Ανάλυση του ρόστερ (Μέρος Ά)

Έληξε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31/08 η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού με την Ανόρθωση να ανακοινώνει συνολικά 10 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους περιμένει να της αποδώσουν τα μέγιστα και να της δώσουν το κάτι παραπάνω στην εφετινή προσπάθεια για την εκπλήρωση των στόχων που τέθηκαν.

Αν και απομένει ένα μικρό παράθυρο εγγραφής ανέργων ποδοσφαιριστών για ακόμη λίγες μέρες, εντούτοις το ροστερ θεωρείται ικανοποιητικό σε βάθος και ποιότητα αφού την υστάτη – τελευταία μέρα – επιτεύχθηκε ο στόχος με την απόκτηση 3 ποδοσφαιριστών.

Πάμε να δούμε πως διαμορφώνεται το ρόστερ της περιόδου ως επίσης και τις θέσεις που μπορούν να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν από το δίδυμο Πάους και Φάλξ ενώ αργότερα θα παραθέσουμε τις αλλαγές στο μέσο όρο ηλικίας όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του ρόστερ.

koprivec

Τερματοφύλακες: (Κόπριβετς, Βέγκα, Τέκια)
Στην «Κυρία» ήρθε για βασικός και φαίνεται να μην απειλείται ο Γιαν Κόπριβετς από την Ιταλική Περούτζια. Ο Σλοβένος είναι 27 χρονών και αντικατέστησε τον Καμίνσκι ο οποίος την περσινή χρονιά ήταν ο πραγματικός «φύλακας άγγελος» της εστίας της Ανόρθωσης. Στο ρόστερ παρέμεινε ως δεύτερος ο Μάριο Ντάνιελ Βέγκα ενώ ως τρίτος θα είναι ο νεαρός Άλντο Τέκια ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του απο την Ελπίδα Ξυλοφάγου.
Στο Παραλίμνι μετεγράφηκε ο Γαβριήλ Κωνσταντίνου ενώ ο Βαλβέρδ δεν βρήκε «προορισμό» και αναμένεται να προπονείται με την εφηβική ομάδα αφού είναι εκτός πλάνων του Άντρε Πάους.

laifis

Αμυντικοί: (Χολκερσον, Λαΐφης, Σβεσχλέν, Οικονόμου, Γκάμπριελ, Νούχου, Τζανακάκης)
Τη γραμμή αυτή ήρθαν να ενισχύσουν 3 ποδοσφαιριστές. Σβεσχλέν, Γκάμπριελ και Τζανακάκης, επί της ουσίας αντικατέστησαν τους Πόλο, Δημητρίου και Άντιτς.
Ο Γάλλος είναι ποδοσφαιριστής με αρκετά καλά χαρακτηριστικά που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αριστερός μπακ εάν οι ανάγκες το κρίνουν.
Πολυθεσίτης μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Μανώλης Τζανακάκης ο οποίος καλύπτει τα άκρα της άμυνας και λόγω της ταχύτητάς και της γλυκιάς του σέντρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιθετικό χαφ.
Ο ορισμός του πολυθεσίτη – πασπαρτού είναι ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστής της περιόδου 2014-2015 μπορεί να αγωνιστεί τέλια  ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός μέσος, αν και μας συστήθηκε… ως αριστερό μπακ, θέση την οποία μπορεί να καλύψει εύκολα.

martines

Μέσοι: (Βίκτορ, Μαΐσουράτζε, Μαραγκός, Πελέ, Αμπουρχάνια, Θεοδώρου, Μαρτίνες, Κωνσταντίνου, Ορλάντι, Αντρέου, Χατζηπασχάλης)
Η γραμμή που ενισχύθηκε περισσότερο από όλες ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Εδώ εντόπισαν τα περισσότερα κενά οι ολλανδοί Πάους και Φαλξ, και μέχρι και την τελευταία μέρα ενίσχυσαν την γραμμή με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Ο αρχηγός της Μαγιόρκα ήρθε από την ισπανική ομάδα για να αποτελέσει τον ποδοσφαιριστή αστέρι όχι μόνο της γραμμής αλλά και ολόκληρης της ομάδας. Παίκτης με πολύ μυαλό που μπορεί να προσφέρει λύσεις ακόμη και ως κεντρικός μέσος αντικαθιστά – μέχρι τώρα – με επάρκεια το κενό του Γρηγόρη Μάκου.

Η ποιότητα στην γραμμή αυξήθηκε με την απόκτηση του Πελέ από τον ΟΣΦΠ, ενός ποδοσφαιριστή με παρουσία σε Ίντερ και Πόρτο και «ολοκληρώθηκε» με την απόκτηση του Μαρτίνες με μονοετή δανεισμό από την πειραϊκή ΠΑΕ. Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι στην Ανόρθωση ήρθε ο δεύτερος στις ασσίστ στο Ελληνικό πρωτάθλημα Νίκο Μαρτίνες, με μόλις μια ασσίστ πίσω απο τον Τσόρι Ντομίγκεζ και θα αγωνίζεται στην θέση του Γκαρσία… αντιλαμβάνεται την μεγάλη διαφορά που θα υπάρξει στο χώρο του κέντρου. Επιπλέον, ο περσινός βασικός Μαΐσουράτζε θα δίνει τις απαραίτητες βοήθειες εκεί και όπου τον χρειαστεί ο Αντρέ Πάους μιας και η συγκεγκριμένη θέση επιφέρει πολλές απουσίες λόγω κυρίως καρτών. Σημαντική αναμένεται να είναι η προσθήκη του Αντρέα Ορλάντι. Ο Ισπανός μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερό χαφ, ως αριστερό μπακ αλλά και ως κεντρώος ποδοσφαιριστής.

dino

Επίθεση: ( Κάλβο, Αβραάμ, Μακρής, Εντλοβού, Κουλούρης, Κυριάκου)
Εδώ υπήρχε μια μεγάλη αποχώρηση, αυτή του Ίσμα ο οποίος στην τετράμηνη του παρουσία κατάφερε και σημείωσε 11 γκολ σε 17 αναμετρήσεις. Ο Στάν Φαλξ έφερε στο νησί ως αντικαταστάτη του τον Εντλοβού ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κλέψει τις εντυπώσεις όχι μόνο στην Ανόρθωση αλλά και γενικά στο φετινό πρωτάθλημα. Από τα φιλικά σκοράρει ακατάπαυστα και δείχνει να είναι ο επιθετικός που μπορεί να τραβήξει το μεγάλο κουπί.
Παρέμεινε επίσης ο Μακρής. Ένα πολύ δυνατό χαρτί στην Ανόρθωση, ο οποίος μπορεί να μην άρχισε τόσο εντυπωσιακά την σεζόν αλλά μετά την διακοπή ενδέχεται να επιστρέψει στα επίπεδα που συστήθηκε στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τα 13 γκολ της περσινής χρονιάς τα οποία ήταν αρκετά να του αποδώσουν τον άτυπο τίτλο του πρώτου Κύπριου σκόρερ. Ένας ποδοσφαιριστής που το μεγάλο του όπλο είναι οι τοποθετήσεις καλύπτει με επάρκια τη θέση το πλάγιου επιθετικού αν και το δυνατό του σημείο είναι η κορυφή της επίθεσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ