Γιάννης Κοντός στο anorthosis24.net: «Με τους οπαδούς μας δίπλα μας, είμαστε ανίκητοι»

Το anorthosis24.net φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του πετοσφαιριστή μας Γιάννη Κοντού, ο οποίος μιλά για τη δύσκολη φετινή χρονιά σε οικονομικό και αγωνιστικό κομμάτι, τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε αλλά και το θεσμό του κυπέλλου που αποτελεί τον μεγάλο στόχο της χρονιάς.

Γιάννη, ποια είναι η στιγμή που ξεχωρίζεις μέχρι σήμερα από την παρουσία σου στην ομάδα;

«Όλους μας ανεξαιρέτως, μας έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη ο αγώνας με την Φενέρ. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική τόσο για εμάς τους Αμμοχωστιανούς, όσο και για όλους τους συμπαίχτες μας, αλλά βέβαια και για όλους τους Ελληνοκύπριους, πιστεύω ήταν κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένας αγώνας. Δεν μπορούσαμε καθόλου να συγκεντρωθούμε στον αγώνα και θυμάμαι την συγκίνηση στα ύψη για κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα. Ακόμη βλέπω το βίντεο του αγώνα από την κερκίδα και απλώς ανατριχιάζω στην όψη του υπέροχού μας κόσμου».

https://www.youtube.com/watch?v=Deu9lH56FRw

Που αποδίδεις την αστάθεια στη φετινή πορεία στο πρωτάθλημα;

«Η φετινή χρονιά ήταν πάρα πολύ άσχημη για εμάς. Η απόδοσή μας ήταν ασταθής. Όλα αυτά όμως θέλουμε να τα αφήσουμε πίσω μας και με τη νέα χρονιά να επανέλθουμε δυναμικά, και να επιστρέψουμε με τον τίτλο του πρωταθλητή».

Η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει και το πετοσφαιρικό τμήμα της Ανόρθωσης, ωστόσο η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της. Η μείωση του προϋπολογισμού επηρεάζει τον πρωταθλητισμό;

«Η ομάδα μας τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρκετά χαμηλό προϋπολογισμό, τον χαμηλότερο από τις πρώτες 4 ομάδες, και με βάση αυτό προχωρούμε. Όλοι οι παίχτες πληρώνονται στην ώρα τους και προσπαθούμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας να πρωταγωνιστούμε στον θεσμό του πρωταθλήματος και του κυπέλλου».

Η περσινή χρονιά σου άφησε «σουβενίρ» έναν τραυματισμό. Πως εξελίσσεται η αποθεραπεία;

«Όντως είχαν ένα σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, όπου χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και με άφησε εκτός προπονήσεων για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο είχαμε προβλέψει. Ξεκίνησα να προπονούμε ξανά, και περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να επανέλθω δυναμικά στο παρκέ με τη νέα χρονιά».

Η Ανόρθωση δίνει απόψε ένα πολύ μεγάλο αγώνα απέναντι στον Παφιακό για το κύπελλο. Το δικό σου σχόλιο σχετικά με την εν λόγω αναμέτρηση;

«Είμαστε πανέτοιμοι, να παίξουμε το τελευταίο χαρτί, για το κύπελλο αλλά και για την χρονιά που διανύουμε. Όλη η ομάδα είναι παθιασμένη και έτοιμη να μπει στο παρκέ με μόνο στόχο την νίκη. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου και το θετικό είναι πως εάν φανούμε σοβαροί μέχρι το τέλος, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια από τις πρώτες δύο ομάδες, μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου. Στο μυαλό μας όμως έχουμε μόνο τον σημερινό αγώνα και με μικρά και σωστά βήματα, θα φτάσουμε στο εισιτήριο για την επόμενη φάση».

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον Ανορθωσιάτικο κόσμο;

«Έχουμε ανάγκη την υποστήριξη του κόσμου μας. Πραγματικά πιστεύω πως με τους οπαδούς μας δίπλα μας, είμαστε ανίκητοι. Διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, και σπρώχνουν την ομάδα μας κάθε φορά να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλω να καλέσω μαζικά τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας, όχι μόνο σήμερα, αλλά και σε κάθε μας αγώνα, έτσι ώστε στο τέλος να φτάσουμε εμείς να πανηγυρίσουμε τον τίτλου Κυπέλλου».

Και ένα καταληκτικό σχόλιο;

«Θέλω να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον φίλο και συμπαίχτη μας Γιώργο Χρυσοστόμου, που έχει κάνει εγχείρηση στην σπονδυλική του στήλη. Ευχή όλων μας να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα γερός και δυνατός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ