Ανόρθωσις 3 – 1 Ερμής: Εμφαντική επιστροφή στις νίκες

Πιο εύκολα και απ’ ότι θα ανάμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Ανόρθωση, η «Μεγάλη Κυρία» επανήλθε με δυναμικό τρόπο στις επιτυχίες, «καθαρίζοντας» τον Ερμή από το πρώτο ημίχρονο. Τα τρία Κυπριακά γκολ από τους Μαραγκό, Μακρή και Λαϊφη απλοποίησαν το έργο της ομάδας η οποία πήρε το πρώτο της τρίποντο στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση

Εντεκάδα
Την πιο έμπειρη δυνατή εντεκάδα συγκρότισε ο Άντρε Πάους, δίνοντας φανέλα βασικού στον Καμίνσκι και τους Χόλγκερσον-Σεράν στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα πέραν του Δημητρίου βρέθηκε ο Άντιτς, ενώ στη μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Μαραγκός, Λαϊφης και Αμπουρτζάνια. Τη δε επιθετική τριάδα απετέλεσαν οι Μακρής, Εντέ και Γκονσάλβεζ.

Πρώτο ημίχρονο
Ονειρικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση από την φρεσκαρισμένη Ανόρθωση με τον Γκονσάλβεζ να απειλεί μόλις στο 8ο λεπτό, σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά των αντίπαλων δικτύων. Ο Χρίστος Μαραγκός ήταν αυτός που έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 12ο λεπτό όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με αριστερό σουτ έγραψε το 1-0 και αφού προηγήθηκε εξαιρετική ατομική ενέργεια του Εντέ από αριστερά.

maragkos

Τα δεδομένα έγιναν ακόμα καλύτερα τρία λεπτά αργότερα όταν ο Μαραγκός με πάσα πίσω από τη μεσαία γραμμή βρήκε τον Γκονσάλβεζ ο οποίος αφού διένυσε 10 μέτρα, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Μακρή για το 2-0. Η Ανόρθωση συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας με μελανό σημείο τις κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν Μαραγκός και Άντιτς, οι οποίες τους στερούν το δικαίωμα συμμετοχής από τον επόμενο αγώνα με την Ομόνοια. Το κερασάκι στην τούρτα σε ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο έβαλε ο Λαΐφης με εξαιρετικό αριστερό βολέ, διαμορφώνοντας το 3-0.

Δεύτερο ημίχρονο
Με διαθέσεις να συντηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στο δεύτερο μισό του αγώνα η Ανόρθωση, δημιουργώντας την πρώτη καλή φάση στο 66ο λεπτό, όταν ο Λαΐφης ξεπέρασε όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του, βρίσκοντας τον Εντέ μέσα στην περιοχή με του σουτ του Γερμανού να αποκρούεται σε κόρνερ. Ο Δημητρίου πήρε ανάσες στο 70ο λεπτό με τον Οικονόμου να περνά στη θέση του, ενώ σπουδαία διπλή ευκαιρία έχασε ο Γκονσάλβεζ στο 76ο λεπτό όταν δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ και πάσα του Μακρή. Ο Ερμής μείωσε στο 81ο λεπτό με κεφαλιά του Ονίλο την οποία απόκρουσε ασταθώς ο Καμίνσκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ