Οι ασίστ του Ξενίδη και η ανατροπή του αιώνα

2004-2005. Μία «μεταβατική» χρονιά για την Ανόρθωση, καθώς τα πολλά χρέη που συσσωρεύτηκαν, απείλησαν ακόμη και με κλείσιμο το σωματείο μας. Η Ανόρθωση όμως είχε άλλα σχέδια. Επικεντρώθηκαν στην δημιουργία δυνατής ομάδας με μερικούς φανταστικούς ποδοσφαιριστές, και στο τέλος έκανε την Κύπρο να παραμιλάει με το ποδόσφαιρο που έπαιζε, μιας και στην αρχή της χρονιάς κανείς μα κανείς δεν υπολόγιζε για τον τίτλο.

Φθάνουμε λοιπόν στην 7η αγωνιστική, και πάμε στην Πάφο για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΠ πριν το παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Τρεις χιλιάδες ΜΑΧΗΤΕΣ βρίσκονται στο γήπεδο… Η ΑΕΠ με δύο πέναλτι του Γιοβάνοβιτς (στο 59’ και στο 70’), ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Προηγήθηκε και η κόκκινη του Νικολάου. Το παιγνίδι έμοιαζε χαμένο. Ήμασταν ήδη στο 89’. Αρκετός κόσμος είχε φύγει από το γήπεδο, χωρίς να ξέρει τι θα έχανε στην συνέχεια.

89’. Σέντρα από τον Ξενίδη, κεφαλιά του Φρούσσου και μειώνουμε σε 2-1.  Στο 91’ ο ελλαδίτης αμυντικής κάνει νέα σέντρα, αυτή τη φορά για το κεφάλι του Τσαλάντζε ο οποίος κάνει το 2-2!

Στο 97’ τα είδαμε όλα. Ατομική ενέργεια του Βόοουτερ που ντρίπλαρε και τα γρασίδια και με σουτ στην εστία του εκπληκτικού εκείνη την μέρα Νίκου Νικολάου έγραψε το 2-3! Μόλις είχε ολοκληρωθεί μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο! Εκείνο το παιγνίδι, ουσιαστικά ήταν μισός τίτλος. Η Ανόρθωση στην συνέχεια κατάκτησε το πρωτάθλημα, και δημιούργησε την μεγάλη ομάδα που υπήρξε στη συνέχεια. Για όσους πήγαν σε εκείνο το παιγνίδι, θα είναι κάτι που θα τους μείνει αξέχαστο.

θυμηθείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ