Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε…

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Δεν αποφασίσαμε να σηκωθούμε σήμερα και να θέσουμε θέμα Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση. Ούτε τελειώσαμε κανένα προπονητή και κανένα διευθυντή ποδοσφαίρου. Αλλά ούτε και υπογράψαμε τον Τιμούρ στην Ανόρθωση, απλά δημοσιεύσαμε πως για πρώτη φορά από τη μέρα που έφυγε από την Ανόρθωση, συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής του στον πάγκο. Εξέλιξη η οποία μεταφέρθηκε προ ημερών στον Χρήστο Πουλλαΐδη από μέλη του Δ.Σ.

Έχουμε και λέμε…

– Τη στιγμή που μιλάμε, Αντρέ Πάους και Τεντ Φαν Λέουβεν είναι υπάλληλοι της Ανόρθωσης. Από τη στιγμή που υπάρχει η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών, ο Χρήστος Πουλλαΐδης βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα.

– Ο ίδιος ο Πουλλαΐδης μεσολάβησε αρκετές φορές για να τα βρουν οι δύο άνδρες, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Οι σχέσεις του εδώ και μήνες κυμαινόταν σε ένα λεπτό σχοινί, είχαν κόψει το καλημέρα και σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν πρόθεση να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αρχικά ο Τεντ Φαν Λέουβεν κατηγορούσε τον Πάους πως δεν αξιοποιεί το ρόστερ που του έδωσε και ο Πάους γκρίνιαζε γιατί η ομάδα δεν είχε επιλογές και ήταν γυμνή.

– Οι πολλαπλές προσπάθειες για να γεφυρωθούν οι σχέσεις των δύο ανδρών έπεσαν στο κενό.

– Η εργατικότητα και το έργο του Αντρέ Πάους, φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, την παραμονή του δεν την ευνοεί ούτε ο Τεντ Φαν Λέουβεν αλλά ούτε και ο Φραγκίσκος Χατζημιχαήλ. Αντιθέτως τάχθηκαν εναντίον. Θυμίζουμε πως οι δύο τους, με εγκέφαλο τον Ολλανδό, εισηγούνται στον Χρήστο Πουλλαΐδη. Η αγάπη του κόσμου προς τον Πάους, διαφοροποίησε το σκηνικό και ενίσχυσε τη θέση του Πάους στον Πουλλαΐδη.

– Ο Φαν Λέουβεν βρίσκεται στην Ολλανδία και είχε επαφές με προπονητή εκεί. Αναμένει το πράσινο φως για να προχωρήσει. Θεωρεί τη συνεργασία του με τον Πάους ανέφικτη και για αυτό ψάχνει αντικαταστάτη.

– Ο Αντρέ Πάους τυγχάνει της αποδοχής του κόσμου και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Ωστόσο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον Φαν Λέουβεν.

– Ο Τεντ Φαν Λέουβεν, σε αντίθεση με τον Αντρέ Πάους, δεν τυγχάνει της εκτίμησης και του σεβασμού αρκετών μελών του Δ.Σ.

– Μέλη του Δ.Σ διεμήνυσαν, πως αν παραμείνει ο Τεντ Φαν Λέουβεν, χωρίς τον Αντρέ Πάους στο τιμόνι, τότε θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

– Προτεραιότητα αποτελεί και το πόσο ευχαριστημένος θα παραμείνει ο κόσμος. Είναι εκ των βασικών οικονομικών αιμοδοτών και τυχόν αποφάσεις που δεν ικανοποιούν το λαϊκό αίσθημα, θα αποτελούν κατασταλτικό παράγοντα για εισροή ρευστού τους επόμενους «νεκρούς» μήνες.

– Με το πιο πάνω αδιέξοδο και το γεγονός, πως ο αντικαταστάτης του Αντρέ Πάους, πρέπει να τυγχάνει αποδοχής από τον κόσμο, για να αποφευχθούν κλυδωνισμοί εντός της ομάδας, παράγοντες επικοινώνησαν προ ημερών με τον Τιμούρ Κετσπάγια για το κατά πόσο τον ενδιαφέρει η επιστροφή του στην Ανόρθωση.

– Ο ίδιος απάντησε θετικά, αρκεί να πάρει κάποιες εγγυήσεις όπως: Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα λειτουργεί ομαλά και εύρυθμα, όπως για παράδειγμα με τις πληρωμές των μισθών των παιχτών που θα πρέπει να είναι στην ώρα τους, κάτι το αυτονόητο. Αυτονόητη εγγύηση που ζήτησε επίσης, είναι όπως θα είναι ο απόλυτος άρχοντας στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ξαναλέμε, αυτονόητα πράγματα.

– Η θετική απάντηση του Τιμούρ και ότι ζήτησε μεταφέρθηκαν στον Πρόεδρο Χρήστο Πουλλαΐδη. Είναι αυτός ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας και αυτός που αποφασίζει. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ζυγίζει τα δεδομένα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα πράξει ότι κρίνει αυτός καλύτερο. Κρατάει το μαχαίρι, κρατάει και το καρπούζι.

– Οι προθέσεις του Χρήστου Πουλλαΐδη είναι άγνωστες. Το γεγονός όμως ότι προσκάλεσε τον Τιμούρ, λίγες μέρες μετά την ενημέρωση του πως συζητά την επιστροφή του στην Ανόρθωση, ίσως να λέει κάτι ίσως και τίποτα. Ο ίδιος ο Χρήστος Πουλλαΐδης θα καθορίσει τη γραμμή που θα έχει η συνάντηση του με τον Κετσπάγια. Μπορεί να είναι απλά μια συνάντηση γνωριμίας, μπορεί να θέλει να βολιδοσκοπήσει ιδίοις όμμάσι τις προθέσεις Τιμούρ ή απλά να έχει συμβολικό χαρακτήρα. Η γραμμή θα χαραχτεί από τον πρόεδρο και όχι από τον Τιμούρ που είναι γνωστές οι προθέσεις του. Οι δύο τους δεν βρέθηκαν ποτέ στο παρελθόν σε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί, παρά μόνο τυχαία. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση.

– Κανείς δεν είπε ότι η επιστροφή Τιμούρ είναι τελειωμένη ή δεδομένη. Εκείνο που ειπώθηκε, είναι πως για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, ο Τιμούρ αν του ζητηθεί και ικανοποιηθεί τότε ναι, επιστρέφει.

-Ο Τιμούρ προσέχει κάθε κίνηση του, σε σχέση με την Ανόρθωση. Το δήλωσε πολλές φορές στο παρελθόν, πως δεν θέλει να παίζει με το αίσθημα του κόσμου. Ξέρει πολύ καλά πως συνάντηση του με τον Πουλλαΐδη, θα συνδυαστεί με σενάρια επιστροφής του και εάν δεν είχε την πρόθεση να συζητήσει δεν θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

–  Θα τα πουν σίγουρα από κοντά αύριο Παρασκευή, αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει καπνός ή όχι. Σίγουρα και πέρα πάσης αμφιβολίας, καμία συμφωνία δεν θα προκύψει την Παρασκευή. Αν θα προχωρήσουν σε συζητήσεις, εξαρτάται αποκλειστικά από τον Χρήστο Πουλλαΐδη. Είναι ο πρόεδρος, ο μεγαλομέτοχος και αυτός που θα διαπραγματευτεί. Έχει αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει ο ίδιος τους συνεργάτες του.

– Όπως είπαμε, ο Τιμούρ έρχεται με χίλια στην ομάδα. Τους προηγούμενους μήνες δέχθηκε προτάσεις από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα, αλλά δεν απάντησε θετικά σε καμία ομάδα. Επίσης, για τον Τιμούρ επέδειξαν ενδιαφέρον και ομάδες του εξωτερικού, αλλά αν ο Πουλλαΐδης προχωρήσει, δείξει πως τον θέλει και επιθυμεί να συμπορευτούν μαζί, τότε η Ανόρθωση αποτελεί προτεραιότητα για τον Τιμούρ.

– Την ίδια ώρα, συγκεκριμένο μέσο το οποίο έμεινε στην «απέξω» σε ότι έχει σχέση με τις εξελίξεις για Τιμούρ, προσπαθεί να υποβαθμίσει το πώς έχουν ακριβώς τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Σας το… υπογράφουμε, ότι η υποβάθμιση είναι συνειδητή και τα πράγματα έχουν όπως σας τα έχουμε περιγράψει.

– Άλλο μέσο επικοινώνησε με τον Τιμούρ και τον ρώτησε για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Απάντησε πως αυτή τη στιγμή δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα. Αν δεν υπήρχε το οτιδήποτε, να είστε σίγουροι ότι ο Τιμούρ θα απέρριπτε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα.

– Επαναλαμβάνουμε, κανείς δεν είπε ότι η υπόθεση Τιμούρ είναι τελειωμένη, ούτε καν έχει αρχίσει. Για το τι θα ακολουθήσει, θα ενημερωθείτε από το Anorthosis24.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ