Το πρωτάθλημα αρχίζει…

Έτοιμη να ριχθεί στη μάχη του φιλέ, είναι η αντρική πετοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσης.

Αν το πρωτάθλημα της πετόσφαιρας, είχε ομάδα συνώνονυμο με τους τίτλους αυτή δεν θα ήταν άλλη από την Ανόρθωση, η οποία με 21 κατακτήσεις πρωταθλημάτων είναι η πολυνίκης του θεσμού.

Μετά από διάλλειμα ενός χρόνου από τις κατακτήσεις τροπαίων, η Ανόρθωση, κατεβαίνει στη μάχη με σκοπό να αποκτήσει πίσω τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας αλλά και της κυπελλούχου.

Η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή και δύσκολη, η πρωταθλήτρια Ομόνοια ενισχύθηκε σημαντικά αλλά εξίσου ανταγωνιστική πορεία αναμένεται να έχουν και οι Α.Ε.Καραβά και ο Παφιακός. Με τις Νέα Σαλαμίνα, ΑΠΟΕΛ και Δερύνεια να έχουν ρυθμιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Τρεις ξένοι και ο Δημητρίου

Προσθαφαιρέσεις είχαμε, όπως αναμενόταν στον ρόστερ. Ο διεθνής Γαβριήλ Γεωργίου, αποχώρησε από την Ανόρθωση, για να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ και τη Λευκωσία.

Αναφορικά με το κυπριακό στοιχείο, η Ανόρθωση ενισχύθηκε με την απόκτηση του Βασίλη Δημητρίου, του δίμετρου διεθνή κεντρικού. Ο Δημητρίου είναι 30 χρονών και από το 1998 μέχρι και πέρσι αγωνιζόταν με τα χρώματα της συμπολίτισσας Νέας Σαλαμίνας.

Από πλευράς ξένων, αποχώρησαν και οι 3 περσινοί, Ράμα, Σέιφερτ, Παναγόπουλος.

Με την Ανόρθωση να αποκτά τον Γάλλο πασαδόρο DAVID GUELLE. Ο ύψους 1,98μ, 24χρονος Γάλλος πετοσφαιριστής, έρχεται από τη SAM ενώ έχει θητεία στις Rennes, Cambrai και Chaumont.

Στη θέση του διαγώνιου, ήρθε ο 24χρόνος Σλοβένος Matej Mihajlovic. Έχει ύψος 2 μέτρα και έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα στις Μάριμπορ και Καμνίκ Σλοβενίας. Την περίοδο 2011-12 τερμάτισε με την ομάδα του (Καμνίκ) στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ενώ την περίοδο 2012-13 ανακηρύχθηκε καλύτερος πετοσφαιριστής στη Σλοβενία.

Το τρίο των ξένων, συμπληρώνει ο  Σέρβος ακραίος Miomir Crnjanski. Είναι 26 ετών και τα τελευταία δυο χρόνια αγωνιζόταν στη σερβική Σπαρτάκ ενώ προηγούμενως στην επίσης σερβική Κλεκ.

Με νέο γυμναστή

Διαφοροποιήσεις είχαμε στο τεχνικό τημ, ο Μάριος Κοντός παραμένει στη θέση του τέταρτξ συνεχόμενη χρονιά,  με την ομάδα να έχει νέο γυμναστή τον Προκόπη Γεωργίου, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία, με τους πετοσφαιριστές μας να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Το προπονητικό επιτελείο συμπληρώνει ο Στέργιος Φραγκέσκου ως βοηθός προπονητής αλλά και στατιστικολόγος, μαζί με τον Μιχάλη Ζαχαρία και τον φυσιοθεραπευτή Ανδρέα Ιωάννου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ