Η κούρσα για δυο και η περιβόητη επικοινωνιακή πολιτική

Η χρονιά βαδίζει στο τέλος της και ήδη ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης της περιόδου 2015-2016. Ως είθισται βάσει και της μεταγραφικής κίνησης των ομάδων, οι διάφορες φυλλάδες και αθλητικές ιστοσελίδες προβαίνουν στις γνωστές διθυραμβικές θεματολογίες κατευθύνοντας την γνώμη του κόσμου στο επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα.

«Κούρσα για 2 άλογα και το φετινό», «χωράει τρίτος;», «ποιος να μπει και ανάμεσά τους» και πολλά άλλα είδαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Φέτος και παρόλο που ανατράπηκαν πολλά σε σχέση με τις αρχές της περιόδου δεν παρατηρήσαμε σε κανένα σημείο την έστω και μερική απολογία… από αυτούς που μας τα «έπριζαν» στις αρχές για τις ομάδες μοντέλο του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ.

Του χρόνου και παρόλο που υπάρχει το φετινό παράδειγμα, η… κούρσα πάλι για δυο θα ναι. Τι κι αν στο ένα άλογο που η Ανόρθωση των Μακρολαϊφιων έριξε 6 γκολάκια στο ρελαντί, τώρα παλεύει να βγει Ευρώπη; Τι κι αν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο όποτε έπαιξε με την Ανόρθωση χρειάστηκε την βοήθεια των διαιτητών για να κερδίσει ή να πάρει την ισοπαλία… Εκεί θα ναι διότι έχουν μια πολύ καλοστημένη επικοινωνιακή πολιτική. Επειδή πλασάρουν τον κάθε νεοφερμένο ως τον απόλυτο σταρ και τον εξυψώνουν στα μάτια του φίλαθλου κοινού.

Θυμηθείτε τα διθυραμβικά σχόλια στην γνωστή ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ για τον Μάριο Μπούντιμιρ. Ο «απόλυτος στράικερ» έγραφαν που ήρθε στο ΑΠΟΕΛ έχοντας σκοράρει στην ομάδα που πήγε διαβάθμιση εκείνη την σεζόν – Εργοτέλη – 2 γκολ στην Σούπερ Λιγκ. Ενώ για το Μακρή; Που πας με επιθετικό από την Πάφο; Ασε το άλλο που χλεύαζαν την κάθε ανακοίνωση του Τετ Φαν Λιούεν ενώ για τις γλάστρες που είχαν ΑΠΟΕΛ (Νασιμέντο) και Ομόνοια (Ρέι Κλάρκ) ουδεμία αναφορά.

Αυτό που χρειάζεται είναι να κτιστεί επιτέλους η περιβόητη επικοινωνιακή πολιτική. Εδώ που υστερούμε, εδώ που με το παραμικρό μας την δίνουν από πάνω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ