Ανόρθωση 2 – 1 Άρης: Τεράστια νίκη με ΓΚΟΛΑΡΑ Πελέ!

Μία πολύ μα πολύ δύσκολα αλλά την ίδια ώρα σημαντικότατη νίκη πανηγύρισε η ομάδα μας απέναντι στον Άρη με 2-1, σε ένα παιγνίδι που ήταν πολύ πιο δύσκολο από όσο αναμέναμε. Το σημαντικό όμως είναι ότι πήραμε τη νίκη και εκμεταλλευτήκαμε την ισοπαλία της ΑΕΚ στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα και συγκατηκούμε μαζί της στην κορυφή, εν αναμονή του αγώνα του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Αγία Νάπα. Σκόρερ για την ομάδα μας οι Κουλούρης και Πελέ, στο μεσοδιάστημα ισοφάρισε ο Άρης.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με 4-4-2 ξεκίνησε το παιγνίδι η Ανόρθωση. Ο Κόπριβετς ήταν κάτω από τα δοκάρια, και Βίκτορ – Χόλγκερσον οι κεντρικοί αμυντικοί. Γκάμπριελ και Λέο στα δύο αμυντικά άκρα, και μπροστά τους οι Κάλβο και Μαρτίνες αντίστοιχα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μαισουράντζε και Αμπουρχάνια, και στην επίθεση οι Ντίνο – Κουλλούρης.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να είναι νωθρή και τον Άρη να πιέζει από την αρχή ψηλά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να κάνει πολύ συχνά το εύκολο λάθος και την ίδια ώρα να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά. Στην πρώτη όμως φάση που βάλαμε τη μπάλα κάτω και παίξαμε γρήγορα, στο 14’, ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική σέντρα του Κάλβο από τα αριστερά. Και αντί το τέρμα να μας δώσει περαιτέρω ώθηση, μετά από 5 λεπτά ισοφαριστήκαμε όταν η άμυνά μας συμπεριφέρθηκε και πάλι ως άμυνα αλάνας. Στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, πέραν του δοκαριού του Κάλβου από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Άρης έβγαινε στην αντεπίθεση πολύ γρήγορα και μας δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, με την Ανόρθωση να έχει μεγάλο πρόβλημα να αναπτυχθεί σωστά και να διασπάσει την επιθετική άμυνα του Άρη. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δικαιούνταν από ένα πέναλτι, με τον Μούσκου να μην δίνει τίποτα και στις δύο περιπτώσεις, πρώτα για τον Άρη και ύστερη για την ομάδα μας. Γενικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τεράστιο πρόβλημα οργάνωσης και το σύστημα με τους δύο επιθετικούς δεν δούλεψε σχεδόν καθόλου, με τον Μαρτίνες να είναι εκτός παιγνιδιού και να μην μπορεί να οργανώσει το παιγνίδι της ομάδας μας. Στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου, ο Μαρτίνες ήταν στο δεξί φτερό και ο Κάλβο στο αριστερό.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ επιθετικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας καθώς στα πρώτα 5 λεπτά είχαμε δύο ευκαιρίες με μεγαλύτερη την εξ επαφής κεφαλιά του Κουλούρη με την μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 53’ το σουτ του Κουλούρη αποκρούστηκε από αμυντικό λίγο πριν την γραμμή του τέρματος. Η πίεση που βάλαμε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτή που έπρεπε να βάλουμε με την έναρξη, καθώς ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Παρόλα αυτά η ομάδα μας δεν μπορούσε να πετύχει που ήταν το ζητούμενο, δηλαδή το δεύτερο γκολ που θα μας έβαζε και πάλι μπροστά. Η πίεση του χρόνου συνεχώς αυξανόταν κάτι που φαινόταν και στις κινήσεις των παιχτών μας. Ο Άρης οπισθοχώρησε όπως ήταν φυσιολογικό όμως η ομάδα μας δυσκολευόταν πλέον να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Άρη, την ώρα που ο χρόνος περνούσε απειλητικά για την ομάδα μας. Και στο 70κάτι έγινε η φάση του αγώνα όταν ο Μούσκος έδειξε πέναλτι για την ομάδα μας, που δεν ήταν, αλλά ο Μούσκος όχι μόνο άλλαξε την απόφασή του αλλά δεν τιμώρησε κανένα παίχτη της ομάδας του Άρη για τα σπρωξίματα πάνω στον διαιτητή. Στο 77’ όμως ο Πελέ που πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Αμπουρχάνια, με απίστευτη εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1 και έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα μας. Το φάουλ είχε κερδίσει ο ίδιος με περίτεχνες ενέργειες. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν αγχωτικά καθώς πρώτος στόχος ήταν να μην δεχθούμε τέρμα από την ομάδα της Λεμεσού η οποία ανέβηκε μπροστά για την ισοφάριση, και αν μπορούμε να πετύχουμε εμείς με τη σειρά μας ένα τρίτο τέρμα. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα μας πήρε τη σημαντικότατη νίκη. Πάντως αναφορικά με τη διαιτησία, ο Μούσκος τα έκανε θάλασσα στο παιγνίδι δείχνοντας για ακόμα ένα παιγνίδι την ανικανότητα των Κύπριων διαιτητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ