H Ανόρθωση ζητάει τους τρεις βαθμούς

Η θέση της Ανόρθωσης είναι σαφής. Το παιγνίδι διακόπηκε με υπαιτιότητα του Απόλλωνα, και ζητάει τους τρεις βαθμούς όπως προκύπτει από την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

«Είναι ισχυρή μας πεποίθηση πως καμία ευθύνη δεν φέρουμε για τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Θεωρούμε, ότι ο αγώνας θα έπρεπε να διεξαχθεί κανονικά και η ευθύνη της μη διεξαγωγής του, βαραίνει αποκλειστικά όλους όσους είχαν καθήκοντα ασφάλειας στο γήπεδο εκ μέρους του Απόλλωνα και κατά συνέπεια την ίδια την γηπεδούχο ομάδα του Απόλλωνα», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, η οποία υποδηλώνει τι θα διεκδικήσει η ομάδα μας τις επόμενες ημέρες.

Τα σημεία στα οποία στέκεται η ομάδα μας είναι τα εξής:

– Ανεπάρκεια του Απόλλωνα σε σχέση με τους επιτηρητές του γηπέδου. Στη σχετική ανακοίνωση, η επίσημη Ανόρθωση θέτει επίσημα το ερώτημα για το πόσα άτομα εργοδοτήθηκαν ως επιτηρητές στο παιγνίδι, εάν ο αριθμός συνάδει με τις αποφάσεις της αστυνομικής σύσκεψης και εάν όντως όλοι οι παρόντες επιτηρητές ήταν αδειοδοτημένοι.

– Τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα που εγκατάστησαν στην κερκίδα που είχε ο κόσμος της Ανόρθωσης, ήταν στερεωμένα με κολλητική ταινία, και στην ανακοίνωση αναφέρεται σωστά ότι πρώτη φορά βλέπουμε σε γήπεδα τέτοια επικίνδυνη εξέδρα, «η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει εν δυνάμει φονικό όπλο στα χέρια των όποιων φιλάθλων».

– Στην είσοδο των ομάδων, ποδοσφαιριστές, μέλη του προσωπικού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της γηπεδούχου ομάδας προκαλούσαν με χειρονομίες, νεύματα και υβρισίες τους οπαδούς της Ανόρθωσης που βρίσκονταν στην εξέδρα πίσω τους. Αυτά φαίνονται καθαρά και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν. Καταδικαστέα από όλους μας όσα έγιναν στη συνέχεια, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι προβοκάτορες ήταν οι παίχτες του Απόλλωνα μαζί με τους υπόλοιπους της αποστολής της ομάδας της Λεμεσού.

– Η Ανόρθωση θέτει επίσης το θέμα της ξεκλείδωτης πόρτας από την οποία πέρασαν μέσα οι οπαδοί μας. Όπως είδαμε όλοι στο γήπεδο, για κάποιο τυχαία… ανεξήγητο λόγο, οι επιτηρητές δεν φρόντισαν να κλειδώσουν την είσοδο μετά που το παιδί που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας στην κερκίδα της Ανόρθωσης, μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο.

– Και παρά τα όσα έγιναν μπροστά από την κερκίδα μας και την εξομάλυνση της κατάστασης, οι μόνοι που δεν επέστρεψαν στα πόστα τους, ήταν οι επιτηρητές του Σταδίου. Γιατί δεν επέστρεψαν στα πόστα τους; Γιατί η Διοίκηση του Απόλλωνα, καθώς αυτοί είναι υπάλληλοι της ομάδας της Λεμεσού, τους είπαν να μην επιστρέψουν; Η απάντηση αυτονόητη.

– Μάλιστα, η Διοίκηση του Απόλλωνα δεν θέλησε να ζητήσει την συνδρομή της Αστυνομίας αφού οι επιτηρητές – υπάλληλοι του Απόλλωνα δεν μπορούσαν να «επιστρέψουν» στα καθήκοντά τους. Μάλιστα, η Αστυνομία προσφέρθηκε να συνδράμει για την ασφάλεια του αγώνα, κάτι που δεν δέχθηκε ο Απόλλωνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ