Στον κόσμο του ο Σκαπούλλης (βίντεo)

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του σούπερσπορτ φμ και στη Στέλλα Σωκράτους παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου των διαιτητών Χαράλαμπος Σκαπούλλης. Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζει η αναφορά του ότι δεν νομίζει ότι οι ξένοι διαιτητές είναι καλύτεροι από τους Κύπριους, και ότι θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για καταπολέμηση της προκατάληψης…

Δραττόμενοι της έννοιας προκατάληψη, αυτή μεγαλώνει όταν βλέπουμε διάφορα παράξενα στον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, όπως παιχνίδια με ασυνήθιστα μεγάλο σκορ:
Ερμής Vs Κούκλια 5-2, Ερμής Vs Πάφος 3-3 (με πέναλτι – ισοφάριση στο 87΄), ΑΛΚΗ Vs Εθνικός Άχνας 6-5 στα οποία πρώτος διαιτητής ήταν ο κύριος Σκαπούλλης ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ως 4ος διαιτητής υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος της Ανόρθωσης στο παιχνίδι με την Ομόνοια (1-3) στην Β φάση του εφετινού πρωταθλήματος.

Διαβάστε τις δηλώσεις:
«Η θέση του συνδέσμου διαχρονικά αλλά και φέτος είναι πως τόσο οι αγώνες πρωταθλήματος, όσο και του κυπέλλου, θα πρέπει να διεξάγονται με Κύπριους διαιτητές. Αν τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν αποφάσεις για κάθοδο ξένων διαιτητών είναι κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Δεν νομίζω οι ξένοι διαιτητές να είναι καλύτεροι από τους Κύπριους. Η τοποθέτηση του συνδέσμου είναι ότι πρέπει να γίνει ο τελικός με Κύπριους διαιτητές» ανέφερε αρχικά ο κ. Σκαπούλλης.

Για το θέμα της προκατάληψης…  

«Στην Κύπρο εμείς μεγαλώνουμε και εμείς συντηρούμε την προκατάληψη. Όλοι μας οφείλουμε να βρούμε τον τρόπο να την σταματήσουμε. Δεν είναι μόνο οι διαιτητές, αλλά και οι διαιτητές σίγουρα».

Αν αποφασιστεί να γίνει με ξένο διαιτητή ο τελικός…  

«Θα δούμε και θα πράξουμε. Αυτή την ώρα μας απασχολεί να τελειώσουν τα πρωταθλήματα με τον καλύτερο τρόπο από πλευράς διαιτησίας».

Για τα όσα γίνονται από τους διαιτητές…  

«Όπως είμαστε ευχαριστημένοι με την καλή απόδοση των διαιτητών, σίγουρα υπάρχει προβληματισμός όταν ο οποιοσδήποτε υποπίπτει σε σοβαρά λάθη. Δεν θέλουμε να είμαστε τα άτομα που θα βρισκόμαστε στο στόχαστρο γιατί έγινε κάποιο διαιτητικό λάθος στο γήπεδο. Και ο Μαραντόνα έβαλε γκολ με το χέρι σε Μουντιάλ. Επίσης ποδοσφαιριστής δέχτηκε δύο κίτρινες και δεν αποβλήθηκε σε αγώνα του Μουντιάλ. Σίγουρα, θα πρέπει να περιοριστούν τα λάθη και να υπάρχει μεγαλύτερη ετοιμότητα, αλλά και καλύτερη ψυχολογία. Αυτή η πίεση πρέπει να διαχειρίζεται σωστά από όλους για να βγαίνει σωστή εικόνα προς τα έξω. Είναι και θέμα μέρας, δεν είναι τόσο απλά όσο κάποιοι θέλουν να το κάνουν. Αν σου κάνει ένας διαιτητής 15 καλές  διαιτησίες και κάνει λάθη σε ένα παιχνίδι, τότε μένει εκτεθειμένος. Ελπίζω ότι οι διαιτητές θα αντεπεξέλθουν στα κρίσιμα παιχνίδια».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ