Μετεγγραφές: Το όπιο των οπαδών

Κάθε καλοκαίρι αποτελεί το πρώτο θέμα σε όλες τις ποδοσφαιρικές παρέες και στέκια ενώ οι διάφορες ιστοσελίδες ‘ματώνουν’ για αποκλειστικότητες. Όπως και να το κάνουμε, όντας ποδοσφαιρόφιλοι γουστάρουμε να ακούμε για ήξεις και αφίξεις. Η ομάδα μας και εμείς λοιπόν δεν αποτελούμε εξαίρεση. Θα παραμείνω συνεπής σε ό,τι ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο και δεν θα σχολιάσω κάτι πέραν του αμιγώς ποδοσφαιρικού κομματιού της ενίσχυσης της ομάδας.

Απλά, νομίζω ότι θα σας κοροϊδέψω εάν δεν αναφέρω πως η όλη καθυστέρηση με ανησυχεί καθώς η πρώτη προπόνηση είναι αρχές Ιουλίου και θεωρώ πως έχοντας στο μυαλό μας το περασμένο καλοκαίρι, θα έπρεπε να ήμασταν πιο σοφοί. Παρόλα αυτά, σήμερα, με τις φτωχές ποδοσφαιρικές μου γνώσεις θα προσπαθήσω να σημειώσω τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα μας, έχοντας κατά βάση το σύστημα 4-2-3-1. Ξεκινώντας λοιπόν, θα ήταν ορθό να δούμε ποιοι απαρτίζουν το ρόστερ μας μέχρι στιγμής και σε κάθε ‘γραμμή’ θα κάνουμε ξεχωριστή ανάλυση.

Στην νευραλγική θέση του πορτιέρο που τόσο δεινοπαθήσαμε η κατάσταση είναι παραπάνω από μετέωρη. Δεδομένου του ότι το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης, Βαλβέρδε και Βέγκα είναι υπ’ατμόν, μένουμε με τον Τέκια του οποίου ολοκληρώθηκε ο δανεισμός και επέστρεψε στην ομάδα. Εδώ υπάρχει η μεγάλη επιθυμία για επιστροφή Καμίνσκι αλλά προφανώς ακόμα κανείς δεν γνωρίζει το καθεστώς με το οποίο θα έρθει στην ομάδα μας. Σαφώς, η μόνη πιθανή λύση είναι με έναν εκ νέου δανεισμό. Επί της ουσίας λοιπόν, αυτήν την στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν οι Τέκια, Βαλβέρδε και Βέγκα με μόνο σίγουρο τον πρώτο. Θεωρώ λοιπόν πως η απόκτηση δυο τερματοφυλάκων είναι αναγκαία εκτός και αν παραμείνει ο Βέγκα ως δεύτερος.

Η αμυντική γραμμή μας για τη νέα περίοδο μετράει μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές:
Χόλγκερσον, Νούχου, Οικονόμου και Λοϊζίδης. Χωρίς αλχημείες, αυτούς έχουμε. Είναι πασιφανές ότι χρειαζόμαστε δυο κεντρικούς αμυντικούς (ένας βασικός/υπέρβαση) και έναν δεξιό οπισθοφύλακα. Εδώ φυσικά μπαίνει και ο παράγοντας Λαΐφης τον οποίο ο Πάους φαίνεται να προτιμά στα μετόπισθεν. Το πλάνο του προπονητή μπορεί να χτιστεί στον Λαΐφη ως κεντρικός αμυντικός αλλά για χάρη συζήτησης θα τον οριοθετήσω στην μεσαία γραμμή.

Ξεκινώντας από δεξιά, δεδομένου ότι ο Τζέησον δεν ανανέωσε χρειαζόμαστε πάση θυσία δεξιό οπισθοφύλακα και ως εναλλακτική παραμένει ο Λοϊζίδης. Στα στόπερ τώρα, θεωρώ πως η απόκτηση δυο ικανών αμυντικών είναι παραπάνω από αναγκαία. Ένας εκ των δυο θα πλαισιώνει τον Χόλγκερσον και ακόμη ένας ως αξιόπιστη λύση και ως τέταρτος παραμένει ο Οικονόμου.

Στα αριστερά τώρα είμαστε αφενός καλυμμένοι με Νούχου αλλά η ύπαρξη δεύτερης λύσης είναι εξίσου σημαντική. Πιθανόν ο ένας εκ των δυο αμυντικών να μπορεί να καλύψει εκείνη τη θέση (του τύπου Ξενίδη).

Στη μεσαία γραμμή τώρα έχουμε τους Λαΐφη, Μαραγκό, Θεοδώρου (επέστρεψε αλλά με χιαστούς), Αντρέου, Κωνσταντίνου, Ηρακλή, Άμπου και Γκαρσία. Εάν πάρουμε ως δεδομένη την απομάκρυνση Γκαρσία τότε είναι περαιτέρω από αναγκαία η απόκτηση καθαρού 6αριού αλλά και 10αριού. Εξηγούμαι λοιπόν, στη θέση των αμυντικών μέσων με Ηρακλή, Λαΐφη και Μαραγκό θα πρέπει να προστεθεί ακόμη ένας ο οποίος να κόβει και να κουβαλά παράλληλα την μπάλα. Μόνον έτσι αποκτάς βάθος και είσαι έτοιμος να βγάλεις την χρονιά. Από εκεί και πέρα η απόκτηση του ποδοσφαιριστή που θα κτιστεί η Ανόρθωση της επόμενης περιόδου στη θέση 10 είναι παραπάνω από σημαντική. Άμπου και Αντρέου (να μου το θυμηθείτε, εάν πάρει ματς θα μιλάμε για ακόμα έναν Μακρή και Λαΐφη) αποτελούν τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις για τις θέσεις 8 και 10. Εάν όμως πάμε με την λύση Λαΐφη ως αμυντικού, τότε παραμένει η θέση μου για ακόμη δυο στόπερ αλλά αλλάζει η ενίσχυση στο κέντρο, μιας και θα χρειαστεί ακόμα μια μετεγγραφή μέσου.

Στην επίθεση τώρα με Κάλβο, Μακρή, Κυριάκου και Αβραάμ (δεν υπολογίζω Ίσμα) η απόκτηση καθαρού φορ περιοχής, αριστερού εξτρέμ αλλά και ακόμη ενός που να μπορεί να παίξει στα φτερά μας κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς.

Συνοψίζοντας λοιπόν θεωρώ πως η ομάδα χρειάζεται 11 μετεγγραφές. Για τον άσσο λοιπόν θα χρειαστούμε δυο προσθήκες, Τρεις στην άμυνα (δεξιός οπισθοφύλακας, κεντρικός αμυντικός και αμυντικός που μπορεί να παίξει τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και αριστερά), τρεις στο κέντρο (αμυντικός μέσος, οργανωτικός και πιθανόν ακόμα ένας ‘κόφτης’) και τρεις στην γραμμή κρούσης (Καθαρόαιμος επιθετικός, αριστερό εξτρεμ και παίχτης με ευχέρεια και στα δυο φτερά).

Μετεγγραφή (Μετεγγραφή/Βέγκα ; /Τέκια)

Μετεγγραφή/Λοϊζίδης, Χόλγκερσον/Μετεγγραφή 2/ Οικονόμου, Νούχου

Μετεγγραφή-Λαϊφης/ Ηρακλής/Μαραγκός/Κωνσταντίνου/Μετεγγραφή

Μετεγγραφή/Άμπου-Αντρέου

Μετεγγραφή/Αβραάμ – Μετεγγραφή/Μακρής – Κάλβο/Κυριάκου/Μετεγγραφή

Αλάνια μου, δεν είμαι ειδικός επί των γραφημάτων, ελπίζω να καταλάβατε το σκεπτικό μου και αναμένω τα σχόλιά σας. Επίσης, μπορούμε να επικοινωνούμε και μέσω e-mail: [email protected]

ΥΓ. Στηρίζουμε τον ΦΟΙΝΙΚΑ παντού και καλώ τους Λεμεσιανούς φίλους μας να στηρίξουν την επιτροπή πετόσφαιρας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ