Σφήνα από την «εξωτερική»

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για τη «Μεγάλη Κυρία» που ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Το συγκρότημα του Αντρέ Πάους την δεδομένη χρονικά στιγμή κατάφερε κάτι που έμοιαζε με ακατόρθωτο αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι όλες οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα καίγονται για βαθμούς, παίζουν για τη νίκη και δεν υπάρχουν οι «αδιάφορες».

Η νίκη αυτή εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό θέση στο πρώτο γκρουπ για την Β φάση του πρωταθλήματος ενώ δίνει το δικαίωμα σε οπαδούς και διοίκηση να ονειρεύονται έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού τους… κάτι καλύτερο. Αν η Ανόρθωση παρουσιάσει την ίδια σοβαρότητα, πάθος και πάρει τα 2 επόμενα παιχνίδια με Άχνα και Δόξα τότε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας θα παίζει ακόμη και για να μπει σφήνα στην κούρσα του πρωταθλήματος την ώρα που από την αρχή της σεζόν φάνταζε ότι θα ήταν κούρσα για δυο και οι κακές γλώσσες – εντός και εκτός ομάδας – κατέτασσαν την Ανόρθωση στις ομάδες που θα βρίσκονταν στο δεύτερο γκρουπ.

Η χθεσινοβραδινή ισοπαλία στο Δασάκι της Άχνας μεταξύ του Ερμή και της ΑΕΛ διατηρεί τις βαθμολογικές ισορροπίες σε απόσταση ασφαλείας αφού οι 6 και 8 βαθμοί διαφορά από τον Ερμή και την ΑΕΛ αντίστοιχα δύσκολα μπορούν να ανατραπούν. Στο χειρότερο σενάριο, η «Μεγάλη Κυρία» στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια (Άχνα-ΔΟΞΑ-Απόλλων) χρειάζεται μόλις μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την υπόθεση εξάδα αφού σε περίπτωση που ο Ερμής κάνει το 3 στα 3 και η Ανόρθωση το 1 στα 3 τότε έχουμε ισοβαθμία και σ΄αυτήν υπερτερούμε κατά ένα γκολ στα αναμεταξύ μας παιχνίδια. 1-0 κέρδισε στον πρώτο γύρο η ομάδα του Ερμή με τον Καμίνσκι να κατεβάζει τα ρολά στο χειρότερο παιχνίδι της Ανόρθωσης στη φετινή σεζόν, 2-0 καθαρή νίκη στο «Παπαδόπουλος» με γκολ των Κάλβο και Γκαρσία.

goalothelos2

Το αγωνιστικό πρόγραμμα μέχρι τη λήξη της περιόδου είναι τέτοιο που δίνει στην Ανόρθωση το δικαίωμα να κοιτάζει μπροστά και όχι πίσω. Της δίνει το δικαίωμα για βαθμολογική αναρρίχηση και εξηγούμε:

Απόλλωνας: Ο πρωτοπόρος στα 3 τελευταία παιχνίδια αγωνίζεται διαδοχικά με Αποελ, Ομόνοια και Ανόρθωση. Τρία ντέρμπι με τις-ομάδες που τώρα είναι στην τετράδα.

ΑΠΟΕΛ: Η ομάδα της Λευκωσίας έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τη ΔΟΞΑ, τον Απόλλωνα και την Ομόνοια στην τελευταία αγωνιστική.

Ομόνοια: Οι πράσινοι μαζί με την Ανόρθωση είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα όμως έχουν ένα σαφές πιο δύσκολο πρόγραμμα από την ομάδα μας. Απόλλων, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ είναι οι αντίπαλοι μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας και το για 3 στα 3 είναι κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Ο στόχος της «Μεγάλης Κυρίας» πρέπει να τεθεί βήμα με βήμα. Αρχικά να τελειώσει με την υπόθεση εξάδα κερδίζοντας τον Εθνικό μέσα στο Δασάκι και ακολούθως να κοιτάξει για τον επόμενο άμεσο στόχο που είναι η τρίτη θέση. Για την ώρα απέχει μόλις 1 βαθμό κάτι που μπορεί να ανατραπεί εύκολα με βάσει και το αγωνιστικό πρόγραμμα.

goal

Ακολούθως υπό προϋποθέσεις υπάρχει η θέληση η Ανόρθωση να κοιτάξει και για την υπέρβαση, για το κάτι παραπάνω αλλά θα χρειαστεί να περιμένει τα αποτελέσματα των ομάδων που προπορεύονται. Όχι για να τους περάσει αλλά για να τους πιάσει σε απόσταση αναπνοής. Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι από τις 4 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, η «Κυρία» έχει το πιο βατό πρόγραμμα με μόλις ένα ντέρμπι στα 3 παιχνίδια. Η παράμετρος αυτή σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των πιο πάνω ομάδων είναι ικανή να φέρει την Ανόρθωση σφήνα από την «εξωτερική» στην κούρσα που αρχικά φάνταζε για δυο άλογα.

Για την ώρα όμως τα «παιδιά» του Αντρέ Πάους πρέπει να παρουσιαστούν το ίδιο σοβαρά όπως μέχρι σήμερα. Είναι αξιέπαινη η αγωνιστική παρουσία της Ανόρθωσης, το πάθος και η άρνηση για απώλεια βαθμών και αν οι ποδοσφαιριστές της συνεχίσουν με το ίδιο τέμπο όλα θα συνηγορήσουν για βαθμολογική αναρρίχηση άμεσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ