Η στατιστική ανάλυση του ντέρμπι με την Ομόνοια

Το παιχνίδι στο ΓΣΠ με την Ομόνοια παρήλθε αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση σε σχέση με το αποτέλεσμα και την εμφάνιση αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ανόρθωση έφυγε έστω και με το βαθμό της ισοπαλίας διατηρώντας έτσι το αήττητό της αλλά και την κορυφή έστω και με «συγκατοίκηση».

Στη καθιερωμένη στατιστική ανάλυση του αγώνα από το anorthosis24.net προκύπτουν διάφορα σημαντικά στοιχεία όπως για παράδειγμα το 49% κατοχής της μπάλας που είναι και το μικρότερο ποσοστό της φετινής χρονιάς, οι περισσότερες τελικές προσπάθειες του αντιπάλου για δεύτερη συνεχή αγωνιστική και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

[table id=9 /]

Κατοχή μπάλας
Όπως προαναφέραμε, αυτή ήταν και η πρώτη φορά φέτος που οι ποδοσφαιριστές κρατούν λιγότερη ώρα την μπάλα στα πόδια. Το ποσοστό έφθασε μέχρι και το 49% που είναι σχεδόν ισοδύναμο. Αν δεν υπήρχε η οπισθοχώρηση της Ανόρθωσης στο δεύτερο μέρος σίγουρα το ποσοστό κατοχής της μπάλας θα ήταν υπέρ της ομάδας του Αντρέ Πάους.

Τελευταία φορά που η Ανόρθωση παρουσίασε μικρότερο ποσοστό κατοχής της μπάλας από τον αντίπαλο ήταν στην τελευταία την νίκη την περσινή περίοδο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» όταν και κέρδισε με 3-1 τον Απόλλωνα.

statsomonoia2
Τελικές προσπάθειες, εύστοχες και αποκρούσεις

13 τελικές προσπάθειες επιχείρησε ο αντίπαλος έναντι 9 της Ανόρθωσης. Οι «πράσινες» προσπάθειες προς τον στόχο ήταν 6 ενώ μόλις 3 για τους ποδοσφαιριστές της «Μεγάλης Κυρίας». Αντίστοιχες ήταν και οι αποκρούσεις τον τερματοφυλάκων μιας και το σκορ παρέμεινε στο 0-0 με τον Κόπριβετς όμως να κλέβει την παράσταση χάρις στις σωτήριες του επεμβάσεις … για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Οκτώ συνολικά κόρνερ είχαν οι δυο ομάδες με την Ομόνοια να υπερτερεί και εδώ έχοντας 5 έναντι 3 της Ανόρθωσης.

statsomonoia1
Παρεμφερή στοιχεία

Στα υπόλοιπα στοιχεία του αγώνα, οι δυο ομάδες είχαν από 2 κίτρινες κάρτες και από 1 οφσάιντ ενώ σφυρίχτηκαν από τον Νικολαΐδη 29 φάουλ με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τα 15 και τους φιλοξενουμένους τα άλλα 14.

statsomonoia3

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ