Ομόνοια 2 – 1 Ανόρθωσις: Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος και άλλος ένας χαμένος «τελικός»

Μετά από μια μέτρια έως κακή εμφάνιση, η Ανόρθωση δεν κατάφερε να φύγει από το ΓΣΠ με το τρίποντο, βλέποντας τη ψαλίδα από την τέταρτη θέση να ανοίγει στους 4 βαθμούς, όπου βρίσκονται Ομόνοια και Απόλλωνας. Ουσιαστικά η Ανόρθωση δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αγώνα, δεχόμενη συνεχώς την πίεση του αντίπαλου μιας και δε μπορούσε να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Ο Νικολαϊδης και οι βοηθοί του αρνήθηκαν πέναλτι στον Γκονσάλβεζ μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Αφρικανό φορ να μοιράζει την ασσίστ στον Μακρή στο 23ο για το μοναδικό γκολ της Ανόρθωσης στην αναμέτρηση. Εύκολα και τα δύο γκολ που δεχθήκαμε, με τον Ιακοβένκο να επιστρέφει μετά από 150 και πλέον ημέρες και τον Χόλγκερσον να συμπληρώνει απαγορευτικό αριθμό εν όψει Απόλλωνα.

Εντεκάδα
Χωρίς περιθώρια για ιδιαιτέρους πειραματισμούς η εντεκάδα του Άντρε Πάους, ο οποίος παρέταξε τον Καμίνσκι κάτω από τα δοκάρια, με τον Άντιτς παρτενέρ του Χόλγκερσον. Στα άκρα της άμυνας βρέθηκαν οι Νούχου και Δημητρίου, ενώ ο Μαραγκός είχε ανασταλτικό ρόλο με τους Αμπουρτζάνια και Εντέ να συμπληρώνουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ο Γκονσάλβεζ βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης με στηρίγματα από τους Μακρή και Αβραάμ.

Πρώτο ημίχρονο
Ξεκίνημα με φάλτσο διαιτητικό σφύριγμα αφού στο 7ο λεπτό ο Γκονσάλβεζ ανατράπηκε στα όρια της περιοχής, ωστόσο ούτε ο Νικολαϊδης, ούτε ο βοηθός του υπέδειξαν το πέναλτι. Στο 16ο λεπτό ο Νούχου έμεινε μόνος να μαρκάρει δύο ποδοσφαιριστές, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Φοφανά για να διαμορφώσει το 1-0 με μακρινό σουτ. Στο 23ο λεπτό ο Γκονσάλβεζ υποδέχθηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με κάθετη πάσα έβγαλε τον Μακρή φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, φέρνοντας το παιχνίδια στα ίσα με το 12ο φετινό του γκολ.

Η αδυναμία να κρατήσουμε μπάλα στη μεσαία γραμμή και να ανταλλάξουμε περισσότερες από τρεις συνεχόμενες πάσες έδωσε το δικαίωμα στην Ομόνοια να ασκήσει πίεση με το μοιραίο να έρχεται στο 38ο λεπτό. Μια μπαλιά από δεξιά πέρασε από έναν όμιλο ποδοσφαιριστών με τον Κιρμ να πλασάρει τον εξελθόντα Καμίνσκι για το 2-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Γκονσάλβεζ έχασε σπουδαία ευκαιρία να στείλει την Ανόρθωση στα αποδυτήρια ισόπαλη, αφού κέρδισε όλους τους αντίπαλους στον αέρα αλλά δε μπόρεσε να κατευθύνει τη μπάλα στα δίκτυα.

Δεύτερο ημίχρονο
Με ελαφρώς καλύτερη παρουσία της μεσαίας γραμμής παρουσιάστηκε η Ανόρθωση στην επανάληψη, ωστόσο οι κινήσεις των Εντέ και Γκονσάλβεζ μακριά από το χώρο δράσης τους, δεν επέτρεψε να υπάρξουν στηρίγματα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στους προωθημένους, η Ομόνοια συντηρούσε με σχετική άνεση το υπέρ της σκορ με πρώτη φάση άξια αναφοράς την προβολή του Μακρή στο 73ο λεπτό που δε βρήκε καν εστία. Στο 82ο λεπτό ο Δημητρίου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με τον Γκονσάλβεζ μόνο στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής να μη μπορεί να βάλει δύναμη στο σουτ και να ισοφαρίσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ