Η στατιστική ανάλυση του αγώνα με την Δόξα

Παρά το στενό σκορ στο αποτέλεσμα, η εμφάνιση της Ανόρθωσης ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιητική, βάσει φυσικά πάντοτε της εικόνας όχι μόνο μεσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και μέσα από την στατιστική ανάλυση του αγώνα.

Η Ανόρθωση μπορούσε βέβαια να «καθάριζε» από το πρώτο τρίτο την αναμέτρηση με την Δόξα, εάν αξιοποιούσε τις πολλές ευκαιρίες που βρήκε και την συντριπτική κατοχή της μπάλας στο χρονικό αυτό διάστημα. Παρόλα αυτά, βρέθηκε πίσω στο σκορ – κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει – αλλά καταγράφεται θετικά, η ανταπόκριση της ως «Μεγάλη Κυρία», όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ για δεύτερη φορά φέτος και το γύρισε δις.

[table id=11 /]

Κατοχή μπάλας
Στη καθιερωμένη στατιστική ανάλυση του αγώνα από το anorthosis24.net προκύπτουν διάφορα σημαντικά στοιχεία όπως για παράδειγμα το 56% της κατοχής της μπάλας στον αγώνα με την Δόξα, που ήταν και το δεύτερο ψηλότερο ποσοστό από την αρχή της χρονιάς. Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ η Ανόρθωση είχε κατοχή 53%, στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα 59%, με τον Εθνικό Άχνας είχε 51%, στο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ είχε κατοχή 49% και χθες όπως προαναφέραμε, 56%.

statsdoxa1
Τελικές προσπάθειες, εύστοχες και αποκρούσεις

13 εύστοχες προσπάθειες πραγματοποίησε η Ανόρθωση, τις περισσότερες από κάθε άλλη αναμέτρηση μέχρι στιγμής σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, με τις 8 να είναι προς τον στόχο και με μόλις 2 να μετουσιώνονται σε γκολ. Από τις 6 προσπάθειες που επιχείρησε η Δόξα, ο Κόπριβετς αναχαίτισε τις 5 ενώ μάζεψε την επόμενη… από τα δίκτυα του.

Άξιο αναφοράς είναι και τα περισσότερα κερδισμένα κόρνερ μέχρι στιγμής, 11 στον αριθμό με μόλις 2 για την αντίπαλο.

statsdoxa2Παρεμφερή στοιχεία
Στα φάουλ τώρα, η Δόξα όπως άλλωστε αναμενόταν κατέγραψε τα περισσότερα φάουλ, 28 στο σύνολο εκ των οποίων αρκετά θα μπορούσαν να επιφέρουν την κίτρινη κάρτα για τους ποδοσφαιριστές της, αλλά την δεύτερη κίτρινη άρα κόκκινη για τον Φερναντές και Φοφανά. Τελικά με την ανοχή του Αναστασίου, τέλειωσε το παιχνίδι με 3 κίτρινες σε βάρος των παικτών της Ανόρθωσης από τα 16 φάουλ που έκαναν και μόλις 5 σε βάρος των παικτών της Δόξας από τα 28 που έκαναν.

statssoxa5

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ