Δυνατό και ευέλικτο ρόστερ

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Σιγά σιγά φτάσαμε στο τέλος και της εφετινής χρονιάς, μιας χρονιάς που βρίσκει την Ανόρθωση μας κατά πάσα πιθανότητα 5η, όμως με το κεφάλι πιο ψηλά απ΄ όλους. Θα μπορούσαμε βέβαια αν οι διαιτητές μας έδιναν εκείνα που δικαιούμασταν, κάτι πεναλτάκια σε σχεδόν όλα τα ντέρμπι, κάτι κόκκινες που έκαναν γαργάρα καθώς και τις αμέτρητες κίτρινες και το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Κάλβο στο ματς με το Ακοπέλ να μιλούσαμε για πολύ διαφορετικά πράγματα στο τέλος της ημέρας μιας και η διαφορά από την 1η θέση βρίσκεται μόλις στους 7 βαθμούς. Και επειδή άρχισα με τα μαθηματικά τα οποία στις πλείστες περιπτώσεις λένε την αλήθεια θα συνεχίσω με αυτά.

Έχουμε και λέμε η Ανόρθωση φέτος έχει πάρει μέχρι στιγμής 52 βαθμούς σε σύνολο 31 αγώνων. Πέρσι σε σύνολο 36 αγώνων είχαμε συγκεντρώσει μόλις 42 βαθμούς, στα γκολ φέτος έχουμε πετύχει 50 και δεχτήκαμε 35 ενώ πέρσι 57 και δεχτήκαμε 64. Αναλογία +15 vs -7 στις κίτρινες κάρτες πέρσι δεχτήκαμε 87 ενώ φέτος 66 μέχρι στιγμής, άρα στη σύγκριση για μια καινούργια νεανική ομάδα, η βελτίωση είναι ραγδαία και από πλευράς τεχνικής ηγεσίας για μένα δεν έπρεπε καν να τίθεται θέμα αλλαγής.

Και μιλάω βάση τους αριθμούς αλλά και του συνολικού θεάματος που προσέφερε η ομάδα φέτος στο γήπεδο. Καθώς επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε και το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Μάκος, ο Μακρής, ο Λαιφης, ο Κάλβο και ο Αβραάμ, παρουσιάστηκαν πολύ ανώτεροι από την περσινή χρονιά αποδεδειγμένα και με αριθμούς.

Το πρόβλημα με τις μη έγκυρες αλλαγές παικτών δεν το θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικό μια και δεν θυμάμαι αν χάσαμε κάποιο παιχνίδι εξαιτίας του. Όπως και να χει είναι και αυτό κάτι που μπορεί να βελτιωθεί.

Τώρα ας ανοίξουμε το πολύκροτο κεφάλαιο τεχνικός διευθυντής πάμε να κρίνουμε μια μια της μεταγραφές.

1) Καμίνσκι: Κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι αποτελεί το Άλφα της φετινής ομάδας ένας τερματοφύλακας όνομα και πράμα που μόλις ανακοινώθηκε η απόκτησή του, πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Λεουβέν άλλα ευτυχώς έπεσαν έξω. Απολύτως επιτυχημένη μεταγραφή.

2) Νούχου: Λίγο πολύ ισχύουν τα ίδια με τον Καμίνσκι ίδια μουρμούρα, ίδιος προβληματισμός, ίδια διάψευση. Στα αρνητικά του ότι αντικρίζει εύκολα τη κίτρινη κάρτα κάτι όμως που εύκολα βελτιώνεται.

3) Χόλγκερσον: Ενας παίκτης για τον οποίο ελάχιστα γνωρίζαμε αλλά φρόντισε και αυτός με την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα του να προσδώσει σιγουριά στα μετόπισθεν. Επίσης η απόκτησή του θεωρείται επιτυχία.

4) Σεράν Πόλο: Μία μεταγραφή που δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη καθότι ελάχιστα αγωνίστηκε και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν όλοι, παρόλα αυτά παραμένει μια ρεζέρβα πολυτελείας αν και εφόσον είναι υγιής.

5) Μαισουράτζε: Πολύ καλή μεταγραφή σίγουρα έβγαλε τα λεφτά της και δικαίωσε τις προσδοκίες όσο περισσότερο μπορούσε και βέβαια κρίνεται ως επιτυχημένη προσθήκη.

6) Αμπουρτζανία: Παρατηρήσαμε μία αστάθεια στην απόδοσή του παρολαυτά είναι μόλις 20 χρονών και έδειξε ότι με τη πάροδο του χρόνου μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει. Επίσης επιτυχημένη μεταγραφή.

7) Γκαρσία: Ισως η μεγαλύτερη αποτυχία του Λέουβεν, δεν προσέφερε απολύτως τίποτα και σε συνδυασμό με το παχυλό συμβόλαιό του κρίνεται ως απολύτως αποτυχημένη και καλό θα ήταν να βρεθεί μια φόρμουλα για να αποχωρήσει.

8) Εντέ: Εδώ οι απόψεις διίστανται. αν με ρωτούσαν πριν 2 μήνες θα έλεγα πως είναι αποτυχημένη, σήμερα όμως μπορώ να πω πως έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και καλό θα ήταν να μείνει. Επιτυχημένη

9) Ιακοβένκο: Δεν έχει αγωνιστεί αρκετά στο λίγο που κατάφερε πάντως ήταν αρκετά καλός μόλις στα 22 του και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, είμαι σίγουρος ότι εάν δεν τραυματιζόταν θα έδειχνε ακόμη καλύτερα πράγματα. Επιτυχημένη, άποψη μου πρέπει να παραμείνει.

10) Γκονσάλβες: Ότι και να πούμε είναι λίγο γι’  αυτό τον ποδοσφαιριστή, ο Πάους έδειξε ότι βρήκε το κουμπί του και τον είδαμε ανανεωμένο. Εντυπωσιακός απολογισμός στα γκολ άλλα και στο συνολικό του παιχνίδι το Ωμέγα της φετινής Ανόρθωσης και βέβαια πρέπει να παραμείνει.

11) Κωνσταντίνου: Ήρθε ως επένδυση για το μέλλον έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Επιτυχημένη.

12) Κυριάκου: Μόλις 18 χρονών ο νεαρός ισχύουν τα ίδια με τον Κωνσταντίνου και εγώ τον κρίνω ως επιτυχημένη μεταγραφή.

Έχουμε και λέμε με μια σύντομη σούμα βγαίνει ότι 10 στις 12 μεταγραφές που εισηγήθηκε ο τεχνικός διευθυντής ήταν επιτυχημένες, ένα ποσοστό που σπάνια βλέπουμε σε μια ομάδα, στα αρνητικά του το γεγονός ότι άφησε την ομάδα με μόλις τρεις στόπερ, κάτι που μας στοίχισε κάπως στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά στον τελικό απολογισμό βάζουμε θετικό πρόσημο. Η ετυμηγορία μου είναι ότι πρέπει να παραμείνει και ο Λέουβεν με την ελπίδα ότι φέτος θα πραγματοποιήσει πιο λίγες και ουσιαστικές μεταγραφές αλλά και ότι θα φτιάξει τις σχέσεις του με τον Πάους.

Τέλος φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι με 2 προσθήκες +4 νεαρούς που ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες και με 2 αφαιρέσεις, η ομάδα του χρόνου θα παρουσιαστεί υπερπλήρης σε όλες τις γραμμές. με ένα ρόστερ 25-28 ποδοσφαιριστών. Και παραθέτω πιο κάτω τις εισηγήσεις μου για το πως πρέπει να απαρτίζεται η ομάδα, πρέπει να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός για βασικός και ένας 10άρι αξίας καθώς και να προωθηθεί ο Τέκια και οι Θεοδώρου και Λοϊζίδης και να αποχωρήσουν οι Βέγκα και Γκαρσία. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να έχουμε ένα νεαρό και ευέλικτο ρόστερ και να διατηρηθεί η ομοιογένεια και η χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Να σημειώσουμε επίσης για όσους λένε ότι το ρόστερ είναι μικρό, είναι μια άποψη που δεν την ενστερνίζομαι απόλυτα, αφού θεωρώ πως του χρόνου οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα μπορούν να αγωνίζονται με μεγάλη ευκολία όποτε χρειαστεί, έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα πως σε κάθε θέση υπάρχουν 2-3 ποδοσφαιριστές ικανότατοι για να αγωνιστούν ώστε του χρόνου η Ανόρθωση να κτυπήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

67 Αlbania GK Aldo Tequia
2 Serbia DF Marko Andić
3 Spain DF Serrán Polo (3rd-captain)
5 Ghana DF Razak Nuhu
6 Cyprus MF Christos Marangos (captain)
7 Spain FW Toni Calvo
8 Georgia (country) MF Giorgi Aburjania
10 10αρι αξίας
99 αμυντικός για βασικός
11 Ukraine FW Yuriy Yakovenko
12 Belgium GK Thomas Kaminski (on loan from Anderlecht)
15 Sweden DF Markus Holgersson
17 Germany MF Chinedu Ede (on loan from Mainz 05)
18 Georgia (country) MF Irakli Maisuradze
22 Cyprus DF Demetris Economou
24 Cyprus DF Jason Demetriou (vice-captain)
28 Cyprus MF Panayiotis Constantinou
30 Cyprus MF Andreas Avraam
32 Cyprus GK Gavriel Constantinou
33 Cyprus FW Andreas Makris
34 Cyprus DF Constantinos Laifis
36 Cyprus MF Adamos Andreou
38 Cyprus MF Neofytos Kyriakou
41 Greece MF Grigoris Makos (4th-captain)
77 Portugal FW Esmaël Gonçalves (on loan from Rio Ave)
35 Cyprus DF Nikos Loizides
40 Cyprus MF Zacharias Theodorou

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, ΑΜΜΩΧΟΣΤΟΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ