Για να τους μάθουμε τι είναι αυτοάμυνα

Την αυτοάμυνα των ποδοσφαιριστών του επικαλείται ο Απόλλωνας στα γνωστά επεισόδια της περασμένης αγωνιστικής για να τους γλιτώσει, αλλά στην σημερινή του ανακοίνωσή, αμέλησε επιμελώς να αναφέρει ότι ο ορισμός της αυτοάμυνας, αναφέρει:

«Είναι η επίθεση που δεχόμαστε χωρίς δική μας υπαιτιότητα». Βάσει των γεγονότων του Τσιρείου είναι προκλητικό οι του Απόλλωνα να επικαλεστούν κατάσταση αυτοάμυνας όταν με τη δική τους συμπεριφορά προκάλεσαν τα επεισόδια.

sofronisΕπίσης, εν συνεχεία η νομοθεσία περιλαμβάνει και την χρονική διάρκεια της αυτοάμυνας. Συγκεκριμένα: «Παρούσα είναι η επίθεση που επίκειται ή άρχισε ήδη και διαρκεί».

Πρακτικά είναι η επίθεση που δέχεται κάποιος τη στιγμή που τη δέχεται και δικαιούται να αυτό-αμυνθεί». Δηλαδή με απλά λόγια μπορεί κάποιος και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, να αμυνθούν σε μια επίθεση που δέχθηκαν σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά δεν μπορούν όμως να ανταποδώσουν σε μια επίθεση που δέχθηκαν αργότερα, όπως όλη η Κύπρος είδε.

PEXTES APOLLONΓια αυτό επιμένουμε ότι στον Απόλλωνα παρεξήγησαν τον όρο αυτοάμυνα αφού αυτοάμυνα δεν είναι να ρίχνεις σίδερα και καλάθους στους οπαδούς – ετεροχρονισμένα –, αυτοάμυνα δεν είναι τρέχεις οπαδούς με τις καρέκλες και αυτοάμυνα δεν ήταν η στάση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα που να μην ξεχνάμε ήταν αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ