Ρόστερ έτοιμο για όλα

Γεια σας φίλες και φίλοι Ανορθωσιάτες. Δεν περνούν οι μέρες άμα έχει διακοπή αλλά άτε, πρέπει να ζήσουμε. Αφού δεν είχε δράση το Σ/Κ, ευκαιρία να τα πούμε λίγο για τον προγραμματισμό της ομάδας.

Πρώτα μια ατάκα μόνο για τον Εθνικό που έρχεται. Πέρσι με τις ομάδες εκτός εξάδας σε 12 αγώνες κάναμε εννιά νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Η ήττα από την ΑΕΛ στη Λεμεσό, που λες ΟΚ, γίνεται. Οι ισοπαλίες και οι δυο με τον Εθνικό 0-0. Ειπώθηκαν αρκετά νομίζω.

Στα του σχεδιασμού τώρα. Οι αρμόδιοι, έφαγαν κυριολεκτικά όλο το Καλοκαίρι για να φτιάξουν την ομάδα και βασίστηκαν σε τρεις άξονες που θα σχολιάσουμε.

Ο πρώτος, ήταν να αντικατασταθούν βασικά στελέχη που έφυγαν με παίκτες ισάξιους ή καλύτερους. Αναφερόμαστε σε Καμίνσκι/Κόπριβετς, Δημητρίου/Μούρα, Μάκος/Βίκτορ και ο Ίσμα. Ο δεύτερος, να έρθουν παίκτες διαφοράς που να μπορούν να την κάνουν αφού οι αντίστοιχοι περσινοί (Εντέ, Γκαρσία) δεν την έκαναν παρά ελάχιστα. Ο τρίτος, να αυξηθούν οι επιλογές του προπονητή αφού κακά τα ψέματα πέρσι την έβγαζε με αλχημείες και πειράματα. Ο ίδιος ο κόουτς, έκανε δυο επιλογές που επηρέασαν το σχεδιασμό με το να καθιερώσει το Λαΐφη ως στόπερ και τον Άμπου ως οκτάρι αντί δεκάρι.

Είναι νωρίς για να πούμε αν πέτυχε ο σχεδιασμός ή όχι, αλλά κάποια πράγματα φάνηκαν. Ο Κόπριβετς είναι μια χαρά τερματοφύλακας, από τον Μούρα προσωπικά περιμένω παραπάνω και ο Βίκτορ δείχνει άλλη κλάση. Ο Ίσμα είναι αλήθεια πως κανείς δεν ήθελε να φύγει, όμως ο Εντλοβού πάει καλά για να μας κάνει να τον ξεχάσουμε. Στον αρχικό σχεδιασμό θα υπήρχαν και οι δυο, για αυτό δεν τον θεωρώ αντικαταστάτη του.

Για το δεύτερο κομμάτι, ο Μαρτίνες ήδη έχει προσφέρει παραπάνω από όσα ο Γκαρσία και ο Ορλάντι θα χρειαστεί υπομονή. Αυτοί οι δυο με τον Κάλβο προορίζονται να ζαλίζουν άμυνες αλλά να βάλουν και γκολ. Αν δέσουν, δεν έχουν να ζηλέψουν από καμιά άλλη αντίστοιχη τριάδα στο πρωτάθλημα.

Για τις επιπλέον επιλογές, ο Πελέ πάει και για βασικός αλλά έχει κι αυτός θέμα με τις κάρτες (σε 12 ματς στον Εργοτέλη πήρε εφτά), ο Τζανακάκης είναι πασπαρτού, ο Κουλούρης ταλέντο και ο Σβέσχλεν είναι ζήτημα να είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί να βοηθήσει.

Ήρθαν παίκτες που μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση από όσους την κατείχαν πέρσι. Αυτός ο ανταγωνισμός θα κάνει καλό στην ομάδα αφού θα φανεί και ποιοι αντέχουν στην πίεση του να πρέπει να δείξεις πράγματα γιατί κινδυνεύει η θέση σου στην ενδεκάδα. Μόνο με την πίεση φτιάχνεις ομάδα πρωταθλητισμού.

Δεν είναι το ρόστερ των ονείρων μας, αλλά τον ακατέβατο στόχο της Ευρώπης μπορεί να τον πετύχει. Ο Πάους τους δουλεύει, ακόμα μένει να δούμε πολλά από την ομάδα, εμείς στηρίζουμε μαζικά ως τώρα και πρέπει να συνεχίσουμε.

Όπως είπα από την πρώτη φορά που τα είπαμε, η μπάλα να μείνει χαμηλά και όλοι δείχνουν πιο ώριμοι φέτος ο καθένας στον τομέα του. Να ξεφύγουμε λίγο από τη μιζέρια, φτάνει πια.

Υ.Γ: Είναι όνειρο δεκαετιών να ξαναδούμε Ανόρθωση στο μπάσκετ. Δείχνουν αυτοί που ανέλαβαν να έχουν πλάνο και δεν έχουν σκοπό να ρίξουν απλά φωτοβολίδες τύπου χάντμπολ. Μαζί τους, όπως και σε κάθε αθλητή αγωνίζεται με το «Φοίνικα» στο στήθος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ