Αντρέ Πάους: «Αυτή τη φιλοδοξία έχω, να πάμε για το πρωτάθλημα»

Στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας sportday μίλησε ο ολλανδός τεχνικός της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους. Σας παρουσιάζουμε αυτούσια τι ανέφερε μεταξύ άλλων για την χρονιά που πέρασε, για τους λόγους που η ομάδα δεν κέρδισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, για τον κόσμο και για την επόμενη χρονιά.

Τι σημαίνει για εσάς ότι συνεχίζεται στην Ανόρθωση;
Μίλησα με τον πρόεδρο και ήταν ικανοποιημένος από τα όσα κάναμε. Σίγουρα όλοι θέλαμε να πετύχουμε περισσότερα. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο που άρεσε στον κόσμο και στη διοίκηση. Τώρα πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα. Θα παίξουμε και του χρόνου με τον ίδιο τρόπο.

Πως θα χαρακτηρίζατε την σεζόν που ολοκληρώθηκε;
Δείξαμε καλή εικόνα. Μερικές φορές ήμασταν άτυχοι με κάποια αποτελέσματα. Κάποιες θα έπρεπε να ήμασταν πιο έξυπνοι. Για παράδειγμα με τον ΑΠΟΕΛ κερδίζαμε 3-2 και στο τέλος μείναμε στην ισοπαλία. Θα έπρεπε κάποιες φορές να κρατήσουμε το αποτέλεσμα.

Τι ήταν αυτό που έλειψε για να κερδίσετε μια θέση στην Ευρώπη;
Δεν ξεκινήσαμε καλά την σεζόν. Στα πρώρα έξι παιχνίδια είχαμε έξι βαθμούς. Στα επόμενα εικοσιπέντε δεν ήταν κακός ο απολογισμός. Σε κάποια παιχνίδια παίξαμε καλά αλλά δεν πήραμε βαθμούς. Αν είχαμε ακόμη 4-5 βαθμούς θα εξασφαλίζαμε μια θέση στην Ευρώπη.

Η έλλειψη λύσεων ήταν ένας ακόμη λόγος;
Δεν θέλω να μιλώ για το παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Σίγουρα μπορείς πάντα να έχεις κάτι καλύτερο. Από τα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και Ερμή θα μπορούσαμε να είχαμε τέσσερεις βαθμούς περισσότερους και να παλεύαμε στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ για την Ευρώπη.

Η βελτίωση και η ανάπτυξη κάποιων παικτών ήταν ένα μεγάλο κέρδος. Όπως ο Λαΐφης και ο Μακρής…
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουν κερδίσει θέση και στην Εθνική. Θέλουμε να έχουμε στην ομάδα παίκτες με καλούς χαρακτήρες, που να επιθυμούν να βελτιωθούν.

paus

Πόσες μεταγραφές θα κάνετε τη νέα σεζόν;
Φιλοδοξούμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ποιοι παίκτες θα μείνουν στην ομάδα. Θα εξαρτηθούν πολλά από αυτό.

Προφανώς θα θέλατε να κρατήσετε τον Καμίνσκι;
Ναι θέλω να μείνει. Θα δούμε τι θα γίνει. Ο Καμίνσκι βελτιώθηκε πολύ μαζί μας.

Έχετε πάρει την απόφασή σας για τον Ίσμαηλ Γκονσάλβεζ; Σας προβληματίζει το ποσό που πρέπει να δοθεί στην Ρίο Άβε;
Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση αν θα τον κρατήσουμε. Είναι και οικονομικό το θέμα. Πρόσφερε αρκετά, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος.

Τι χρειάζεται η Ανόρθωση για να κάνει ένα βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν;
Να δυναμώσουμε σε κάποιες θέσεις, ίσως και με δυο ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση. Να αποκτήσουμε περισσότερη ποιότητα και να βελτιωθούμε.

Ποιος θα είναι ο στόχος του χρόνου;
Είδαμε την ΑΕΚ να παλεύει για το πρωτάθλημα και ουσιαστικά το έχασε για ένα γκολ. Δεν πιστεύω ότι ήταν καλύτερη από εμάς. Αν έχουμε δυνατό ρόστερ πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Αυτή τη φιλοδοξία έχω. Να πάμε για το πρωτάθλημα.

Πως νοιώσατε που ο κόσμος φώναξε το όνομα σας στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι;
Ήταν πολύ ωραίο. Ήταν μια επιβράβευση για τη δουλειά που κάναμε. Έδειξε πως την εκτίμησε. Όχι μόνο για μένα αλλά και για τους ποδοσφαιριστές και για όλο το τεχνικό τιμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ