«Αρχή ήμισυ παντός»

Μπροστά στις χιλιάδες του κόσμου της θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Ανόρθωση, φιλοξενώντας την ΑΕΛ σε ένα αγώνα που θα αρχίσει στις 20:00

Είναι πρεμιέρα και κάθε πρεμιέρα χρήζει διπλής προσοχής διότι οι ομάδες έρχονται από την κοπιαστική προετοιμασία και ως επιπλέον στοιχείο προστίθεται το γεγονός ότι υπάρχει και το «άγνωστο» της αντιπάλου. Η ομάδα της ΑΕΛ πραγματοποίησε 5 φιλικά παιχνίδια – τέσσερα στην Βουλγαρία και 1 με την ΠάφοςFC – και 1 επίσημο αγώνα για το σούπερ καπ, οπόταν όπως και για την Ανόρθωση… το δείγμα δεν είναι αρκούντος ικανοποιητικό για την δυναμική των δυο ομάδων.

Παρόλα αυτά, η νίκη και η σημασία της είναι πολύ μεγάλη για την Ανόρθωση αφού στοχεύει σε ψηλότερες θέσεις φέτος. Όπως είπε και ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας… «αρχή ήμισυ παντός» και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Ανόρθωση αφού την περσινή χρονιά ήταν αυτό που στοίχισε την καλύτερη πορεία και το πλασάρισμα στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Θα είναι μια νίκη σε βάρος ενός μεγάλου αντιπάλου διότι κακά τα ψέματα, οι «Λεμεσιανοί» άσχετα με τα οικονομικά προβλήματα και το μεταγραφικό κούμπωμα που άφησαν προς τα έξω να βγει… εντούτοις κατάφεραν και απόκτησαν σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως οι Ντεγκρά, Σοάρες, Ρομπέρτ και Μέσκα.

Οι αντίπαλοι που διεκδικούν τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ομόνοια, προχώρησαν με νίκες – όπως αυτές κι αν ήρθαν – έτσι, δεν παίρνει την «Κυρία» να απωλέσει πρώτη βαθμούς και μάλιστα εντός έδρας.

Μια νίκη που αν επιτευχθεί θα ικανοποιήσει πρωτίστως τις χιλιάδες του κόσμου που θα βρίσκεται στο γήπεδο και που δεν θα τους απογοητεύσει με ενδεχόμενη μελλοντική αποχή που συνεπάγεται οικονομική ζημιά για την Ανόρθωση.

Όλα αυτά και πολλά άλλα λοιπόν χρήζουν σπουδαία την ανάγκη η Ανόρθωση να μπει με το δεξί στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ