Ανόρθωσις 3 – 3 ΑΠΟΕΛ: Όταν δε θέλει η μπάλα και ο Μασιάς

Πέντε λεπτά μακριά από μια σπουδαία νίκη βρέθηκε η Ανόρθωση, ωστόσο η μπάλα έκανε τα τερτίπια της με τον Δημητρίου να είναι ο άτυχος της αναμέτρησης, σημειώνοντας το αυτογκόλ που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Τρεις φορές πήρε προβάδισμα η Ανόρθωση με κορυφαίο τον ασταμάτητο Γκονσάλβεζ ωστόσο η οπισθοχώρηση σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, στέρησε σε δυνάμεις και καθαρό μυαλό. Ο Μασιάς διεκδίκησε με το σπαθί του τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, κρατώντας στο τσεπάκι δύο φορές την κόκκινη κάρτα σε καρατιές του Λάνιγκ σε Μάκο και Μακρή μέσα σε ένα τρίλεπτο. Ήταν τόσο φανερές οι παραβάσεις που ακόμα και ο ίδιος ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ απόσυρε τον ποδοσφαιρστή του από το μισάωρο!

Εντεκάδα
Η αδυναμία του Εντέ να αγωνιστεί έλυσε τον γρίφο για την επιθετική τριάδα, με τον Άντρε Πάους να καταλήγει στους τρεις διαθέσιμους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, Κάλβο, Μακρή και Γκονσάλβεζ. Ο Τόμας Καμίνσκι φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα με τους Χόλγκερσον και Λαϊφη στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα βρέθηκαν οι Νούχου και Δημητρίου. Τέλος, στη μεσαία γραμμή ήταν για άλλη μια αγωνιστική το Γεωργιανό δίδυμο των Μαϊσουράτε-Αμπουρτζάνια, παρέα με τον Μάκο.

Πρώτο ημίχρονο
Ονειρικό ξεκίνημα με τον Νούχου στο 4ο λεπτό να βρίσκει τον Γκονσάλβεζ στην αντίπαλη περιοχή, με τον τελευταίο να πλασάρει ψύχραιμα τον Χιώτη για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Δημητρίου έκανε τη μπαλιά από δεξιά ωστόσο το σουτ του σκόρερ από ευνοϊκή θέση κόντραρε σε αμυντικό. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών μπαλιά του Κάλβο από δεξιά βρήκε τον Γκονσάλβεζ να κερδίζει στον αέρα τον Χιώτη αλλά να μη μπορεί να κατευθύνει τη μπάλα στο πλεκτό ενώ στο 17ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με προβολή του αμαρκάριστου Χαραλαμπίδη σε 1-1.

Στο 25ο λεπτό ο κιτρινισμένος Λάνιγκ μάρκαρε από πίσω τον Μακρή, ωστόσο ο Μασιάς έντεχνα άφησε πλεονέκτημα ώστε να μην τιμωρήσει με αποβολή τον Γερμανό. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ο Γκονσάλβεζ πήρε και πάλι το όπλο του καρφώνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίκτυα του Χιώτη μετά από μπαλιά του Κάλβο κάνοντας το 2-1. Σπουδαία ευκαιρία στο 37ο λεπτό με τον Μακρή να κερδίζει τη κεφαλιά αλλά τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να αποκρούει με υπερένταση και την Ανόρθωση να συντηρεί το υπέρ της σκορ μέχρι την ανάπαυλα.

Δεύτερο ημίχρονο
Αντιστρόφως ανάλογο ξεκίνημα με τον ΑΠΟΕΛ να σκοράρει μόλις το 47ο λεπτό όταν το λάθος του Λαϊφη στη μεσαία γραμμή δημιούργησε κενά στα μετόπισθεν και τον Εφραίμ να σκοράρει ανενόχλητος για το 2-2. Άμεση ήταν η απάντηση της Ανόρθωσης με τον Μαρή να ξεπετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να νικά κατά κράτος τον Χιώτη, με τον Κάλβο να μοιράζει τη δεύτερη σημερινή ασσίστ για το 3-2. Στο 62ο λεπτό ο Νούχου δέχθηκε την όγδοη φετινή κάρτα και δε θα αγωνιστεί με τον Ερμή ενώ στο 71ο ο Κάλβο έδωσε τη θέση του στον Αβραάμ. Στο 80ο λεπτό ο Μαραγκός πήρε τη θέση του Αμπουρτζάνια με τον κόσμο να ωθεί τους ποδοσφαιριστές στα τελευταία λεπτά ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό όταν ο Δημητρίου στην προσπάθειά του να ανακόψει μπαλιά του Τζιμπούρ, την έστειλε στα δίκτυα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ