Η μαγκιά Πάους – Φάλκς

Καλωσορίζω τον εαυτό μου στο ανανεωμένο Anorthosis24.net, σε μία χρονικά πολύ καλή συγκυρία για την ομάδα μας η οποία δείχνει ότι φέτος έχει όλα τα εχέγγυα για να επιστρέψει στην κορυφή. Το ταξίδι θα είναι μακρύ και θα ήμαστε εδώ για να τα λέμε και να κουβεντιάζουμε για τα τεκταινόμενα στην ομάδα και όχι μόνο.

Σήμερα ο… Τζιχαντιστής θα είναι λίγο πιο… ήρεμος από ότι θα είναι συνήθως, μιας και τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία ηρεμία στην επικαιρότητα, κάτι που δεν μας δίνει το βήμα για να… πυροβολήσουμε!

Σήμερα θα πούμε για τη μαγκιά του προπονητή μας και του Τεχνικού Διευθυντή οι οποίοι με τον ίδιο περσινό προϋπολογισμό, έστησαν στα χαρτιά τουλάχιστον, μιας και το δείγμα μέχρι στιγμής είναι μικρό αλλά ελπιδοφόρο, μία ομάδα πολύ καλύτερη της περσινής.

Όταν άλλοι λοιπόν με πενταπλάσιο μισθολόγιο (ναι, πενταπλάσιο), έχουν μία ομάδα με μεγάλα κενά, οι δύο Ολλανδοί της ομάδας κατάφεραν να έχουν μία εντεκάδα που κατά την άποψή μου είναι η ποιοτικότερη του πρωταθλήματος, και εξαιρετικές λύσεις στον πάγκο οι οποίες παντρεύονται με εξαιρετικά ταλέντα όπως οι Κυριάκου και Κωνσταντίνου.

Σκεφτείτε ότι σε σχέση με τον αγώνα που δώσαμε με τη Νέα Σαλαμίνα, όταν είναι όλοι έτοιμοι στην ομάδα, θα δούμε ένα αριστερό εξτρέμ της κλάσης του Ορλάντι, ένα δεξί εξτρέμ της κλάσης του Κάλβο, και ένα 8άρι της κλάσης του Πελέ. Αυτόματα η ομάδα ανεβαίνει ένα επίπεδο δηλαδή.

Πάους και Φαλκς λοιπόν έφεραν στην ομάδα παίχτες ποιότητας με το ψηλότερο συμβόλαιο να είναι του Μαρτίνες, το ίδιο με αυτό του τουρίστα Γκαρσία (συγχωρέστε με για την έκφραση αλλά είναι η αλήθεια), με παίχτες αστέρια όπως οι Βίκτορ και Ορλάντι να μην παίρνουν πάνω από 130 χιλιάδες ευρώ. Για σύγκριση μόνο, να αναφέρουμε ότι το συμβόλαιο του Εφραίμ πλησιάζει τις… 300 χιλιάδες.

Πέρσι ο Λέουβεν είχε άλλη φιλοσοφία, αυτή των νεαρών ποδοσφαιριστών, έκανε τα λάθη του σε άλλες επιλογές όπως Γκαρσία, Σεράν, αλλά τουλάχιστον έφερε και 1-2 παίχτες οι οποίοι μας βγήκαν. Φέτος, ο Φαλκς μαζί με τον Πάους προτίμησαν να φέρουν παίχτες με πολλές συμμετοχές αλλά και σε καλή ηλικία, κάτι που δίνει στην ομάδα την εμπειρία που δεν είχε πέρσι. Και αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά φέτος όσον αφορά τη διαχείριση από εμάς της χρονιάς, ιδιαίτερα στα ντέρμπι εκεί που η εμπειρία είναι αυτή που κρίνει τα παιγνίδια.

Και αν πέρσι τα περισσότερα παιγνίδια απέναντι στις μικρές ομάδες ήταν νικηφόρα, αυτό που μας στέρησε το κάτι παραπάνω ήταν το πώς διαχειριστήκαμε τα ντέρμπι, εκεί που εκτός από έλλειψη εμπειρίας, είχαμε και έλλειψη βάθους καθώς κάποιες περσινές επιλογές δεν βγήκαν και αυτό άφησε γυμνή την ομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ