Ανόρθωσις 3 – 1 Απόλλωνας: Για τη φανέλα και τη μαγκιά μας!

Τι κι αν το αποτέλεσμα στο ΓΣΖ δεν επέτρεπε ιδιαίτερα όνειρα για Ευρώπη; Μια ψυχωμένη Ανόρθωση έπαιξε για τη φανέλα και επικράτησε και πάλι του Απόλλωνα με 3-1 στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, μειώνοντας την απόσταση από την τέταρτη θέση στο βαθμό. Ο Άντρε Πάους δεν κατάφερε να συγκροτήσει πλήρη αποστολή ωστόσο έριξε στη μάχη ότι καλύτερο είχε και με μαεστρική διαχείριση του αγώνα, πήρε μιαν επιβλητική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να λέει ότι πάει για πρωτάθλημα. Ο Γκονσάλβεζ επανήλθε στα γκολ στο 52ο λεπτό, ο Μάκος ήταν εύστοχος στο 83ο ενώ ο Μακρής έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εντεκάδα
Τους Άντιτς και Οικονόμου έχρισε βασικό αμυντικό δίδυμο ο Πάους προωθώντας τον Μάκο στη μεσαία γραμμή. Ο Καμίνσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Δημητρίου και Νούχου ως είθισται στα άκρα και τους Μαϊσουράτζε και Ανδρέου να συμπληρώνουν την τριάδα της μεσαία γραμμής. Την επιθετική τριάδα απετέλεσαν οι Εντέ, Μακρής και Γκονσάλβεζ.

Πρώτο ημίχρονο
Με σχετική άνεση απέκρουσε τις λιγοστές προσπάθειες του Απόλλωνα κυρίως από τα άκρα η Ανόρθωση, η οποία έψαχνε με μακρινές μπαλιές από τη μεσαία γραμμή τους γρήγορους Μακρή και Γκονσάλβεζ. Η μεγαλύτερη φάση ήρθε στο 34o λεπτό όταν ο Δημητρίου έκανε ότι ήθελε από δεξιά και αφού συνέκλινε, έκανε το πλασέ με το αριστερό σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Βάλε. Ο Στυλιανού έκανε φάουλ για (δεύτερη) κάρτα στο 31ο λεπτό ωστόσο γίναμε μάρτυρες άλλου ενός fair play με τον προπονητή του Απόλλωνα να τον αποσύρει, αφού δεν το έκανε ο Βασίλης Δημητρίου.

Δεύτερο ημίχρονο
Όλα τα λεφτά ήταν η επανάληψη η οποία ξεκίνησε με κάρτα στον Δημητρίου στο 48ο λεπτό, που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα με την ΑΕΚ. Κάποιες προσπάθειες του Σαγκόι σταμάτησαν στον Καμίνσκι με τον Γκονσάλβεζ στο 52ο λεπτό να κινείται στην πλάτη του Μερκή και αφού του έκλεψε τη μπάλα, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Δεκαπέντε περίπου λεπτά αργότερα ο αντίπαλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα με την άμυνα να παρακολουθεί τον Γουίλερ να πλασάρει τον Καμίνσκι για το 1-1. Στο 74ο λεπτό ο Νούχου δέχθηκε τη 10η φετινή κίτρινη κάρτα, ενώ στο 83ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας, ο Μάκος με συρτό σουτ εκτός περιοχής έδωσε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1. Η Ανόρθωση διαχειρίστηκε με άνεση το υπέρ της σκορ ζητώντας πέναλτι σε χέρι του Γουίλερ στις καθυστερήσεις, ενώ ο Μακρής τελείωσε τον αγώνα ένα λεπτό νωρίτερα, διαμορφώνοντας με διπλή προσπάθεια το 3-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ