Πάντα γελαστός, μα γελασμένος.. (Βίντεο)

Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων πρακτόρων και Γκρίζων Λύκων.

hqdefault

Στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε ν΄ ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό.
Για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού η Κυπριακή Γενική Εισαγγελία εξέδωσε 11 διεθνή εντάλματα σύλληψης. Οι δολοφόνοι αν και είναι καταζητούμενοι από την Interpol κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς η Τουρκία και κάποια κράτη δορυφόροι της, αρνούνται να εκτελέσουν τα εντάλματα. Ένας από τους δολοφόνους του Ισαάκ, ο Ερχάν Αρικλί συνελήφθη το 2012 στο Κιργιστάν και αντί να παραδοθεί στη Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από παρέμβαση της Τουρκίας αφέθηκε ελεύθερος.

present

Προειδοποίηση: Tο βίντεο περιέχει σκηνές που ίσως ενοχλήσουν κάποιους θεατές.

 

Αθάνατος!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ