Κωνσταντίνος Λαΐφης: «Τώρα αρχίζουν όλα»

Στην Κυριακάτικη Σημερινή μίλησε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα, όπως την προσωπική του πορεία, τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται, την πορεία της Ανόρθωσης.

Για τα εγκωμιαστικά σχόλια που εισπράττει

«Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να ακούω τόσο καλά λόγια για το πρόσωπό μου. Ειλικρινά, ίσως ξεπέρασα και τον εαυτό μου και δόξα τω Θεώ έχω πολλά πράγματα να κάνω στη συνέχεια. Ακόμα δεν πέτυχα τίποτα. Τώρα αρχίζουν όλα. Θέλω να καθιερωθώ στην Ανόρθωση, να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος. Θέλω ακόμη να αγωνίζομαι και να προσφέρω στην Εθνική. Έχω πολύ δρόμο μέχρι την καταξίωση»

Για τον αποκλεισμό από την Γκέφλε, που έφερε τον δανεισμό του στην Αλκή

«Στην αρχή, όταν μου ανακοινώθηκε ότι πάω δανεικός στην Αλκή απογοητεύτηκα.  Νόμιζα ότι τέλειωσα εκεί. Όμως, με την πάροδο του χρόνου έπαιρνα πολύ χρόνο συμμετοχής. Όταν αγωνίζεσαι, βελτιώνεσαι και προσπαθείς πολύ περισσότερο. Στη συνέχεια μού ήρθε η νέα ευκαιρία από την Ανόρθωση και νιώθω ότι την άρπαξα».

Για την ποδοσφαιρική παιδεία που εισέπραξε στη Νόττιγχαμ Φόρεστ

«Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα εκεί. Δουλεύουν 100% επαγγελματικά. Με βοήθησε πάρα πολύ, έμαθα να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν θα ήμουν αυτός που είμαι τώρα, αν δεν πήγαινα στην Αγγλία».

Για το που προτιμά να παίζει

«Η θέση που μου αρέσει πιο πολύ είναι στο κέντρο. Αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω όπου με βάλει ο προπονητής».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Πειραιώς και για την κάθοδο του Τάσου Μητρόπουλου

«Δεν ξέρω τίποτα γι΄ αυτό. Αν υπάρξει ενδιαφέρον τότε θα το συζητήσουμε με τη Διοίκηση. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει μια διεθνή καριέρα, αλλά ας μην προτρέχουμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και στο πώς να βελτιώνω την απόδοσή μου».

Για τη φιλοσοφία της Ανόρθωσης

 «Είμαστε μια ομάδα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, κάτω από τα 25. Η Ανόρθωση είναι από τις λίγες ομάδες που δίνει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά. Παίρνουμε όλοι ευκαιρίες, κάτι που είναι καλό για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ελπίζω και άλλες ομάδες να παραδειγματιστούν χρησιμοποιώντας Κύπριους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μια φουρνιά ποδοσφαιριστών με πολύ ταλέντο».

Για την φετινή χρονιά στην Ανόρθωση

«Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολη χρονιά. Θέλαμε όμως τη διάκριση και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε και στην Ευρώπη. Αποκλειστήκαμε από το κύπελλο και στο πρωτάθλημα χάσαμε έδαφος,  αλλά είμαστε κοντά, θα το παλέψουμε και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε. Νομίζω ότι, μέχρι εδώ που φτάσαμε, πάμε πάρα πολύ καλά. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ακόμα και σε ήττα παίρνουμε το χειροκρότημα.  Και να μην έρθει η Ευρώπη, δεν θα τα βάλουμε κάτω. Πιστεύω όμως ότι του χρόνου θα πρωταγωνιστήσουμε. Χρόνο με χρόνο πρέπει να βάζουμε πιο υψηλούς στόχους».

Για την λειτουργία της ομάδας

«Πρώτα από όλα, είναι υγιές το κλίμα στην Ανόρθωση. Είμαστε μια οικογένεια στα αποδυτήρια, η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας. Ο κ. Πουλλαΐδης κάνει τα πάντα, ώστε η ομάδα να λειτουργεί σωστά».

Πηγή: sigmalive.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ