Ανόρθωση 2 – 2 Αγία Νάπα: Τιμωρηθήκαμε για τα λάθη μας

Τιμωρία για την ομάδα μας η οποία προηγήθηκε με 2-0 αλλά τα λάθη έφεραν την ισοφάριση σε ένα παιγνίδι που δεν προδίκαζε τέτοια εξέλιξη. Για ακόμα ένα παιγνίδι τα αμυντικά λάθη έφεραν τέρμα εις βάρος μας, και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχαμε δεν ήταν ικανές να μας δώσουν τη νίκη.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Χωρίς αλλαγές παράταξε την Ανόρθωση ο Άντρε Πάους, σε σχέση με τον αγώνα της Δευτέρας με τη Δόξα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κόπριβετς, και αμυντικό δίδυμο οι Λαίφης, Χόλγκερσον. Στο αριστερό αμυντικό άκρο ο Νούχου και δεξιά ο Μούρα. Αμυντικό χαφ ο Βίκτορ, λίγο πιο μπροστά του ο Πελέ και σε ρόλο επιτελικού μέσου Αμπουρχάνια. Στα επιθετικά άκρα, στα δεξιά ήταν ο Ορλάντι και αριστερά ο Μαρτίνες και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντίνο Ντλοβού.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα με την ομάδα μας να προσπαθεί να βρει ρυθμό μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας της Αγίας Νάπας. Η πρώτη φάση όμως ήταν για την ομάδα της Αγίας Νάπας στο 8’, όταν μετά από φάουλ του Πελέ η μπάλα σταμάτησε στο τοίχος, και στην αντεπίθεση η κεφαλιά παίχτη της Αγίας Νάπας πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κόπριβετς. Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα μας προσπαθούσε είτε από κοντινές είτε από μακρινές μπαλιές να βρει τον Ντίνο Ντλοβού στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως επιτυχία. Στο 10’ όμως μετά από μία εξαιρετική επιθετική ενέργεια, ο Αντρέ Ορλάντι κάνει το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενο και φτάνει στον Πελέ ο οποίος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε νωρίς, χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να αναλάβουμε ξανά τον έλεγχο του αγώνα, με τον κ. Τσούκκα να επιτρέπει το σκληρό παιγνίδι των αντιπάλων και να σφυρίζει κάποια ανύπαρκτα φάουλ εναντίον μας. Πάντως όταν χανόταν η μπάλα στην επίθεση, υπήρχε μία μεγάλη τρύπα στο χώρο της μεσαίας γραμμής που επέτρεπε την Αγία Νάπα να βγαίνει με αξιώσεις μπροστά, χωρίς όμως μέχρι το 20’ να δημιουργήσει κάποια άλλη ευκαιρία. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την ομάδα μας, όταν μακρινό σουτ του Μαρτίνες στο 19’ αποκρούστηκε από τον Κίττο. Στο 21’ νέο μακρινό σουτ, αυτή την φορά από τον Αμπουρχάνια, νέα απόκρουση του Κίττου. Η ομάδα μας με τους παίχτες που απόκτησε, έχει πλέον και το επικίνδυνο μακρινό σουτ κάτι που είδαμε αρκετά στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, κάτι που πρέπει να γίνεται όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πολυπρόσωπες άμυνες. Στο 28’ όμως έγινε μία φάση που ξεσήκωσε τον κόσμο και όχι άδικα, καθώς ο Μπαμπά που είχε κίτρινη κάρτα σταμάτησε την μπάλα ηθελημένα του έξω από την περιοχή της Αγίας Νάπας και ο Τσούκκας που ήταν μπροστά έκλεισε τα μάτια του. Πραγματικά απίστευτη φάση με τον Τσούκκα να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Στη συνέχεια η ομάδα μας κρατούσε μπάλα αλλά δεν ήταν τόσο επιθετική όπως μέχρι το πρώτο 25λεπτο, αλλά ούτε στην άμυνα πιέστηκε ιδιαίτερα, όπως είχε γίνει στα προηγούμενα παιγνίδια. Στο 40’ ήρθε η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας όταν ο Κίττος απόκρουσε σουτ του Ντλοβού ενώ στη συνέχεια της φάσης σουτ του Μαρτίνες αποκρούστηκε από αμυντικό. Στο 42’ νέο μακρινό σουτ του Αμπουρχάνια αποκρούστηκε και πάλι από τον Κίττο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίχτης της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. Η τελευταία ευκαιρία στο ημίχρονο ήταν και πάλι για την ομάδα μας, όταν μακρινό φάουλ του Πελέ στο 45΄έφυγε λίγο έξω. Όμως ο Τσούκκας έκανε ξανά τα δικά του στο τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Πελέ έβγαλε μακρινή μπαλιά του Ντλοβού ο οποίος θα έβγαινε φάτσα με τον Κίττο, αλλά ο Τσούκκας σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς κάποια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα μας, καθώς οι αρχικοί 11 λειτούργησαν σε μεγάλο ποσοστό όπως έπρεπε και επιθετικά και αμυντικά. Η πρώτη προυπόθεση για την Ανόρθωση ήρθε μόλις στο 46’ όταν ο Μαρτίνες μετά από περίτεχνη ενέργεια έβγαλε τη μπαλιά αλλά αποκρούστηκε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη του κόρνερ η Αγία Νάπα βγήκε στην αντεπίθεση αλλά τελευταία στιγμή πριν το σουτ ο Γκάμπριελ έκανε την σωτήρια απόκρουση. Προηγήθηκε χτύπημα στον Λαίφη όμως που δεν σφυρίχθηκε από τον Τσούκκα. Και στο 50΄μετά από εξαιρετική συνεργασία της ομάδας μας, ο Ορλάντι ανατράπηκε με την ομάδα μας να κερδίζει το πέναλτι. Και από το σημείο του πέναλτι ο Ντίνο Ντλοβού πέτυχε το έκτο του φετινό τέρμα, παρόλο που ο Κίττος έπεσε σωστά, με την ομάδα μας να παίρνει σημαντικό προβάδισμα κάνοντας το 2-0. Και όμως στο 53’ ήρθε η ψυχρολουσία καθώς σε αντεπίθεση της Αγίας Νάπας ο Γκίμπσον βρέθηκε απέναντι από τον Κόπριβετς και με ωραίο πλασέ έκανε μείωσε σε 2-1. Στο 54’ ο Ντίνο μετά από πάσα του Ορλάντι βγήκε μόνος απέναντι στον Κίττο αλλά ο Κύπριος τερματοφύλακας στέρησε από την ομάδα μας το 3-1 και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ντλοβού, μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία. Το παιγνίδι απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό στη συνέχεια, με τον Ορλάντι στο 57’ να μπαίνει εξαιρετικά στην περιοχή αλλά η πάσα που επιχείρησε αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κίττο. Η πρώτη αλλαγή για την ομάδα μας ήρθε στο 63΄ με τον Μακρή να παίρνει τη θέση του Αμπουρχάνια, κάτι που έφερε την μετατόπιση του Μαρτίνες στον άξονα ως επιτελικό μέσο και τον Μακρή να πηγαίνει στο αριστερό επιθετικό άκρο. Στο 67’ ήρθε η νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας όταν μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, το σουτ του Πελέ πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μετά το τέρμα που δεχθήκαμε μέχρι και το 70’ δεν κινδυνέψαμε, με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία στην επίθεση αλλά να μην μπορεί να πετυχαίνει το τρίτο τέρμα. Στο 77’ ο Μακρής σε απίστευτο τετ α τετ μετά από λάθος αμυντικού έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Κίττο να το σώζει και αυτό, μία φάση όπου ο Μακρής μπορούσε εύκολα να κάνει το 3-1 και να δώσει ηρεμία στην ομάδα μας για τη συνέχεια του αγώνα. Στο 80’ νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας όταν ο Ορλάντι μπήκε στη μεγάλη περιοχή δεξιά από τα πλάγια και η πάσα του αποκρούστηκε σε κόρνερ, με τον Τσούκκα όμως να δίνει τη μπάλα για την Αγία Νάπα. Στο 84’ μετά από νέα εξαιρετική ομαδική ενέργεια, ο Μαρτίνες έκανε το σουτ αλλά ο Κίττος απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Και ενώ δεν πετύχαμε ένα τρίτο τέρμα, ήρθε η Αγία Νάπα να πετύχει την ισοφάριση όταν προηγήθηκαν πολλά και αδιανόητα λάθη από την αμυντική μας γραμμή. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες μας και μία νέα μεγάλη απόκρουση του Κίττου σε σουτ του Μαρτίνες, ένα τρίτο τέρμα δεν ήρθε και μοιραία μείναμε στην ισοπαλία. Ένα παιγνίδι που χάθηκε από τα δικά μας λάθη για ακόμα μία φορά.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ