Αφιέρωμα σε αυτούς που φόρεσαν και τις δυο στολές

Ένεκα της αυριανής αναμέτρησης με τον Εθνικό Άχνας το anorthosis24.net επιχειρεί να σας θυμίσει ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων. Σίγουρα δεν τους καλύψαμε όλους, προσπαθήσαμε όμως να σας θυμίσουμε τους περισσότερους.

Μιχάλης Παμπόρης: Εκ των τερματοφυλάκων της Ανόρθωσης στα δύσκολα χρόνια της εισβολής, πήγε στον Εθνικό Άχνας το 1992 και ανέβηκε στα σαλόνια της α’ κατηγορίας. Το καλοκαίρι του 1994 επέστρεψε στην Ανόρθωση για να κλείσει την καριέρα του.

Μιχάλης Γκάβελης: Δόθηκε στον Εθνικό Άχνας στα πλαίσια της μεταγραφής Αντώνη Σκάγια. Αργότερα επέστρεψε στην Ανόρθωση και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στις αρχές της αναγέννησης του Φοίνικα. Το καλοκαίρι του 1994 έφυγε και πάλι για την Άχνα για να επιστρέψει για ένα χρόνο,το 1999, πίσω στην Ανόρθωση.

2000_rige egkomitisΓιώτης Εγκωμίτης: Μέλος πια του τεχνικού τιμ της ομάδας της Άχνας. Το καλοκαίρι του 1997 ήταν ο διακαής πόθος της Ομόνοιας η οποία για τρεις και πλέον μήνες προσπαθούσε να τον αποκτήσει από τον Εθνικό Άχνας. Αυτό που δεν κατάφεραν οι πράσινοι μέσα σε τρεις μήνες το κατάφερε ο Κίκης Κωνσταντίνου σε ένα βράδυ και έντυσε τον Γιώτη στα κυανόλευκα. Με την Ανόρθωση στα τρία χρόνια που έμεινε προτού πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, έζησε μεγάλες στιγμές.

Μάριος Πασσιαλής: Το καλοκαίρι του 2001 ήρθε ως ελεύθερος στην Ανόρθωση, δεν κάθισε για πολύ όμως καθώς τρεις μήνες αργότερα επέστρεψε πίσω στο Δασάκι.

Νίκος Παναγιώτου: Ο κορυφαίος Κύπριος πορτιέρο έφυγε από την Ανόρθωση τον Ιανουάριο του 2004 και βρήκε προσωρινή στέγη για έξι μήνες στην ομάδα της Άχνας.

Μιχάλης Σιημητράς: Τερματοφύλακας και αυτός. Ελέω του γεγονότος πως ήταν κάτω από τη σκιά του Νίκου Παναγιώτου δόθηκε στον Εθνικό Άχνας. Εκεί πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Μετά από στάσεις σε Αλκή, Απόλλωνα, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ επέστρεψε τον Δεκέμβριο του 2003 στην Ανόρθωση. Έμεινε για ένα χρόνο προτού φύγει για Ελλάδα και τον Ιωνικό.

SKAGIAS
Αντώνης Σκάγιας:
Ο Κύπριος επιθετικός ήρθε στην Ανόρθωση από τον Εθνικό το 1986, έμεινε για τέσσερα χρόνια προτού επιστρέψει πίσω στην ομάδα της Άχνας.

Δημήτρης Ασσιώτης: Ήταν η μεταγραφή ρεκόρ του κυπριακού ποδοσφαίρου καθ’ότι το 1992 ο Κίκης Κωνσταντίνου έδινε 120 χιλιάδες λίρες για να τον αποκτήσει από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Το 1997 στα πλαίσια της μεταγραφής Εγκωμίτη παραχωρήθηκε στον Εθνικό Άχνας με υποσχετική ενός χρόνου.

Πανίκος Νεοκλέους:  Ήταν η αποκάλυψη της Ανόρθωσης στο δεύτερο μισό της περιόδου 1996-97 καθώς αντικατέστησε επάξια το Σίνισα Γκόγκιτς που είχε πάρει μεταγραφή στον ΟΣΦΠ. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό να τον διατηρήσει στην ομάδα και δόθηκε και αυτός με υποσχετική στην ομάδα της Άχνας ούτως ώστε να αποκτηθεί ο Γιώτης Εγκωμίτης.

Μίλαν Μπέλιτς: Ο βραχύσωμος Σέρβος έβγαζε μάτια με την φανέλα της Άχνας καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην ξέφρενη πορεία του Εθνικού στην Ευρώπη την περίοδο 2006-07. Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από το αετίσιο μάτι του Τιμούρ ο οποίος το καλοκαίρι του 2007 τον έντυσε στα κυανόλευκα.

belic-labrouΛάμπρος Λάμπρου: Πρωτοήρθε στην Ανόρθωση  από τον Εθνικό το καλοκαίρι του 1998 ως διακαής πόθος του Μιτόσεβιτς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού έτσι το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε πίσω στην Άχνα. Στην Ανόρθωση επέστρεψε το 2006 με τον Κετσπάγια να τον βλέπει ως μια καλή επιλογή. Έμεινε για τρία χρόνια.

Χρήστος Κοτσώνης: Προήλθε από τις ακαδημίες της Ανόρθωσης και έζησε με τη γαλανόλευκη φανέλα της μεγάλες στιγμές. Το καλοκαίρι του 2004 δεν ήταν στα πλάνα του Κετσπάγια και έτσι έφυγε από την Ανόρθωση. Μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην Α.Ε.Κ πήγε στον Εθνικό όπου έμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Αντώνης Κέζος: Ο Παραλιμνίτης κεντρικός αμυντικός ήρθε στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2001 για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της νέας Ανόρθωσης. Δεν τα κατάφερε και επέστρεψε πίσω στο Παραλίμνι. Λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο γειτονικό Δασάκι.

Πρέντραγκ Οτσόκολιτς: Ο Σέρβος έζησε μεγάλες στιγμές με την Ανόρθωση καθώς ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στους ομίλους. Το καλοκαίρι του 2010 πάρθηκε η απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του και επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη ήταν ο Εθνικός Άχνας.

poursaitides vs aek
Σάββας Πουρσαϊτιδης: Μπορεί να ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Διγενή Μόρφου ωστόσο οι παραστάσεις του στον Εθνικό  την περίοδο 2003-04 ήταν το πειστήριο για να πάρει μεταγραφή στην Ανόρθωση. Τα υπόλοιπα γνωστά.

Κώστας Σταύρου (Χρούπες):  Ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Μουσκάλλη καθώς τον είχε μαζί του στον Εθνικό Άχνας 1991-93. Με την Ανόρθωση έζησε μοναδικές στιγμές καθώς ήταν μέλος της ομάδας από το 1994 μέχρι το 1998.

Σπύρος Καστάνας: Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός ήρθε στην Ανόρθωση το 1988 –ως μεταγραφή ρεκόρ – και παρέμεινε στην ομάδα για οκτώ χρόνια.

Κάρλες Κότο Παγιές : Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός ήρθε στην Ανόρθωση το 2010 ως ένα από τους αρκετά ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές του Γκιγιέρμε Όγιος. Αν και ξεκίνησε καλά, στην πορεία χάθηκε και αυτός στην μετριότητα της χρονιάς καταγράφοντας 18 συμμετοχές και 1 γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ αργότερα ξενιτεύτηκε σε Γεωργία, Λευκορωσία, Ουζμπεκιστάν, Ιταλία για να επιστρέψει στην Κύπρο και στον Εθνικό.

grigalasvili vsARIS
Σότα Γκρικαλασβίλι: Ο γεωργιανός μέσος ήταν στην… προβληματική «Κυρία» της περιόδου 2013-2014. Κατάφερε και κατέγραψε 31 συμμετοχές και 8 γκολ ενώ η συνέχεια του σε Ομόνοια και Σαλαμίνα ήταν απογοητευτική όπου στις 2 αυτές ομάδες συμπλήρωσε 9 συμμετοχές και μόλις 1 γκολ φορώντας την φανέλα των ερυθρολεύκων στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου.

Μάθιου Βαλβέρδ: Η ιστορία του ποδοσφαιριστή αυτού λίγο πολύ είναι γνωστή. Εκτός πλάνων της Ανόρθωσης τα τελευταία δυο χρόνια, δεσμεύεται όμως με συμβόλαιο και παραχωρήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στον Εθνικό υπερασπιζόμενος την εστία του σε 13 παιχνίδια με καλύτερη του εμφάνιση, αυτή κόντρα στην ομάδα μας. Σήμερα , παραμένει εκτός πλάνων και βρίσκεται στην δεύτερη ομάδα μέχρι την λήξη του συμβολαίου του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ