Ανόρθωσις 3 – 0 ΑΕΚ: Περιποιημένη τριάρα

Μια Ανόρθωση άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την ΑΕΚ με 3-0, έχοντας ως σκόρερ τους Εντέ, Γκονσάλβεζ και Αβραάμ. Μπούμερανγκ αποδείχθηκε για την ΑΕΚ το πέτσινο πέναλτι που υπέδειξε ο Βασίλης Δημητρίου στο 23ο λεπτό μιας και από το σημείο εκείνο και έπειτα η Ανόρθωση με την ώθηση του κόσμου της, ήταν η μοναδική ομάδα στο γήπεδο. Σπουδαίο παιχνίδι από Γκονσάλβεζ και Εντέ που συνέχισαν ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησαν στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής, ενώ άξιοι συμπαραστάτες ήταν οι Καμίνσκι και Νούχου.

Εντεκάδα
Εντέ και Λαϊφης έσφιξαν τα δόντια και βρέθηκαν στη βασική εντεκάδα με τον πρώτο να αναλαμβάνει το γνωστό ρόλο του δεξιού ακραίου επιθετικού, ενώ ο δεύτερος κινήθηκε στο κέντρο της άμυνας. Δίπλα του βρέθηκε ο Χόλγκερσον με τον Καμίνσκι να τους καθοδηγεί κάτω από τα δοκάρια, ενώ στα άκρα κινήθηκαν οι Νούχου και Άντιτς. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκε ο Μάκος μαζί με το Γεωργιανό δίδυμο των Μαϊσουράτζε και Αμπουρτζάνια ενώ την επιθετική τριάδα απετέλεσαν οι Εντέ, Μακρής και Γκονσάλβεζ.

Πρώτο ημίχρονο
Με διάθεση να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή της παρουσιάστηκε η Ανόρθωση με την κατοχή της μπάλας να μη μπορεί να μεταφραστεί σε κάτι ουσιαστικό και την ΑΕΚ να ισορροπεί με τη παρέλευση 20 λεπτών αγώνα. Στο 23ο λεπτό ο Βασίλης Δημητρίου εφηύρε παράβαση του Μάκου στον Εγγλέζου υποδεικνύοντας την άσπρη βούλα, ωστόσο ο Καμίνσκι κατέβασε τα ρολά απέναντι στον Τομάς.

ende-laifis

Στο 31ο λεπτό ο Γκονσάλβεζ εκτέλεσε γρήγορα πλάγιο που κέρδισε ο ίδιος, με τον Αμπουρτζάνια να βρίσκει τον Εντέ μέσα στην περιοχή και τον Γερμανό να πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Η διαχείριση του υπέρ μας σκορ δεν ήταν και η καλύτερη με αβίαστα λάθη στη μεσοαμυντική γραμμή να δίνουν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να πιέσει, ωστόσο το 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Δεύτερο ημίχρονο
Με διάθεση να ψάξει το γκολ στην αντεπίθεση παρουσιάστηκε η Ανόρθωση με τον Μάκο στο 55ο λεπτό να κλέβει στη μεσαία γραμμή και να βρίσκει τον Γκονσάλβεζ στο κενό χώρο που καθυστερεί χαρακτηριστικά. Ο Λαϊφης προδόθηκε από τις δυνάμεις του δίνοντας τη θέση του στον Μαραγκό.

Ο Γκονσάλβεζ «χαρίστηκε» στο 60ο λεπτό μιας και μόνος απέναντι στον Τόνιο προσπάθησε να τον «κρεμάσει» ανεπιτυχώς, όχι όμως και 4 λεπτά αργότερα όταν υποδέχθηκε την κεφαλιά-πάσα του Εντέ για να γράψει με στιλ το 2-0. Ο Γερμανός αποχώρησε καταχειροκροτούμενος στο 77ο λεπτό για να πάρει θέση στο γήπεδο ο Αβραάμ και την Ανόρθωση να διαχειρίζεται με άνεση το υπέρ της σκορ. Μάλιστα στο 87ο λεπτό ο Ανδρέου βρήκε τον Αβραάμ στον κενό χώρο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Τόνιο για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ