Ξεπρόβαλαν από μια κάκιστη χρονιά

Η εξέλιξη της πορείας των νεαρών ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης είναι αντικείμενο συζήτησης σε ποδοσφαιρικούς ή και μη, κύκλους. Αυτό γιατί όταν οι Μακρής και Λαΐφης πρωτοεμφανίζονταν, ήταν η περίοδος που η Ανόρθωση – κυριολεκτικά – ήταν το «κλοτσοσκούφι» των μεγάλων και όχι μόνο. Άλλωστε κάτι τέτοιο καταμαρτυρούν τα αποτελέσματα της χρονιάς 2013-2014 όπου η ομάδα κατέγραψε μια από τις χειρότερες της ποδοσφαιρικές περιόδους… κλείνοντας την μαρτυρική για τους φιλάθλους της σεζόν με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες και 18 ήττες!

Εκείνη τη χρονιά όμως, ξεπρόβαλαν από αυτή την κάκιστη πορεία οι Μακρής και Λαΐφης. Έκτοτε αμφότεροι είναι βασικοί στην απαιτητική πια Ανόρθωση, βραβεύτηκαν ως οι καλύτεροι νέοι τις χρονιές 2014-2015 διαδοχικά και πλέον – δεν είναι μυστικό – μπήκαν στα μπλοκάκια διαφόρων μάνατζερ που λειτουργούν για λογαριασμό ομάδων που αγωνίζονται σε προηγμένα πρωταθλήματα.

Στην Ανόρθωση στήριξαν το εγχώριο προϊόν και ήδη είναι κερδισμένοι. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα οικονομικού κέρδους από τις πιο πάνω περιπτώσεις αν τελικά οι ποδοσφαιριστές πωληθούν. Στην «Κυρία» φαίνεται να δουλεύουν σε συγκεκριμένο πλάνο μιας και δεν επαναπαύθηκαν στους… Μακρολαΐφιες. Απέκτησαν τον Φύτο Κυριάκου από την Πάφο και τον Παναγιώτη Κωνσταντίνου από τον Άρη οι οποίοι έδειξαν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον δρόμο του Αντρέα και του Κωνσταντίνου ενώ στηρίζουν και παρακολουθούν τις ακαδημίες ανεβάζοντας ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα όπως ο Χατζηπασχάλης.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές νοιώθουν συνάμα ευτυχείς που βρίσκονται στο ρόστερ μιας ομάδας που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς εν αντιθέσει με άλλους που προτίμησαν την πρόσχαρη δόξα της «μόδας» βλέποντας τους εαυτούς τους να καταγράφουν σε μια σεζόν λιγότερες συμμετοχές από τα δάκτυλα των χεριών τους.

Ο Μακρής, ο Λαΐφης, ο Κυριακου και ο Κωνσταντίνου αποδυκνύουν πως εδώ είναι το μέλλον. Στο εγχώριο προϊόν που μπορεί να ανταπελξέλθει και να σταθεί επάξια απέναντι στην ξενομανία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ