Η κριτική της Ανόρθωσης

Μια Ανόρθωση, η οποία αν και δεν εντυπωσίασε και ούτε παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου, με εξαιρετική τακτική και διαβασμένη, κατάφερε και έφυγε με διπλό από το στάδιο της πρωτεύουσας.

Πιο κάτω αναλυτικά η κριτική τον ποδοσφαιριστών της «Μεγάλης Κυρίας»

koprivecΓιαν Kόπριβετς: Η θέση του τερματοφύλακα, τα τελευταία χρόνια κάθε άλλο παρά ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνά για τον Ανορθωσιάτη. Με εξαίρεση τον Καμίνσκι ουδείς άλλος ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Αυτή η διατύπωση ανήκει στο παρελθόν, ο Γιάν Κόπριβετς απέδειξε πως είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας και φύλακας άγγελος της κυανόλευκης εστίας. Όσες φορές χρειάστηκε χθες, δήλωσε παρών με κορυφαία απόκρουση εκείνη στο σουτ του Βάντερ. Η αλήθεια να λέγεται δεν απειλήθηκε ιδιαιτέρως, αλλά όταν και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

gabrielΓκάμπριελ Μούρα: Ο Βραζιλιάνος ήταν ο επίφοβος της χθεσινής ενδεκάδας του Πάους. Βλέπετε, οι εμφανίσεις που είχε στο ενεργητικό του τις πρώτες 6 αγωνιστικές, σε συνδυασμό με το γεγονός πως προωθείτο αλλά δεν επέστρεφε έγκαιρα στην άμυνα, έκαναν τον κόσμο της ομάδας να ανησυχεί για την κατάσταση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ωστόσο χθες στο ΓΣΠ, παρά το νωθρό του ξεκίνημα βρήκε τα πατήματα του και πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι από τη μέρα που πάτησε στην Κύπρο. Εξουδετέρωσε τον Βάντερ, έμενε προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα και προωθείτο όταν έπρεπε. Έδειξε πειθαρχία στο παιχνίδι του και έτοιμος να κοντράρει στα ίσα τον Τζανακάκη για τη θέση του βασικού. Αν το πίστευε λίγο παραπάνω στο τέλος, θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, ωστόσο το σουτ του είχε κατάληξη το δοκάρι και όχι τα δίκτυα.

leoΛέο Σβέχλεν: Ο Γάλλος ταλαιπωρήθηκε αρκετά χθες βράδυ, καθώς οι πλείστες επιθέσεις του ΑΠΟΕΛ, γινόταν από την πλευρά του. Είχε κάποιες καλές ενέργειες, ωστόσο είχε και κάποιες άστοχες απομακρύνσεις και λανθασμένες τοποθετήσεις. Η αλήθεια να λέγεται, είχε την πιο δύσκολη αποστολή, καθώς ποτέ δεν πήρε τις βοήθειες που θα ήθελε από τον Μαρτίνες και καλείτο μόνος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

joao-victorΖοάο Βίκτορ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ! Ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Βραζιλιάνος όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας, μπορούσε να αξιοποιηθεί στο κέντρο της άμυνας. Είναι μια θέση που τη γνωρίζει και μάλιστα αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο, όταν αγωνιζόταν στην Primera Division. Χθες αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος, αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Με μια λέξη ήταν συγκλονιστικός. Μια τεράστια εμφάνιση από ένα μεγάλο παίκτη. Με αρχοντικό στυλ και μαεστρία, έκοβε τους αντίπαλους επιθετικούς. Έβγαζε την ομάδα από πίσω στην επίθεση, σουλούπωνε τα κενά στην πλευρά του Σβέχλεν και ήταν και ο άνθρωπος που σημείωσε το πρώτο γκολ της Ανόρθωσης. Μια ολοκληρωτική εμφάνιση για τον Βραζιλιάνο και μένει πλέον να δούμε, αν ο Πάους τον καθιερώσει ως κεντρικό αμυντικό.

holgersonΜάρκους Χόλγκερσον: Ένα κερί στο μπόι του Γιαν Κόπριβετς, πρέπει να ανάψει ο Σουηδός, με την ανεπανάληπτη γκέλα του στη φάση με τον Πιέρο Σωτηρίου. Μέτριο παιχνίδι από τον Σουηδό, που δέχθηκε νωρίς την κίτρινη κάρτα. Είχε κάποια κοψίματα, είχε όμως και λάθη στο παιχνίδι του. Θα πρέπει σίγουρα να ανεβάσει την απόδοση του εάν θέλει να παραμείνει βασικός και αναντικατάστατος.

maisuradzeΗράκλι Μαϊσουράτζε: Ήταν το πρώτο παιχνίδι του στη φετινή χρονιά ως βασικός. Η «σκούπα» έτρεχε αδιάκοπα και έκλεινε τους διαδρόμους προς τα τετράγωνα και μαζί με τους Λαΐφη και Αμπουρτζάνια, θυμήθηκαν τα περσινά, όταν για μεγάλο διάστημα αποτελούσαν τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Αρκετά ήρεμος στο παιχνίδι του, χωρίς περιττά φάουλ και σε καμία περίπτωση δεν διακινδύνευσε να δεχθεί την κίτρινη κάρτα. Στην ειδική αποστολή που του ανατέθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πήρε άριστα και πλέον εναπόκειται στον Πάους, πως και πότε θα τον χρησιμοποιεί.

laifis2Κωνσταντίνος Λαΐφης: Πρώτη φορά φέτος αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή, με τον νεαρό να φαίνεται να είχε σαφές προθέσεις να πατά περιοχή. Ήταν πίσω, λογικό άλλωστε καθώς κάθε θέση θέλει και τον χρόνο προσαρμογής της. Το μουδιασμένο ξεκίνημα του, έδωσε τόπο σε ένα καλύτερο φινάλε. Έκανε αρκετά τρεξίματα, πήρε προσπάθειες και βοήθησε τα μέγιστα στην ανασταλτική συνοχή της ομάδας. Αν η μετατόπιση του ήταν προσωρινή ή μόνιμη, θα φανεί στο εγγύς μέλλον.

aburjaniaΓκεόργκι Αμπουρτζάνια: Έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα ο Γεωργιανός, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι και μια μεστή εμφάνιση. Ήρεμος και χωρίς περιττές ενέργειες κατάφερε να δώσει στη μεσαία γραμμή, την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόταν και τα συνεχή τρεξίματα για κλείσιμο του κεντρικού άξονα.

martinesΝίκολα Μαρτίνες: Η ομάδα δημιουργικά υστέρησε, με τον Αργεντινό να είναι απομονωμένος στο αριστερό άκρο. Δεν ήταν αρνητικό, καθώς όταν έφθανε η μπάλα στα πόδια του προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα, ωστόσο αυτό δεν συνέβη πολλές φορές. Η τοποθέτηση του στο αριστερό άκρο, τον εξουδετέρωσε. Παράλληλα, δεν είχε ούτε επιστροφές πίσω για να προσφέρει βοήθειες. Ο Νίκο είναι ποδοσφαιριστής ρολίστας, γεμάτος ποιότητα και σίγουρα θα πρέπει να τον εκμεταλλευτεί κατάλληλα ο προπονητής.

calvoΤόνυ Κάλβο: Όπως και ο Μαρτίνες, ούτε και αυτός κατάφερε να πάρει τις προσπάθειες που θα ήθελε για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Είχε ορισμένες καλές ενέργειες, είχε όμως και κακές. Μάλιστα, σε μια δύο περιπτώσεις, έκανε και το κάτι παραπάνω. Επέστρεφε και βοηθούσε και αμυντικά, ενώ όταν είχε διάθεση να προσφέρει. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι από τον Αντωνιάδη. Να μη ξεχνάμε στην περίπτωση του Ισπανού, ότι θέλει να βρει ρυθμό στο παιχνίδι, μιας και η μακροχρόνια απουσία του έχει κοστίσει σοβαρά.

koulouris2Ευθύμης Κολούρης: Ο Ελλαδίτης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και μάχιμος. Βρήκε δύο ευκαιρίες, που μπορούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έτρεχε και μάρκαρε από ψηλά. Σίγουρα δεν τον βοήθησε ούτε το παιχνίδι, μιας και η Ανόρθωση, δεν έπιασε την πλήρη πρωτοβουλία του παιχνιδιού, για να κλείσει τον ΑΠΟΕΛ στα τετράγωνα και να εκμεταλλευτεί τον Κουλούρη. Με περίσσιο θάρρος και αυτοπεποίθηση πήρε την απόφαση να εκτελέσει το πέναλτι, ωστόσο νικήθηκε από τον Βάτερμαν.

dino-ndlovuΝτίνο Εντλοβού: Μπήκε στο γήπεδο και φάνηκε να είναι ορεξάτος. Έτρεξε και έβαλε πίεση στον ΑΠΟΕΛ. Με υποδειγματική εκτέλεση πέναλτι, εδραίωσε το προβάδισμα της Ανόρθωσης και μας απάλλαξε από το περιττό άγχος των τελευταίων λεπτών.

makrisΑνδρέας Μακρής: Ο μικρός μπήκε στο γήπεδο και ήταν ορεξάτο. Μάρκαρε, έτρεχε προς πίσω. Κέρδισε το δεύτερο πέναλτι, χάρις στην εξυπνάδα του να κάνει κάθετη κίνηση και να βρεθεί απέναντι στον αργό Αστίθ.

maragkosΧρήστος Μαραγκός: Μπήκε στα τελευταία λεπτά, με καθαρό ρόλο με την εμπειρία του να κλείσει τα μετόπισθεν και τα κατάφερε. Αν και πιθανώς διανύει την τελευταία του χρονιά στην Ανόρθωση και πιθανώς της καριέρας του, όταν χρειαστεί μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ