Τσιμπήσαμε σαν πρωτάρηδες

Χαιρετώ τις Ανορθωσιάτισσες και τους Ανορθωσιάτες μου. Εκάμαμεν λίγες μέρες να τα πούμε και δυστυχώς μόνο άσχημα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στην ομάδα.

Μας ξενέρωσε η γκέλα με Αγ. Νάπα, είπαμε ήμαρτον με το νέο τραυματισμό του Κάλβο, αλλά κυρίως τα τραγικά που βιώσαμε στο Τσίρειο. Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, αλλά για την κυπριακή ζούγκλα.

Πρόεδρε Πουλλαΐδη, είναι γνωστή η προσφορά σου στην ομάδα και η τάξη που έβαλες στα οικονομικά. Επίσης σου είπαμε πως η φετινή ομάδα δείχνει πολύ καλή αν και έχει τα θέματά της. Όμως όταν από αυτή εδώ τη στήλη κάναμε λόγο πως έχουμε πολύ ψωμί για να πούμε πως έχουμε νοοτροπία πρωταθλητή, εννοούσαμε ένα σωρό πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Μερικά εξ αυτών είδαμε χθες και θα τα πούμε.

Είναι φανερό πως μας την είχαν στημένη. Τα είδαμε, τα έβγαλε και το site σε βίντεο, αναδείχθηκαν και όσοι ήταν εκεί δεν έχουν αμφιβολία για αυτό. Όμως, εμείς τι ακριβώς κάναμε για να μην πέσουμε στην παγίδα; Πώς αποτρέψαμε το κακό την ώρα που φαινόταν πως θα γίνει; Τι κάναμε αφού έγινε για να μην ληφθούν αποφάσεις ουσιαστικά ερήμην μας; Ναι, όλοι οι «υπεύθυνοι» που ήταν στο γήπεδο δούλεψαν εναντίον μας. Ο Κίρζης ήταν πανταχού παρών όμως, ο δικός μας πρόεδρος και μεγαλομέτοχος έλειπε. Αργήσαμε να ενεργήσουμε και τώρα τρέχουμε να σώσουμε ό,τι σώζεται.

Επίσης, οι οπαδοί που είναι και πιο μεγάλης ηλικίας, τους Σοφρώνηδες τους ξέρουν καλά. Δε γίνεται να τσιμπάμε τόσο εύκολα και να θέτουμε σε κίνδυνο μόνοι μας την ομάδα μας. Αφού αυτά έκαναν μια ζωή, γιατί να την πατήσουμε σαν μωρά παιδιά;

Πέρσι, στον Απόλλωνα πήγαν να κάνουν τα ίδια ακριβώς πράγματα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στα μπαράζ. Ο Πρόδρομος Πετρίδης που τα ξέρει τα κατατόπια και τις βρωμιές καλύτερα από όλους, αυτό του το αναγνωρίζουμε, απλά αρνήθηκε να πάρει εισιτήρια. Έχασε το ματς, αλλά είχε διαφορά τέτοια που το πρωτάθλημα το είχε «κλειδωμένο». Πρόπερσι στο φινάλε με την ΑΕΛ, που ήθελε αυτός να δημιουργήσει ένταση, έφτιαξε κλίμα με τα εισιτήρια, δηλώσεις και διάφορα άλλα και φτάσαμε στο περιβόητο παιχνίδι με τη τσάκρα.

Αυτά τα γράφουμε γιατί αν θες να έχεις ομάδα πρωταθλητισμού σε αυτό το σάπιο ποδόσφαιρο της Κύπρου, ή αν θέλετε να λέγεσαι Ανόρθωση Αμμοχώστου, δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Βρίσκεις τρόπους να επιβιώνεις και να τους κερδίζεις ακόμα κι έτσι. Οι παλαιότεροι θα θυμάστε τι «πάτσους» έφαε ο Κίκης μέχρι να μπει στο κλίμα. «Εν εν η ώρα σας να πιάτε πρωτάθλημα», του έλεγαν.

Όταν έμαθε, τους πήρε και τα σώβρακα. Όταν έπεσε η δύναμή του, εμφανίστηκε ο Μανιταράς και για να σηκώσουμε κεφάλι, ήρθε ο Παντελή που σε αυτά ήταν καθηγητής. Σειρά και του Πουλλαΐδη να αρχίσει να μαθαίνει, αλλιώς τα εκατομμύρια θα πάνε στον κάλαθο και είναι κρίμα.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο ΔΕΝ παίζεται μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Αυτή τη φορά μπορεί στη δικαστική να τη γλιτώσουμε, αφού έχει το νομικό τμήμα διάφορα στοιχεία. Όμως αν δεν βάλουμε μυαλό από τον τελευταίο οπαδό μέχρι τον πρόεδρο, θα την ξαναπατήσουμε πολύ σύντομα.

Υ.Γ: Όσοι ασχολούνται με τα παρασκήνια, ξέρουν καλά πότε και γιατί προκλήθηκε η «κόντρα» με τον Απόλλωνα και τι «ρεβάνς» ήθελαν να πάρουν. Εμείς θα αναρωτηθούμε απλώς το εξής: Μήπως το Μάκο δεν έπρεπε απλώς να τον κρατήσουμε αλλά να το βάλουμε και βοηθό του Μαρίνου σαν εκπρόσωπο τύπου; Μια χαρά τους τα έκανε και τους τα έλεγε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ