Παναγιώτης Ηροδότου: «Ζω και αναπνέω για την Ανόρθωση»

Στον αθλητισμό υπάρχουν οι ήρωες των γηπέδων, οι ήρωες των διοικητικών, οι ήρωες της κερκίδας αλλά και οι ήρωες της ζωής. Ένας από αυτούς ο Παναγιώτης. Φανατικός υποστηρικτής της Ανόρθωσης και γόνος Ανορθωσιάτικης οικογένειας.

Η ιστορία του άρχισε πριν από 12 χρόνια, όταν σε ηλικία 10 ετών αντιμετώπισε το πρώτο επιληπτικό επεισόδιο. Οι γιατροί τότε το αντιμετώπισαν χωρίς την δέουσα προσοχή αναφέροντας ότι είναι πάθηση που μετά την εφηβεία θα φύγει. Στα 13 του, ο Παναγιώτης άρχισε να χάνει την ισορροπία του με αποτέλεσμα ο χρόνος να είναι ο κύριος αντίπαλός του. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια απευθύνθηκε και σε γιατρούς του εξωτερικούς εντούτοις ουδείς δεν διέγνωσε με ακρίβεια την πάθηση του Παναγιώτη. Έτσι από τα 16 του κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σήμερα, το ινστιτούτο νευρολογίας και γενετικής εργάζεται πολύ συνειδητά με την περίπτωση του Παναγιώτη με τους Δρ. Ταντέλες, Δρ. Μιχάλη Πρωτοπαπά αμφότεροι Ανορθωσιάτες, αλλά και τους vευρολόγους ιατρούς Χρίστου και Παπακώστα να βρίσκονται κοντά στη διάγνωση του προβλήματος. Όπως μας ενημέρωσε η οικογένεια, οι άνωθεν γιατροί το έβαλαν ως στόχο ζωής, να βρουν τι είναι αυτό που «έκατσε» τον Παναγιώτη στο αναπηρικό καροτσάκι με τον Δρ. Πρωτοπαπά να είναι κοντά τους επί 24ώρου βάσεως και να τους συμπαραστέκεται ποικιλοτρόπως .

Από την άλλη, την δέουσα ανθρωπιά δεν δείχνει το υπουργείο παιδείας και «πολιτισμού», αφού στερεί στον Παναγιώτη το δικαίωμα της μάθησης. Ενώ φοιτούσε κανονικά όπως όλα τα παιδιά και ενώ υπάρχει σχετική νομοθεσία που επιτρέπει στα παιδιά αυτά να φοιτούν μέχρι την ηλικία των 23 ετών, εντούτοις και παρά τις επιστολές της οικογένειας που βλέπεται πιο κάτω, το υπουργείο αρνείται να δεχτεί τον Παναγιώτη στις τάξεις για την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου εκπαίδευσης.

epistoli 1        epistoli 2

Ο Παναγιώτης, δεν έχει χάσει αγώνα ποδοσφαίρου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Τον παρακολουθεί από τα δημοσιογραφικά – μαζί με τη μητέρα του – καθότι δεν μπορεί με τίποτα το κρύο, και έτσι η διοίκηση της Ανόρθωσης αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες του οπαδού της, του δίνει την ευκαιρία της παρακολούθησης του αγώνα από τον χώρο των δημοσιογραφικών. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι σταθεροί κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας στην ανατολική.

Παρακολουθεί επίσης παιχνίδια της πετοσφαιρικής ομάδας μιας και η μητέρας του ήταν πετοσφαιρίστρια στην ΑΕΚ Καραβά ενώ οι πρώτες του κουβέντες το πρωί είναι να μάθει τα νέα της Ανόρθωσης.

Η συζήτησε τέλειωσε με το μήνυμα του Παναγιώτη. «Ζω και αναπνέω για την Ανόρθωση»!

panagiotis herodotou

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ