Τώρα η ΚΟΠ έγινε καλή

Στις 28/01 και μετά το πέρας των αναμετρήσεων κυπέλλου με την ΑΕΛ ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου εξαπέλυσε πυρά κατά της ΚΟΠ λέγοντας: «Θέλαμε να υπάρξει διάκριση μέσω του Κυπέλλου. Να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε, Ευτυχώς τα έβλεπε ο κόσμος όλα τα παιχνίδια. Ρωτώ αν η ομοσπονδία τις τελευταίες μέρες είναι καλή, τώρα που χάσαμε με 2 πέναλτι την πρόκριση. Πριν 15 μέρες δεν ήταν από όσα ακούσαμε, τώρα έγινε καλή; Να απαντήσουν οι αρμόδιοι».

Χθες είδαμε τις φωνές και τα υπονοούμενα κατά της ΚΟΠ να πιάνουν τόπο. Καταρχάς ορίστηκε ο διαιτητής με τον οποίο η ομάδα της Άχνας πήρε 2 βαθμούς από την Ανόρθωση. Από τις 2 αναμετρήσεις η «Κυρία» μπορούσε να φύγει με 6 βαθμούς. Ασχέτως αν η παρουσία της μπορούσε να ήταν και καλύτερη εντούτοις η διαιτησία του Γ. Αναστασίου στα 2 αυτά παιχνίδια ήταν προκλητική και ανεχτική προς όφελος της ομάδας της Άχνας.

Εξάλλου καμιά ομάδα από τις 4 πρώτες δεν είχε φοβερή απόδοση σε όλα της τα παιχνίδια. Απλά όταν η Ανόρθωση παρουσιάζει μέτρια εικόνα δεν έχει κανένα να την … «σπρώξει». Έστω και έτσι όμως, είμαστε περήφανοι διότι οι κόποι και η βαθμολογική μας θέση είναι απόρροια της απόδοσης καθαρά των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο. Αν είχαμε αυτό το κάτι παραπάνω θα είχαμε 1 βαθμό με το Αποελ (ακυρωθέν γκολ Κάλβο) και 4 από τις «μάχες» με την Άχνα, οπόταν και θα ήμασταν στους 39β.

Οι ποδοσφαιριστές της Άχνας και στις δύο αναμετρήσεις έπαιζαν αντιαθλητικά. Άλλο πράμα το δυνατό παιχνίδι (όπως ο Οθέλλος) και άλλο το αντιαθλητικό όπως ο Εθνικός. Επί της ουσίας και στα 2 παιχνίδια η ομάδα του Εθνικού έπρεπε να μετρούσε από 2 αποβολές τουλάχιστον.

Βασικός αγωνίστηκε ο Μαμαντού ο οποίος μετά από τις φωνές και την παρασκηνιακή πίεση του Κίκη Φιλίππου, έπαιξε κανονικά μιας και η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον «ποδοσφαιριστή» με επιπλέον ποινή χαρίζοντας του την κανονικότατα. Σκόπιμο και βάναυσο φάουλ εκτός φάσης τιμωρήθηκε με πρόστιμο. Απόφαση η οποία δημιουργεί προηγούμενο δικάσιμο και για την οποία στο μέλλον οι επηρεαζόμενες ομάδες θα την χρησιμοποιούν ως παράδειγμα για αποφυγή της τιμωρίας που όφειλε να επιβληθεί.

Τα όσα έγιναν στις αναμετρήσεις Ανόρθωσης Vs Άχνα με τις κλωτσιές των Ατάντα και Ταλ ειπώθηκαν και σε άλλα άρθρα. Αυτό που μένει είναι ότι τώρα, η ΚΟΠ είναι καλή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ