Ανόρθωση 4 – 0 Ερμής: Φοβερή η «Κυρία» του δευτέρου ημιχρόνου

Μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, εκπληκτική στο δεύτερο. Η Ανόρθωση με μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε τον Ερμή με 4-0 και επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιτυχίες. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε μία Ανόρθωση που κατά διαστήματα είχε την κατοχή αλλά δεν πίεσε σχεδόν καθόλου τον Ερμή, δίνοντάς του το δικαίωμα να μην απειληθεί από την ομάδα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, μία καταπληκτική Ανόρθωση πέτυχε τέσσερα τέρματα, έχασε πολλές ευκαιρίες, πίεσε τον Ερμή ασφυχτικά και το τέλος του αγώνα είδε την Ανόρθωση να παίρνει τους σημαντικούς τρεις βαθμούς.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Σε σχέση με την εντεκάδα που θα ξεκινούσε στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα, ο Αντρέ Πάους προχώρησε σε μία αλλά βάζοντας στην θέση του Μαισουράντζε τον Πελέ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κόπριβετς, και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαίφης με Χόλγκερσον. Στο αριστερό αμυντικό άκρο ήταν ο Νούχου και στο δεξί ο Τζανακάκης, η πρώτη του εμφάνιση σαν βασικός φέτος. Αμυντικό χαφ ήταν ο Βίκτορ, λίγο πιο μπροστά του ο Πελέ και επιτελικός χαφ ο Μαρτίνες. Στο αριστερό επιθετικό άκρο ξεκίνησε ο Ορλάντι, στα δεξιά ο Μακρής και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντλοβού.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να φθάσει στην αντίπαλη περιοχή. Η Ανόρθωση είχε διάθεση στο παιγνίδι της και η πρώτη φάση ήρθε στο 8΄μετά από σουτ του Μαρτίνες το οποίο κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Κύριοι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών της ομάδας μας ήταν οι Μαρτίνες και Πελέ οι οποίοι είχαν τα περισσότερα οργανωτικά καθήκοντα. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, η άσχημη αντίδραση της άμυνας μας έφερε τον Μπαλογκούν μόνο του στην μικρή περιοχή, όπου από τα πλάγια έστειλε τη μπάλα έξω. Μετά τη φάση αυτή, ο Ερμής ανέλαβε για κάποια λεπτά τον έλεγχο του παιγνιδιού, με την αμυντικά μας γραμμή να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Στα επόμενα λεπτά η ομάδα μας ανέλαβε και πάλι τον έλεγχο του παιγνιδιού όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Μέχρι το 27΄, η μόνη φάση που δημιούργησε ήταν το σουτ του Μαρτίνες περίπου 20 λεπτά νωρίτερα, δείχνοντας μεγάλες δυσκολίες να μπει μέσα στην περιοχή του Ερμή. Σταδιακά όμως η Ανόρθωση αύξανε την πίεση της, και κατάφερε να μπαίνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας κάποιες προυποθέσεις οι οποίες έμειναν ανεκμετάλλευτες. Η πιο μεγάλη ευκαιρία μας όμως ήρθε στο 38’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μακρής πήρε την πρώτη κεφαλιά η οποία έφθασε στον Ντλοβού ο οποίος από πολύ κοντά αστόχησε και δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Παρά το γεγονός ότι η απόδοση της ομάδας ανέβηκε, δεν ήταν ικανή να δημιουργήσει την πίεση που χρειαζόταν στον Ερμή για να τον αναγκάσει να κάνει το λάθος, με το ημίχρονο να τελειώνει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στο τελευταίο λεπτό, μία καλή επίθεση της ομάδας μας δεν έφερε αποτέλεσμα, με τους παίχτες του Ερμή να απομακρύνουν σε κόρνερ, ένα από τα πολλά τα οποία δεν εκμεταλλευτήκαμε. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Κόπριβετς χρειάστηκε να επέμβει εις διπλούν σε σουτ ποδοσφαιριστών του Ερμή.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς καμία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση, με τον Αντρέ Πάους να διατηρεί τους ίδιους 11 που ξεκίνησαν τον αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση ξεκίνησε πολύ δυνατά, πίεση αρκετά, και στο 47’ είχε δοκάρι σε σουτ του Μαρτίνες. Γενικά η ομάδα μας μπήκε πολύ διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ερμή, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη τα οποία προήλθαν από την πίεση της ομάδας μας. Ο Αντρέ Πάους φρέσκαρε γρήγορα την επιθετική γραμμή της ομάδας με τον Αβραάμ στο 55’ να παίρνει τη θέση του Μακρή. Η πιο μεγάλη ευκαιρία μας ήρθε στο 57΄όταν το σουτ του Ντλοβού απόκρουσε εντυπωσιακά ο Παναγόπουλος και στην εξέλιξη της φάσης ο Αβραάμ σημάδεψε το δεξί δοκάρι. Ο ρυθμός της Ανόρθωσης ήταν πολύ γρήγορος, με τους ποδοσφαιριστές του Ερμή να κάνουν καθυστερήσεις για να παγώσουν το παιγνίδι της ομάδας μας. Όμως στο 66’ ήρθε επιτέλους το γκολ για την ομάδα μας, όταν μετά την σέντρα του Μαρτίνες, ο Ντλοβού νίκησε στον αέρα δύο αντίπαλους αμυντικούς και άνοιξε το σκορ. Και δύο λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ, ο Λαίφης πέτυχε το δεύτερο τέρμα για την ομάδα μας δίνοντας στην Ανόρθωση ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα. Παρά το ότι ο Παναγόπουλος βρήκε τη μπάλα, όπως φάνηκε και από την επαναληπτική προβολή η μπάλα πέρασε ολόκληρη μέσα και σωστά μέτρησε το τέρμα. Η Ανόρθωση όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 78΄ με εξαιρετική ενέργεια του Ορλάντι, βρίσκει τον Αβραάμ ο οποίος έκανε τα τέρματα της ομάδας μας τρία με εξαιρετικό σουτ. Η διάθεση της ομάδα μας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς κυνήγησε το τέταρτο τέρμα και είχε τις ευκαιρίες της με Αβραάμ και Ντλοβού, με τον πρώτο να έχει εξαιρετική εμφάνιση και να δίνει άλλη πνοή με την είσοδό του στον αγώνα. Στο 87΄ο Αμπουρχάνια έβγαλε τον Ντλοβού τετ α τετ αλλά ο Νοτιοαφρικανός επιθετικός γλίστρησε και έχασε μοναδική ευκαιρία για το τέταρτο τέρμα της ομάδας μας. Το τέταρτο τέρμα όμως ήρθε σε χρόνους καθυστερήσεων, με τον Σβέσχλεν ο οποίος νωρίτερα πέρασε στη θέση του Λαίφη, να παίρνει το ριμπάουντ μετά από φάουλ του Πελέ και απόκρουση του Παναγόπουλου και να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, στην πρώτη του εμφάνιση με τα γαλανόλευκα. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τέλος του παιγνιδιού, με την ομάδα μας να σημειώνει μία σημαντικότατη νίκη και μάλιστα επιβλητική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ