Με ευέλικτη μεσοεπιθετική τετράδα

Έβδομη στροφή στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και η Ανόρθωση αντιμετωπίζει την ομάδα του Ερμή στο στάδιο «Αμμόχωστος». Ο προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας» είδε τον Εντέ να προπονείται κανονικά και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή για τον απογευματινό αγώνα αλλά από την άλλη έθεσε εκτός τον Κωνσταντίνο Λαΐφη περισσότερο για λόγους ξεκούρασης και αποθεραπείας του προβλήματός του στους κοιλιακούς. Επιπλέον δεν μπορεί να υπολογίζει στους Νούχου (τιμωρημένος) και στους τραυματίες Ιακοβένκο και Σερράν Πόλο.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα τοποθετηθεί ο Τόμας Καμίνσκι. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Δημητρίου και στο αριστερό ερίζουν οι Αβραάμ και Άντιτς με τον κύπριο ποδοσφαιριστή να έχει το προβάδισμα έναντι του Σέρβου συμπαίχτη του. Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Χόλκερσον και Μάκος.

Στο χώρο του κέντρου, η απουσία Λαΐφη πονοκεφαλιάζει τον Πάους και δημιουργεί τρία σενάρια καταρτισμού της τριάδας των ποδοσφαιριστών στον εν λόγω χώρο.

ede

i) Θα επιλέξει ο κόουτς να αντικαταστήσει τον Λαΐφη με τον Μαραγκό σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα πλαισιωμένος από τους Μαΐσουράτζε ως αμυντικός μέσος και Αμπουρχάνια ως επιτελικός μέσος;
ii) Θα αντικαταστήσει τον Λαΐφη με τον Γκαρσία τοποθετώντας πιο πίσω τους Μαϊσουράτζε και Αμπουρχάνια;
iii) ή θα επιλέξει ένα άκρως επιθετικό σχήμα με ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (Μαϊσουράτζε) ένα κεντρικό μέσο (Αμπουρχάνια) και τον Εντέ ως επιτελικό μέσο;

Εικάζουμε πως ο προπονητής της «Κυρίας» Αντρέ Πάους θα ακολουθήσει το τρίτο σενάριο με τους Μαϊσουράτζε, Αμπουρχάνια και Εντέ να παίρνουν φανέλα βασικού με μοναδική επιφύλαξη την κατάσταση του Εντέ μετά τον τραυματισμό του. Αν ο Πάους φοβηθεί υποτροπή στον Εντέ τότε θα παίξει με τους Μαισουράτζε, Μαραγκό και Αμπουρχάνια. Το δεύτερο σενάριο που θέλει επιστροφή του Γκαρσία με μιας στο αρχικό σχήμα δεν έχει πολλές ελπίδες λόγω κυρίως της ανετοιμότητας του ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει αν αγωνιστεί από τις 12 Φεβρουαρίου

Στην επίθεση τα πράγματα είναι πιο λιανά με τους Μακρή και Κάλβο να πλαισιώνουν τον πρώτο σκόρερ της Β φάσης του πρωταθλήματος με 5 γκολ Ίσμα Γκονσάλβες.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας καθότι με νίκη η Κυρία πλησιάζει την 2η θέση στους 2 βαθμούς και την 3η θέση στον 1 βαθμό. Οι παίκτες της «Κυρίας» πρέπει να παρουσιαστούν με πάσα σοβαρότητα για να κερδίσουν τον αδιάφορο Ερμή. Ας έχουν στον μυαλό τους ότι οι αδιάφοροι είναι πιο επικίνδυνοι και το μόνο που επιζητούν είναι η πολύ καλή παρουσία που μπορεί να τους επιφέρει και ανανέωση συμβολαίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ