Ανόρθωσις 1 – 3 Ομόνοια: Τάσεις αυτοκτονίας δυσκόλεψαν την Ευρωπαϊκή έξοδο

Ο άγραφος νόμος που θέλει μια ομάδα να χάνει όταν δεν καταφέρνει να κλειδώσει τη νίκη, επιβεβαιώθηκε σήμερα με την Ανόρθωση να ξεκινά ονειρικά την αναμέτρηση, να χάνει ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ και μοιραία να βλέπει τον Σκαπούλλη να δίνει την ευκαιρία στην Ομόνοια να ξαναμπεί στην αναμέτρηση. Μέτρια έως κακή η Ανόρθωση μετά το πρώτο μισάωρο με πολλά και αβίαστα λάθη τα οποία ουσιαστικά δώρισαν στον αντίπαλο τα δύο γκολ στην επανάληψη. Την κακή πάσα του Μάκου προς τα πίσω ακολούθησε κακό κοντρόλ του Λαϊφη, με την απουσία του Μαϊσουράτζε από τη μεσαία γραμμή να είναι ορατή για γυμνού οφθαλμού.

Εντεκάδα
Με μια μίνι έκπληξη παρέταξε τους πρώτους έντεκα ο Άντρε Πάους, δίνοντας φανέλα βασικού στον Σεράν ώστε να προωθήσει τον Λαϊφη στη μεσαία γραμμή. Δίπλα από τον Ισπανό βρέθηκε ο Χόλγκερσον με τον Καμίνσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Νούχου-Δημητρίου στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Αμπουρτζάνια και Μάκο, ενώ η επιθετική τριπλέτα έμεινε η ίδια με τους Μακρή, Εντέ και Γκονσάλβεζ.

Πρώτο ημίχρονο
Ονειρικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με τον Γκονσάλβεζ να φεύγει σαν βέλος στο κενό χώρο, όντας αποδέκτης εξαιρετικής κάθετης μπαλιάς του Εντέ και να εκτελεί τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας για το 1-0. Στο 12ο λεπτό ο Αφρικανός επιθετικός άσκησε πίεση στον τερματοφύλακα της Ομόνοιας, πήρε την κόντρα από την προσπάθειά του να απομακρύνει, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει έξω. Έξυπνη συνεργασία Γκονσάλβεζ-Νούχου στο 18ο λεπτό με τη μπαλιά του τελευταίου να βρίσκει τον Λαϊφη στο ύψος του πέναλτι, με όφελος ένα κόρνερ.

isma

Ο Εντέ πλαγιοκόπησε στο 25ο και 26ο λεπτό ωστόσο παρόλο που πέρασε όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να τροφοδοτήσει κάποιον συμποδοσφαιριστή του στα αντίπαλα τετράγωνα. Η Ομόνοια ισορρόπησε το παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές μας να αδυνατούν να κλειδώσουν τη νίκη στις πάμπολες αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα μια εφεύρεση του Σκαπούλλη να στήσει τη μπάλα στα έντεκα βήματα απ’ όπου η Ομόνοια ισοφάρισε στις καθυστερήσεις .

Δεύτερο ημίχρονο
Νωθρό ξεκίνημα στην επανάληψη με τον αντίπαλο να πιέζει ψηλά δυσκολεύοντας την ομαλή ανάπτυξη και τον Μάκο να πραγματοποιεί αβίαστο λάθος δίνοντας πάσα προς τα πίσω την οποία έκανε γκολ ο Ασις στο 57ο λεπτό για το 1-2. Ακολούθησε ένας πολύ άναρχος ρυθμός από πλευράς Ανόρθωσης με τον Αβραάμ να αποτελεί την πρώτη αλλαγή στο 72ο λεπτό αντί του Εντέ με τους ποδοσφαιριστές μας να συνεχίζουν να παίζουν με τη φωτιά και να καίγονται για δεύτερη φορά στο 75ο λεπτό όταν το λάθος του Λαϊφη έφερε το 1-3. Η είσοδος του Μαϊσουράτζε στον αγώνα ήρθε όταν όλα πλέον είχαν κριθεί, με τη διαφορά να γίνεται στις αλλαγές των δύο προπονητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ