Υπουργέ ο νόμος είναι ξεκάθαρος…

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο[email protected].

Η χθεσινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού απεφάνθη, πως οι ηθικοί αυτουργοί των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής, δεν πρέπει να συλληφθούν και ούτε να ζητηθεί η προσωποκράτηση τους. Η δικαιοσύνη έδρασε κατα το δοκούνμε τις δικές σας ευλογίες.

Απόφαση η οποία συζητήθηκε ευρέως και για την οποία υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές διεργασίες και για την οποία κινήθηκε ολόκληρη κομματική αλλά και κρατική μηχανή, προκειμένου οι εν λόγω ποδοσφαιριστές να μη συλληφθούν.

Ο νόμος σε κανένα παραθυράκι του, δεν αναφέρει πως οι ποδοσφαιριστές είναι ανώτεροι πολίτες αυτής της χώρας και ούτε πουθενά τους προσφέρεται ποδοσφαιρική ασυλία, να προκαλούν και να κτυπούν τον κόσμο που πάει στο γήπεδο. Επίσης, μάθαμε πως οι ποδοσφαιριστές που πήγαν για κατάθεση και αργότερα κατηγορήθηκαν γραπτώς, οι αστυνομικοί που τους ανέκριναν τους πρόσφεραν και καφέ.

Του ιδίου τρόπου μεταχείρισης, πρέπει να τύγχουν και όσοι οπαδοί της Ανόρθωσης κατηγορηθούν. Είναι τα θύματα, των ηθικών αυτουργών και των εγκληματικών αμελειών του υπευθύνου ασφαλείας και των παρατηρητών/επιτηρητών του σταδίου. Οτιδήποτε περισσότερο, θα πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση και δικαιοσύνη δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Η αλήθεια να λέγεται, δεν περιμένουμε να δείξετε ευαισθησία, όπως δείχνετε σε θέματα συγκεκριμένης ομάδας. Περιμένουμε απλά να εφαρμόσετε ισονομία και να αρχίσουν επιτέλους σε αυτό το τόπο, να τιμωρούνται οι ηθικοί αυτουργοί.

M.K

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ