Νέα Σαλαμίνα 1 – 2 Ανόρθωσις: Όταν ξύπνησε, το τέλειωσε!

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα μας κερδίζοντας εκτός έδρας την μαχητική Νέα Σαλαμίνα με 1-3. Η Ανόρθωση η οποία δεν έφτασε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου στις πραγματικές της δυνατότητες, εντούτοις ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πανηγυρίσει την δεύτερη συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Ενδεκάδα
Με την αναμενόμενη ενδεκάδα παρέταξε ο Αντρέ Παους την Ανόρθωση στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Κόπριβετς. Στο δεξί άκρο ο Γκάμπριελ, στο αριστερό ο Νούχου και στο κέντρο της άμυνας οι Χόλκερσον και Λαΐφης. Στο χώρο του κέντρου είναι παραταγμένοι οι Βίκτορ, Αμπουρτζάνια και Μαρτίνες ενώ στην επιθετική τριάδα οι Ανδρέας Μακρής και Αβραάμ στα άκρα ενώ στην επίθεση θα βρίσκεται ο Εντλοβού.

1ο Ημίχρονο
Νωθρή και προβληματική παρουσιάστηκε η Ανόρθωση στο πρώτο μέρος. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ανεπάρκεια στην εκπλήρωση επίθεσης την ώρα που ο αντίπαλος, στην πρώτη του ευκαιρία στο 10 λεπτό έπειτα από κόρνερ – που ελέγχεται για την ορθότητά του – άνοιξε το σκόρ με τον Άλντο Ατόρνο. Εν συνεχεία, η Ανόρθωση δεν αφυπνίστηκε ως έπρεπε με αποτέλεσμα οι συμπολίτες να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

2ο Ημίχρονο
Από τα αποδυτήρια ανέβηκε η πραγματική Ανόρθωση. Το ανέβασμα του Μαρτίνες ώθησε ολόκληρη την ομάδα στο να πάρει τα ηνία του αγώνα και πριν από την επίτευξη της ισοφάρισης, ο Αργεντινός μέσος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία έπειτα από προσωπική του εντυπωσιακή ενέργεια. Το γκολ ήρθε από το σημείο του πέναλτι όταν ο Αβράαν έκλεψε την μπάλα από τον Ζάρκοβιτς με τον αμυντικό της Σαλαμίνας να ανατρέπει κανονικά τον Αβραάμ με τον Νικολάου να υποδεικνύει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εντλοβού ο οποίος ισοφάρισε την αναμέτρηση.

Η ισοφάριση δεν εφησύχασε τους ποδοσφαιριστές της «Κυρίας» και με αντεπίθεση διαρκείας επιδίωξαν το δεύτερο γκολ. Η πίεση δεν άργησε να αποδώσει καρπούς αφού λίγο πιο κάτω από το κέντρο ο Ζοάο Βίκτωρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του αντιπάλου βγάζοντας τον Μακρή απέναντι στο Στέινμπορ για να ανατραπεί από αμυντικό της Σαλαμίνας σε μια φάση που ενδεχομένως να μπορούσε να υποδειχθεί και κόκκινη κάρτα πέραν την υπόδειξης του πέναλτι. Εκτέλεση που ανέλαβε εκ νέου ο Εντλοβού σημειώνοντας το 1-2 και την ολική ανατροπή του σκορ.

Με τους ίδιου ρυθμούς συνέχισαν οι ποδοσφαιριστές του Αντρέ Πάους. Με επνευστή τον Μαρτίνες συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για το 3ο γκολ που θα «καθάριζε» το παιχνίδι κάτι που επιτεύχθηκε με τον γνωστό δράστη. Ο Ντίνο Εντλοβού εκμεταλλεύτηκε το σουτ του Αβραάμ και την ασταθή απόκρουση του Στέινμπορ και από κοντά έγραωε το 1-3 εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς της ομάδας μας που κατέκλυσαν το πέταλο που τους παραχωρήθηκε στο «Αμμόχωστος».

Λίγο αργότερα, ο Νοτιοαφρικανός αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Με το 1-3 στο πίνακα, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, χαμήλωσαν ταχύτητα μέχρι και την λήξη του αγώνα κρατώντας τη σημαντική δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ