε ξενοδοχείο του Τελ – Αβίβ. Η Ανόρθωσις θα πραγματοποιήσει δυο προπονήσεις στο «Green Hall Kfar Sava» γήπεδο όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας τόσο την Τρίτη το βράδυ όσο και την Τετάρτη το πρωί, (ημέρα διεξαγωγής του αγώνα).Ο κύκλος της προετοιμασίας στην Κύπρο θα κλείσει τη Δευτέρα με προπόνηση στο «Θεμιστόκλειο».

Στην αποστολή της οποίας ηγείται ο αρχηγός του πετοσφαιρικού τμήματος Μάκης Κοντός, συμμετέχουν η προπονητική ομάδα που αποτελείται από τους Μάριο Κοντό (προπονητής), τους βοηθούς του Στέργιο Φραγκέσκου και Μιχάλη Ζαχαρίου, τον φυσιοθεραπευτή Ανδρέα Ιωάννου, τον ιατρό Προκόπη Γεωργίου και τους ακόλουθους πετοσφααιριστές:
Μάριος Στρουγκάρεβιτς, Νταβίντ Γκουελλέ, Παναγιώτης Χρυσοστόμου, Νίκος Κολάς, Βασίλης Δημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννης Κοντός, Γιάννος Ευαγόρου, Γιώργος Πλατρίτης, Ματέι Μιχαϊλοβιτς, Μιομίρ Τσρνάτσκι και Μίνος Αγαθοκλέους.

Πάει στο Ισραήλ αποφασισμένη να παλέψει η ομάδα της Ανορθώσεως.

Μαζί με την αποστολή θα ταξιδέψει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ανορθώσεως Μαρίνος Μήτρου και ένας οπαδός.

Με βάση τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο προπονητής της Ανορθώσεως Μάριος Κοντός «πάμε στο Ισραήλ με καλή διάθεση για να παλέψουμε τον αγώνα, αλλά οι προϋποθέσεις πρόκρισης θα διαφανούν μόνο μέσα από τον αγώνα της Κφαρ Σαβά». Ωστόσο, πλέον η προπονητική ομάδα των Βαρωσιωτών γνωρίζει καλύτερα τις δυνατότητες των Ισραηλινών και μπορεί να τους αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά.

Το 1998 με την Μακάμπι Τελ – Αβίβ
Σημειώνεται ότι η ομάδα της Ανορθώσεως αγωνίστηκε και στο παρελθόν μια και μοναδική φορά με ομάδα από το Ισραήλ και αυτό έγινε τη σεζόν 1998 99 όπου αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων την Μακάμπι Τελ – Αβίβ από την οποία αποκλείστηκε με δυο ήττες. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο «Κίτιον» στη Λάρνακα στις 10 Οκτωβρίου 1998 έχασε με 0 -3 (15 -17, 04 -15, 08 -15). Στο πλαίσιο του αγώνα τιμήθηκε ο Μάκης Κοντός (νυν αρχηγός του πετοσφαιρικού τμήματος) που αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ο Ελλαδίτης προπονητής της Ανορθώσεως Κυριάκος Καμπερίδης χρησιμοποίησε τους ακόλουθους πετοσφαιριστές: Μάριος Κοντός (ο ννυν προπονητής), Γιακουμή, Πατσάλης Ιωάννου, Στεφανίδης, Μιχαήλ, Χασάπης, Χρυσοστομίδης, Φωτίου και ο αρχηγός Πέτρος Κοντός. Στην αποστολή ήταν και ο 16χρονος τότε Νίκος Κολάς (νυν παίκτης) και ο Πάρις Χριστοφή.

Στον επαναληπτικό του Τελ – Αβίβ η Ανόρθωσις έχασε με 1 -3 παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ. Στο πρώτο σετ η Ανόρθωσις έχασε με 15- 09, κέρδισε το δεύτερο με 10 -15. Στο τρίτο οι Ισραηλινοί έκαναν επίδειξη δύναμη κερδίζοντας με 15 -00, αλλά στο τέταρτο σετ μετά από μάχη η Μακάμπι κέρδισε με 16 -14 κερδίζοντας και τον αγώνα με 1 -3.

Στoν αγώνα αγωνίστηκαν οι Μάριος Κοντός Γιακουμή, Ιωάννου, Στεφανίδης, Μιχαήλ, Χασάπης, Χρυσοστομίδης, Φωτίου και ο αρχηγός Πέτρος Κοντός.

Η τότε ομάδα της Μακάμπι αποτελείτο από τους: Γκρίνγκμπεργκ, Σιέκτερ, Λάπσιν, Μπαρ – Νέτσερ, Μπάραμ, Ρουμπιστέιν, Πεστερνάαιτ, Α. Αλκομπι, Ζίλκα, Γκαβρίλοφ (Ρώσος), Ο. Αλκομπι, Γκρινγκμπεργκ. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Νέστορ Επσταιν.

Η σχέση Ανόρθωσις και Χάποελ Κφαρ Σαβά ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο όταν το 1957 αγωνίστηκαν στο Ισραήλ όπου η Ανόρθωσις κέρδισε με 4 -2, ενώ αγωνίστηκαν και στο ΓΣΕ όπου η Κφαρ Σαβά κέρδισε με 3-2.

Πηγή: volleyball.org.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ