ΑΠΟΕΛ 2 – 0 Ανόρθωσις: Κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Μια καταπονημένη Ανόρθωση χωρίς την δύναμη να δημιουργήσει κάτι θετικό μπροστά στην αντίπαλη εστία, συμβιβάστηκε με την ιδέα της παράτασης για μια περίπου ώρα αγώνα, διάστημα κατά το οποίο δύο προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισαν Μάκος και Νούχου, έφεραν ισάριθμα γκολ. Απέναντι σε ένα ΑΠΟΕΛ με 9 αλλαγές, ο Άντρε Πάους μπορούσε να φρεσκάρει την ομάδα του μόνο κατά το 1/11 χρησιμοποιώντας Μακρή αντί Χόλγκερσον, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δημιουργικότητα και καθαρό μυαλό. Χαρακτηριστικά τα αβίαστα λάθη του Καμίνσκι, όπως και τα μυικά προβλήματα των Μάκου και Νούχου που δεν ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση.

Εντεκάδα
Στην προσπάθειά του να χωρέσει στην εντεκάδα ότι καλυτερο είχε επιθετικά, ο Άντρε Πάους έχρισε τον Εντέ επιτελικό μέσο, πλαισιώνοντας τον Γκονσάλβεζ με τους Μακρή και Κάλβο. Ο Καμίνσκι διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Μάκος μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Λαϊφη. Αμετακίνητοι από τα άκρα της άμυνας οι Νούχου, Δημητρίου με το Γεωργιανό δίδυμο Μαϊσουράτζε-Αμπουρτζάνια να συμπληρώνει την τριάδα στη μεσαία γραμμή.

Πρώτο ημίχρονο
Νευρικό ξεκίνημα με την πίεση που άσκησε ο ΑΠΟΕΛ έξω από τα τετράγωνά μας να βραχυκυκλώνει τους σχεδιασμούς στο κομμάτι της ανάπτυξης και τον Καμίνσκι να βλέπει δύο αβίαστα λάθη του να μην στοιχίζουν στο πρώτο 15λεπτο. Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στο αντίπαλο μισό με τους ποδοσφαιριστές μας να είναι φανερά καταπονημένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια και να φτιάχνουν την πρώτη αξιόλογη φάση στο 16ο λεπτό. Ένα ξεπέταγμα του Δημητρίου στο 36ο λεπτό από τα δεξιά κόπηκε από τον Καρλάο, με τη φάση αυτή να αποτελεί και την τελευταία άξια αναφοράς για την Ανόρθωση, στο πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο
Με ελαφρώς καλύτερη διάθεση το ξεκίνημα της επανάληψης με τον Καμίνσκι να έχει σύμμαχο το δοκάρι στο 53ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Σωτηρίου ευτυχώς δεν κατέληξε στα δίκτυα, σε μια φάση που ξεκίνησε από καθαρό επιθετικό φάουλ του Σέρινταν στον Νούχου. Το πρώτο κόρνερ υπέρ ήρθε στο 65ο λεπτό με τον Γκονσάλβεζ στην εξέλιξη της φάσης να αστοχεί σε σουτ έξω από την περιοχή, ενώ ο Μάκος αντιμετώπισε πρόβλημα στον προσαγωγό μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τον Τζιμπούρ που έκανε το 1-0 στο 68ο λεπτό. Ο Σεράν πήρε τη θέση του Ελλαδίτη που αποχώρησε με τη συνδρομή του ιατρικού φορείου, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Νούχου στο 77ο λεπτό. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 80ο λεπτό όταν το αριστερό άκρο της άμυνας έμεινε ορφανό μτά την αποχώρηση του Νούχου και από εκεί ήρθε το 2-0 με γρήγορη αντεπίθεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δύο σουτ του Αμπουρτζάνια και Κάλβο ανάγκασαν τον Κίσσα σε ασταθή απόκρουση με την Ανόρθωση να μη μπορεί να σκοράρει απέναντι στον ΑΠΟΕΛ για άλλο ένα παιχνίδι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ