Άγχος, πίεση και αντοχές

Χαιρετώ τις Ανορθωσιάτισες και τους Ανορθωσιάτες μου. Αφού η στήλη μπαίνει 30/11, όσοι γιορτάζουν σήμερα χρόνια σας πολλά. Η ομάδα μας έβαλε στο σακούλι ακόμα ένα τρίποντο και πάει Παραλίμνι για να κλείσει με νίκη ένα γενικώς επιτυχημένο πρώτο γύρο. Τα ψηλά που βρισκόμαστε, θέλουν να μπορείς να κουμαντάρεις τα δυο πρώτα του τίτλου μας και να έχεις μπόλικο που το τρίτο. Προς το παρών, μπορούμε. Μακάρι να αντέξουμε.

Ο αγώνας με τον Άρη είναι από τους πολλούς φέτος που κερδίσαμε χωρίς η ομάδα να εντυπωσιάσει και με αρκετά νεκρά σημεία στο παιχνίδι της. Ο προπονητής αποφάσισε να επιβραβεύσει αυτούς που του έδωσαν το διπλό στο ΓΣΠ και με εξαίρεση τον Εντλοβού αντί του Λαΐφη, που έλειπε τραυματίας, τους έβαλε όλους αλλάζοντας και σύστημα για πρώτη φορά στο ξεκίνημα ενός αγώνα.

Ξεκινάμε την ανάλυση με το γκολ που βάλαμε, για να αναδείξουμε τη μεγάλη συνεισφορά του Κουλούρη.

Δείτε που βρίσκεται ο «τρέλας» στο ξεκίνημα της φάσης που αυτός δημιουργεί ουσιαστικά. Είναι ο παίκτης που δίνει την πάσα στον Σβέσχλεν και βρίσκεται στο έδαφος λίγο πάνω από το κέντρο.

bcaris1Όσο ο Σβέσχλεν κουβάλα τη μπάλα ο Ευθύμης σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει προς την περιοχή. Την ώρα που γίνεται η πάσα στον Κάλβο, βλέπουμε τον Ευθύμη να αντιλαμβάνεται τον κενό χώρο και τρέχει σε αυτόν όπως δείχνει και το βέλος.

bcaris2H μπάλα πάει στον Κάλβο και ο Ελλαδίτης σηκώνει το χέρι στέλνοντας το μήνυμα στον Ισπανό για τη συνέχεια…

bcaris3Ο Κάλβο πρώτα τον περιμένει και μετά κάνει μια, εξαιρετική, σέντρα.Ο Κολούρης με την κίνηση που έκανε κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες του Άρη αλλά να είναι αμαρκάριστος!

bcaris4Tο πλάνο Πάους με τους δυο φορ έδειχνε να λειτουργεί, αφού το γκολ μπαίνει και γιατί είναι στην περιοχή ο Εντλοβού και τραβά παίκτες. Όμως ήρθε μια αστεία ισοφάριση, οι δυο κεντρικοί αμυντικοί πήραν απροβίβαστο στη φάση,σχεδόν άμεσα και χάλασε τα σχέδια. Το πρώτο μέρος ήταν ανιαρό στη συνέχεια, στο δεύτερο απειλήσαμε 2-3 φορές αλλά όχι όσο θα έπρεπε.

Κάπου εκεί μπήκε ο Πελέ και από μια στιγμή μαγείας ήρθε η νίκη. Τα έχω γράψει για τον παίκτη αυτό και ισχύουν τα ίδια. Πάντως όσο έπαιξε είχε διάθεση να τρέξει και να καλύψει χώρους. Μπορείς ρε φίλε να γίνεις σημείο αναφοράς της ομάδας, μη μας το χαλάς!

Θα γράψω λίγα και για τον Ηρακλή μας όμως, για ένα και μόνο στοιχείο του παιχνιδιού του. Ο παίκτης αυτός κάνει πάντα δουλειά επιθετική που δύσκολα φαίνεται αλλά είναι πολύτιμη. Όταν η ομάδα είναι μπροστά, έχει καλές τοποθετήσεις λίγο έξω από την περιοχή, ούτως ώστε όταν διώχνει ο αντίπαλος να παίρνει τη μπάλα και να κρατά την κατοχή στην ομάδα μας. Αυτό βοηθά γιατί η άμυνα όταν δεν παίρνει ανάσες κουράζεται και κάνει εύκολα το λάθος. Πολύτιμο στοιχείο και είναι για κάτι τέτοια που είχε πει πέρσι ο Φαν Λίουεν πως «καταλαβαίνεις την αξία του όταν λείπει». Βέβαια το να χωρέσουν όλοι είναι αδύνατο αλλά αυτός είναι γρίφος για τον Πάους να λύσει.

Υ.Γ: Για τοΜούσκο δε θα γράψουμε πολλά. Ο Μαρίνος είναι Ανορθωσιάτης και σαν τέτοιος μίλησε μετά τον αγώνα. Όμως, αυτή τη φασαρία που γίνεται τώρα γύρω από την ομάδα μας και τη διαιτησία, θα την πληρώσουμε μετά αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας, να το θυμάστε.

Υ.Γ.: Οι ομάδες μας στο βόλεϊ δεν τα πάνε δυστυχώς καθόλου καλά. Το γυναικείο έχει δικαιολογίες, το ανδρικό λιγότερες. Είναι μεγάλη πίκρα να τις βλέπουμε έτσι όμως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ