Κινδυνεύουν και με φυλάκιση οι παίχτες του Απόλλωνα (η νομοθεσία)

Όπως σας αναφέραμε νωρίτερα, Μερκής, Τουράμ, Παπουλλής και Σωφρόνης κατηγορήθηκαν γραπτώς για όσα έγιναν την Κυριακή στο Τσίρειο και η υπόθεσή τους παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Για τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, αυτά είναι που προνοούνται από τη νομοθεσία. Πάντως, οι τέσσερεις τους δεν παραδέχονται τις κατηγορίες εις βάρος τους, αλλά δυστυχώς για αυτούς υπάρχει μαρτυρικό υλικό σε βίντεο που τους δείχνει να προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις τους χωρίς να βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με τον περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμο του 2008 (48(I)/2008) άρθρο 59

Το αδίκημα της συμπλοκής και επίθεσης σε αθλητικό χώρο αποτελεί πλημμέλημα και σε περίπτωση που άτομο καταδικαστεί βάση αυτού υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ ή και στις 2 αυτές ποινές.

Σύμφωνα με το άρθρο 57 Α του παρών Νόμου

Το αδίκημα της Ρίψης επικύνδυνων αντικειμένων αποτελεί πλημέλημα και σε περίπτωση που άτομο καταδικαστεί βάση αυτού υπόκειτε σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ ή και στις 2 αυτές ποινές.

Σύμφωνα με τον Περί Ποινικού Κώδικα Νόμο (ΚΕΦ.154) άρθρο 228

Το αδίκημα της επίθεσης με πρόθεση την πρόκληση σωματικής βλάβης αποτελεί κακούργημα και μπορεί να επιφέρει ποινή δια βίου φυλάκισης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ