Δεν ξεχνιούνται σου λέω…(βίντεο)

Πλησιάζει η ώρα του παιχνιδιού, ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το γήπεδο. Ένα γήπεδο που ναι μεν δεν είναι φιλόξενο, ναι η προϊστορία είναι ενάντια μας, αλλά δεν φοβόμαστε και δεν φοβηθήκαμε ποτέ καμία Ομόνοια.

Ανατρέξαμε το αρχείο μας και βρήκαμε τα διπλά της Ανόρθωσης τα τελευταία χρόνια επί της Ομόνοιας.

Φυσικά δεν μπορούσε να παραλείψουμε και την επική ισοπαλία του 98, που στην ουσία μας έδινε τον τίτλο. Μπορεί η ιστορία να έγραψε πως δεν κερδίσαμε, αλλά η ισοπαλία ήταν πιο γλυκιά και από νίκη.

Πάμε λοιπόν ας θυμηθούμε τα παιχνίδια…

08 Δεκεμβρίου 1991 Ομόνοια – Ανόρθωση 0-3

obiku, ompikou

Το πρώτο επικό διπλό μετά από χρόνια για την Ανόρθωση μέσα στη Λευκωσία. Σε ένα σκηνικό βροχερό, με το Μακάριο να είναι βάλτος, ο ρεφ Κυπριανίδης αποφάσισε να διεξαχθεί το παιχνίδι. Μόνο που στη βροχή χόρευε η «Μεγάλη Κυρία», που παρά τη κόντρα διαιτησία του Κυπριανίδη υπέταξε την Ομόνοια με 0-3. Τα γκολ πέτυχαν οι Ομπίκου, Κετσπάγια και Ρίζος.

Με τη νίκη της, η Ανόρθωση φώναζε παρών μετά από χρόνια για τη διεκδίκηση του τίτλου.

02 Μαϊού 1998: Ομόνοια – Ανόρθωση 2-2

raufman-panagiotouΣε ένα παιχνίδι τίτλου, παιχνίδι το οποίο έμεινε αξέχαστο και στην Ανόρθωση και στην Ομόνοια. Φυσικά η ισοπαλία εξυπηρετούσε μόνο την Ανόρθωση, η οποία πέρασε αλώβητη από το Μακάρειο, φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο.

Δύο φορές προηγήθηκε η Ομόνοια, δύο φορές ισοφάρισε η Ομόνοια, ωστόσο η φάση που δεν ξεθώριασε στο χρόνο, ήταν η απόκρουση του Νίκου Παναγιώτου στο πέναλτι του Ράουφμαν, απόκρουση που έδωσε τον τίτλο στην Ανόρθωση, η οποία κατακτούσε το δεύτερο σερί από τα τέσσερα πρωταθλήματα που πήρε.

Περισσότερα για το παιχνίδι μπορείτε να διαβάσετε εδώ

25 Σεπτεμβρίου 2004 – Ομόνοια – Ανόρθωση 2-4

temur wooter

Οδοστρωτήρας η Ανόρθωση άλωσε το Πεκίνο με 5000 Μαχητές στο πλευρό της . Με μιά άπιαστη τακτική και μεγάλη κινητικότητα των παικτών μας νικήσαμε με 4-2 μιά υποτονική Ομόνοια μέσα στην έδρα της, σκοράροντας τέσσερα θεαματικά τέρματα . Ανοίξαμε το σκορ με τον Βόουτερ, κάναμε το 2-0 με τον Κετσπάγια και κλείσαμε το πρώτο μέρος . Στη συνέχεια ο Τσιταϊσβίλι πέτυχε το 3-0 . Στη συνέχεια κινδυνεύσαμε να αναστήσουμε νεκρούς . Ομώς ο Φρούσσος έδωσε την λύση κάνοντας το τελικό 4-2 λίγο πριν το τέλος . Ήταν μιά συγκλονιστική νύκτα γιά όσους είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί βλέποντας μιά φανταστική Ανόρθωση να παίζει ονειρεμένο ποδόσφαιρο . Ο κόσμος μας ήταν εξίσου φανταστικός στην κερκίδα , χωρίς να σταματήσει λεπτό να φορτίζει με την δύναμη του , τους παίκτες . Τα εύσημα μας γιά το χειροκρότημα των Κινέζων στην ομάδα μας όταν αποχωρούσε από το γήπεδο .

21 Ιανουαρίου 2012 Ομόνοια – Ανόρθωση 1-2

roncatoΜάσαγε σίδερα η Ανόρθωση, που στο Γ.Σ.Π σε ένα ντέρμπι κορυφής κέρδισε την Ομόνοια με 0-1, αγωνιζόμενη για περισσότερο από ένα ημίχρονο με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Άντιτς.

Η «Μεγάλη Κυρία», άριστα διαβασμένη και κατεβασμένη στον αγωνιστικό χώρο και με τον Λαμπόρδε σε εξαιρετική μέρα, αναστάτωσε την Ομόνοια.

Το γκολ ήρθε στο 83′, όταν ο Λαβόρδε έφυγε ότι βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Βραζιλιάνο Ρονκάτο.

Περισσότερα για το παιχνίδι, μπορείτε να διαβάσετε εδώ
21 Απριλίου 2012 – Ομόνοια – Ανόρθωση 1-2

Ακόμα ένα ξεφτίλισμα της ομάδας του λαού, στο κεκλεισμένων αυτή τη φορά ΓΣΠ. Προβάδισμα με Μαρκίνιος στο 68′, ωστόσο ο Τράττου απέβαλε με κόκκινη τον Λαμπόρδε στο 77” με τον Αλωνεύτη να ισοφαρίζει το 84′. Την τελευταία λέξη όμως είπε και πάλι ο Ρονκάτο, που εκμεταλλέυτηκε στο έπακρο την ενέργεια του Οκκά και τιμώρησε την Ομόνοια, χαρίζοντας στην Ανόρθωση μια πολύτιμη νίκη.

26 Ιανουαρίου 2013 Ομόνοια – Ανόρθωση 1-3

paixtes sikotos

Η πρωτοπόρος Ανόρθωση, αντιμετώπιζε την Ομόνοια στο ΓΣΠ, με στόχο τη νίκη που θα την διατηρούσε στην κορυφή και δεν θα επέτρεπε στον ΑΠΟΕΛ, να την πλησιάσει.

Η νίκη ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο, καθώς η Ανόρθωση στην κυριολεξία κοροϊδευε την Ομόνοια εντός αγωνιστικού χώρου. Δύο γκολ από τον Ιτζχάκι και ένα από το Ρέζεκ ήταν αρκετά για να βάλουν μπροστά την Ανόρθωση. Η Ομόνοια μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Άλβες
Περισσότερα για το παιχνίδι εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ