Αύξηση 8 βαθμών από την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Πλησιάζει το τέλος του πρώτου γύρου και για την Ανόρθωση αυτό που μετρά για την ώρα… είναι η σημαντική αύξηση των βαθμών στο ενεργητικό της σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στις πρώτες 11 αγωνιστικές της περιόδου που σήμαιναν και την λήξη του περσινού πρώτου γύρου αφού οι ομάδες ήταν 12.

Πέρσι λοιπόν, το συγκρότημα του Αντρέ Πάους είχε μαζέψει σε 11 αγώνες 16 βαθμούς ενώ φέτος μάζεψε 24, δηλαδή 8 περισσότερους και ενώ απομένουν άλλα δυο παιχνίδια για να συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Τα πιο πάνω στοιχεία είναι απόρροια του γεγονότος ότι κατά την 11η αγωνιστική της περιόδου 2014-2015 η Ανόρθωση είχε καταγράψει 5 νίκες, 5 ήττες και 1 ισοπαλία σκοράροντας 17 γκολ και δεχόμενη 15, ενώ την περίοδο 2015-2016 που διανύουμε σημείωσε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα – στα χαρτιά – έχοντας στο ενεργητικό της 21 τέρματα και στο παθητικό της 9 εκ των οποίων τα 3 από την δικαστική που ως γνωστό κατακύρωσε τον αγώνα στον Απόλλωνα με 3-0.

Θα περιμένουμε όμως ακόμη 2 βδομάδες περίπου για να μπορέσουμε να δούμε με ποσοστιαίες μονάδες την αύξηση βαθμών επί τοις εκατόν κάτι που θα κάνουμε με την λήξη του παιχνιδιού με το Παραλίμνι που θα σημαίνει και την λήξη του πρώτου γύρου.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι πέρσι τέτοια εποχή η Ανόρθωση βρισκόταν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μια απόσταση των 11 βαθμών από την κορυφή ενώ σήμερα βρίσκεται στην 3η θέση με μόλις 2 βαθμούς από τους πρωτοπόρους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ που έχουν αμφότεροι 24 βαθμούς έναντι 22 της «Μεγάλης Κυρίας ».

Τα στοιχεία αυτά αν μη τι άλλο δείχνουν τον σωστό δρόμο και την καλή δουλειά που έγινε το καλοκαίρι στον μεταγραφικό σχεδιασμό και αυτό που απομένει είναι η ομάδα να φορτσάρει. Η νίκη στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ αν μη τι άλλο – όσο και να θέλουμε να το δούμε ταπεινά – δίνει άλλο αέρα, ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου που αδημονεί να ζήσει χαρές εφάμιλλες του κύρους της Ανόρθωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ