Διοίκηση και τεχνικό επιτελείο να λάβουν τα διδάγματα

Το γεγονός ότι η φετινή Ανόρθωση είναι ομάδα του ύψους και του βάθους αποτυπώνεται στα στατιστικά της αφού μετά το αήττητο των 9 αγώνων (8 νίκες – 1 ισοπαλία) στην αρχή του 2015 ακολουθεί και είναι σε ισχύ το αντίθετο – δυστυχώς – στατιστικό.

Στα 6 τελευταία παιχνίδια η Ανόρθωση μετράει 4 ήττες 1 ισοπαλία και μόλις 1 νίκη αυτή με τον Ερμή για τα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των playoff. Ένα στατιστικό που έφερε την Ανόρθωση από την 3η θέση στην 5η, εκτός συνέχειας για τον θεσμό του κυπέλλου και την απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών της.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, αυτό είναι ένα στατιστικό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει ανακτώντας τις απαραίτητες εμπειρίες και ψυχολογία ώστε τα παιδιά να διαχειρίζονται σωστά τέτοιες καταστάσεις. Ήταν και παραμένει μεταβατική χρονιά. Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι ακόμη και μέσα από αυτές τις ήττες, τα παιδιά μαθαίνουν και του χρόνου θα έχουν αυτά τα απαραίτητα στοιχεία που πηγάζουν από την φετινή περίοδο ώστε να είναι πιο έμπειρα.

IMG_4457

Εμπειρίες όμως και διδάγματα θα πρέπει να πάρουν πρώτιστα διοίκηση και τεχνικό επιτελείο που θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με 24 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 3 τερματοφύλακες και άλλοι τόσοι εκτός πλάνων, με επιπλέον 4-5 τραυματίες σε κάθε αγωνιστική… δεν βγαίνει η χρονιά.

Ήταν θεωρητικά και πρακτικά αδύνατο με τόσο μικρό ρόστερ η νεανική και άπειρη Ανόρθωση να καταφέρει να ανταπεξέλθει σε ένα μαραθώνιο 37 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πάλι καλά μάλιστα που αυτά τα νεαρά παιδιά με το πάθος, τον ενθουσιασμό και τον τσαμπουκά τους, οδήγησαν την Ανόρθωση στην πρώτη 6αδα αφήνοντας εκτός της περσινή επίδοξη πρωταθλήτρια, ομάδα της ΑΕΛ. Υπάρχουν οι ελπίδες ότι η Ανόρθωση μπορεί να προλάβει το τρένο της Ευρώπης φτάνει να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη σε βάρος των επίδοξων πρωταθλητών, σε βάρος εκείνων που η λογική λέει ότι θα λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεμεσό.

Για την επομενη μέρα, την επόμενη χρονιά υπάρχει ο τρόπος ακόμη και μέσα από στενά οικονομικά πλαίσια να γίνει σωστός προγραμματισμός που θα δώσει το κάτι παραπάνω την επόμενη χρονιά. Άλλωστε είναι πολυτέλεια σε ένα μικρό ρόστερ να διαθέτεις ακριβοπληρωμένους περιπατητές την ώρα που μπορείς να διαθέτεις νιάτα γεμάτα όρεξη για μπάλα και στόχους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ